خبرگزاری کار ایران

انعکاس مصوبه ۱۲ بندی گفتگوی دولت و بخش خصوصی در هیات وزیران

انعکاس مصوبه ۱۲ بندی گفتگوی دولت و بخش خصوصی در هیات وزیران
کد خبر : ۱۵۷۳۹۳۳

قطعی برق در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌‌‌های اساسی صنعت ایران تبدیل شده است. این مشکل که در ناترازی تولید و مصرف برق ریشه دارد، پیامدهای گسترده‌‌‌ای برای بخش صنعت کشور به همراه داشته است. کارشناسان اقتصادی معتقدند که تداوم این روند می‌‌‌تواند آسیب‌‌‌های جدی به رشد اقتصادی و توان رقابتی صنایع وارد کند.

قطعی برق در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌‌‌های اساسی صنعت ایران تبدیل شده است. این مشکل که در ناترازی تولید و مصرف برق ریشه دارد، پیامدهای گسترده‌‌‌ای برای بخش صنعت کشور به همراه داشته است. کارشناسان اقتصادی معتقدند که تداوم این روند می‌‌‌تواند آسیب‌‌‌های جدی به رشد اقتصادی و توان رقابتی صنایع وارد کند. براساس برآوردها، ناترازی برق در سال‌جاری به حدود ۱۸ تا ۱۹‌هزار مگاوات رسیده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال آینده به ۲۴ یا ۲۵‌هزار مگاوات افزایش یابد. شکاف عمیق میان تولید و مصرف برق، صنایع کشور را با چالش‌‌‌های جدی مواجه کرده است. در این میان، صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، سیمان و فولاد  و لوازم خانگی بیشترین آسیب را از قطعی‌‌‌های مکرر برق متحمل شده‌‌‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از اهام ایران، انجمن صنایع لوازم خانگی با آگاهی کامل به این مساله و اهتمام ویژه نسب به رفع این چالش اساسی، با دعوت از مسئولان دولتی به منظور برگزاری جلسه هماهنگی بخض خصوصی اقدام کرد که در آن، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی، محمد وصالی مدیرکل دفتر لوازم خانگی وزارت صمت، ولی پور مدیر عامل، تطهیری عضو هیات مدیره شهرک صنعتی شمس آباد، هیات مدیره و تعدادی از اعضای انجمن اقتصادی ملی صنایع لوازم خانگی ایران با موضوع «ناترازی انرژی و قطع برق واحد‌های تولیدی صنایع لوازم خانگی»، حضور داشتند.

انجمن ملی، اقتصادی صنایع لوازم خانگی ایران ضمن قدردانی از انعکاس این جلسه در هیات وزیران از سوی سخنگوی محترم دولت، مصوبات این جلسه را به نظر اعضا و تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌رساند.

مصوبات و پیشنهادات جلسه مورخ ۲۶ آذرماه سال ۱۴۰۳ در انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران، مشخص بخش خصوصی به دولت در راستای حل مشکلات ناترازی برق:
۱- برق بخش صنعت به عنوان یک اولویت قطع نشود (نگرش نسبت به تولیدکننده از سوی وزارت نیروز و سایر دستگاه‌های اجرایی توزیع انرژی می‌بایست تغییر نماید.)
۲- توزیع قطع برق در طول شبانه روز به صورت عادلانه در کلیه سطوح مصرف به ترتیب اولویت (تجاری، خانوار، صنعت) با برنامه‌ریزی مشخص در طول هفته صورت پذیرد.
۳- استانداران محترم مدیریت توزیع برق و گاز  و قطع احتمالی را با برنامه مشخص به عهده بگیرند.
۴- حداکثر یک روز صرفا برای واحدهای تولیدی با هماهنگی استانداران و سازمان‌های صمت استان با برنامه قبلی در صورت لزوم در هفته برق قطع گردد.
۵- در قطعی برق و گاز واحدهای تولیدی مستقر در نواحی، مناطق و شهرک‌های صنعتی با اولویت‌بندی صنایع صورت پذیرد؛ به‌طوری‌که انرژی برای واحدهایی که می‌بایست به صورت پیوسته در خط تولید فعال باشند قطعی برق به حداقل رسیده و در سطح دوم اولویت سایر صنایع باشد.
۶- در صورت فعالیت واحدها به دلیل محدودیت گاز و برق فعالیت در روز جمعه مشمول روز کاری برای قانون کار در وزارت کار و امور اجتماعی گردد.
۷- بسته حمایتی تسهیلاتی، معافیت مالیاتی، معافیت‌های تامین اجتماعی برای واحدهای تولیدی مشمول قطع برق و گاز به صورت عملیاتی اجرا گردد.
لازم به ذکر است که طی چند روز گذشته، انجمن اقتصادی و ملی صنایع لوازم خانگی ایران با ارسال نامه‌ای به وزیر صمت، با موضوع «درخواست اتخاذ تدابیر عاجل جهت تأمین برق موردنیاز واحدهای تولیدی و پرهیز از خسارت‌های ناشی از قطع آن» دغدغه‌های صنعتگران مبنی بر ناترازی انرژی و قطع برق صنایع که منجر به مشکلات فراوانی بر سر راه تولید شده است، مطرح کرده و خواستار جلوگیری از خسارت‌های ناشی از آن شده بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز