خبرگزاری کار ایران

ضربه مهلک قطعی برق به بدنه تولید

ضربه مهلک قطعی برق به بدنه تولید
کد خبر : ۱۵۷۳۹۳۸

مسئله قطع برق صنایع اگر به با هماهنگی استانداری‌ها و وزارت صمت صورت بگیرد صورت بگیرد تا حدودی مشکل صنایع در بحث ناترازی انرژی حل خواهد شد.

جلسه هماهنگی بخش خصوصی و دولت با حضور سرکار خانم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی، محمد وصالی مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت، ولی پور مدیر عامل، تطهیری عضو هیات مدیره شهرک صنعتی شمس آباد، اعضای هیات مدیره انجمن اقتصادی ملی صنایع لوازم خانگی ایران با موضوع «ناترازی انرژی و قطع برق واحد‌های تولیدی صنایع لوازم خانگی» ظهر امروز در محل انجمن برگزاری شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران(اهام ایران)، در این جلسه اعضاء هیات مدیره انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران، عنوان کردند که متأسفانه امسال نیز علی‌رغم قول مساعد وزیر اسبق نیرو در سال گذشته، دال بر عدم قطع برق صنایع و بخش خانگی در سال ۱۴۰۳، شاهد تداوم قطعی برق واحدهای تولیدی فعال در این صنعت پیشران بوده و هستیم.

در ابتدای جلسه، داود نوده فراهانی، عضو هیات مدیره انجمن با بیان اینکه تولیدکنندگان در بحث ناترازی پای کشور ایستاده‌اند و شرایط موجود را درک می‌کنند، اما قطعی برق صنایع نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح است، گفت: قطع برق شهرک‌های صنعتی به منزله نابودی صنایع کوچک که سهم بالایی در اشتغال و اقتصاد کشور دارند، است.

در ادامه ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت ضمن تائید سخنان تولیدکنندگان که ناترازی انرژی مشکلات بسیاری را برای آن‌ها به وجود آورده است، خطاب به سخنگوی دولت از پیگیری وزارت صمت برای حل ناترازی انرژی برای صنایع سخن گفت و عنوان کرد: حل ناترازی انرژی نیازمند همکاری وزارت نیرو با ما است و در راستای این موضوع نیز ما یک برنامه منطقی جهت مدیریت قطعی برق به وزارت نیرو ارائه داده‌ایم.

وی با بیان اینکه صنعتگران با اکوسیستمی از مشکلات مواجه هستند که شرایط تولید برای آن‌ها سخت کرده‌ است، تصریح کرد: مسئله قطع برق صنایع اگر به با هماهنگی استانداری‌ها و وزارت صمت صورت بگیرد صورت بگیرد تا حدودی مشکل صنایع در بحث ناترازی انرژی حل خواهد شد.

علیرضا محمدی دانیالی، رئیس هیات مدیره انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه  طی ۳ سال گذشته واحدهای تولیدی عضو این انجمن در گروه‌های کالایی مختلف انرژی‌بر و غیر انرژی‌بر و قطعه‌سازان با مشکل قطعی برق و ضرر و زیان ناشی از آن نظیر کاهش میزان تولید، مستهلک شدن دستگاه‌ها و قالب‌ها، تعطیلی خطوط تولید و عدم امکان پاسخگویی به سفارشات دریافتی، کاهش اشتغال‌زائی در صنعت و… مواجه بوده‌اند، عنوان کرد: ۶۰۰ تولیدکننده در صنایع لوازم خانگی کشور فعال هستند که از سال ۹۷ با آغاز تشدید تحریم‌ها و با خروج برندهای مطرح لوازم خانگی از ایران توانسته‌اند این صنعت را رشد و توسعه دهند، اما شرایط موجود صنعتگران را بی‌انگیزه کرده است. وی تاکید کرد که برنامه وزارت صمت برای پایان سال ۱۴۰۳ تولید ۲۰ میلیون دستگاه برنامه‌ریزی شده است که تحقق آن نیازمند حل مشکلات تولید است.

وی خاطرنشان کرد: بحران ناترازی انرژی و قطع برق و گاز صنایع کاهش تولید و اشتغال را در پی خواهد داشت، از این رو نیازمند ورود جدی دولت برای حل مسئله است. اینکه به علت کمبود برق دولت اقدام به قطع برق دو هفته‌ای صنایع کند، اشتباه‌ترین راه‌حلی است که دولت اقدام به انجام آن کرده است.

دانیالی به کاهش شدید درآمد سرانه ملی طی یک دهه اخیر اشاره کرد و افزود: لزوم حفظ اشتغال فعلی برای حاکمیت باید بسیار مهم باشد و از طرفی اگر نتوانیم زمینه رشد اقتصادی را فراهم کنیم، قطعا چشم‌انداز روشنی نمی‌توان برای آینده کشور متصور بود.

در بخش دیگری تولیدکنندگان به مسئله فعالیت غیرمجاز ماینرها در شرایط فعلی که کشور با بحران ناترازی انرژی روبه‌رو است، اشاره کردند؛ این در حالی است که از طریق رصد مصرف برق می‌توان به راحتی فعالیت ماینرها قابل تشخیص است. تولیدکنندگان در این جلسه خواستار این شدند که قطعی برق صنایع مدیریت شده و با برنامه‌ریزی قبلی صورت بگیرد و از بخش خصوصی نیز مشورت بگیرند.

فعالان صنعت لوازم خانگی با بیان اینکه کل برق شهرک‌های صنعتی تنها سه درصد برق مصرفی کشور است؛ این در حالی است که این میزان درصد کلی ذی‌نفع دارد که با قطع آن به تولید کشور صدمه بسیاری وارد می‌شود.

در بخش دیگری از این نشست، حسین تهرانچی، عضو هیات مدیره انجمن با تاکید بر اینکه مشکل تولید و صنعتگران تنها موضوع ناترازی انرژی نیست و متاسفانه برخی تصمیمات اخذ شده در داخل کشور ضربه مهلک‌تری نسبت به ضربه دشمنان بوده است؛ برای مثال متاسفانه شاهد توقف واردات ماشین‌آلات صنعتی به کشور هستیم؛ این مسئله به تولید ضربه بسیار سنگینی وارد کرده است. وی در جلسه خواستار این شد که مشکلات صنعت کشور به سمع و نظر مقام معظم رهبری برسد.

در پایان لازم به ذکر است، چند روز گذشته، انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران با ارسال نامه‌ای به وزیر صمت، با موضوع «درخواست اتخاذ تدابیر عاجل جهت تأمین برق موردنیاز واحدهای تولیدی و پرهیز از خسارت‌های ناشی از قطع آن» دغدغه‌های صنعتگران مبنی بر ناترازی انرژی و قطع برق صنایع که منجر به مشکلات فراوانی بر سر راه تولید شده است، مطرح کردند و خواستار جلوگیری از خسارت‌های ناشی از آن شدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز