جوابیه شرکت "توسعه نیشکر و صنایع جانبی" در واکنش به یک گزارش
شرکت "توسعه نیشکر و صنایع جانبی" در واکنش به گزارش "میوه تلخ قومیت گرایی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی" جوابیهای را منتشر کرد.
به نام خدا
مدیر مسئول محترم خبرگزاری ایلنا
با سلام؛
احتراماً، با عنایت به انتشار مطلبی تحت عنوان "میوه تلخ قومیت گرایی در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی"در تاریخ ۰۳/۰۹/۱۴۰۳، بدینوسیله مراتب ذیل به منظور شفاف سازی و تنویر افکار عمومی و همکاران محترم آن خبرگزاری ارسال میگردد.
مقتضی است دستور فرمائید مستند به ماده ۲۳ قانون مطبوعات نسبت به درج جوابیه اقدام لازم بعمل آید. "شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی آیندهای امید بخش در رشد اقتصادی و اشتغال پایدار" براساس مطالعات جامع و پیشنهادی دولت محترم وقت و تصویب مجلس شورای اسلامی وقت در سال ۱۳۶۹
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با هفت کشت و صنعت و کارخانجات شکر خام و تصفیه و صنایع جانبی در امتداد رودخانههای بزرگ کارون و دز با هدف اشتغال پایدار و خودکفایی در تولید شکر با همسایگی بیش از ۱۵۰ روستا و دهستان ایجاد و در طول دوره حیات خود فراز و نشیبها و ناملایمتهای زیادی را با مدیریت مدیران و کارگران پر تلاش و زحمت کش و با سبکهای مدیریتی متفاوت تجربه کرده است که گوشهای از وضعیت گذشته و حال بیان میشود.
۱- تولید محصولاتی مانند شکر، اتانول، خمیرمایه، تخته صنعتی، خوراک دام و ... از بدو راهاندازی کارخانجات مربوطه دارای نوسان تولید بسیار زیاد همراه با ریسکها و موانع متعدد بوده است به گونه ای که تا قبل از سال ۱۳۹۹ نه تنها در محدوده ظرفیت اسمی قرار نگرفته اند بلکه بعضاً از تامین درآمد برای پرداخت حقوق و دستمزدهای حداقلی نیروهای شاغل و پیمانکاران خود ناتوان و با مشکلات عدیده مانند طولانی شدن زمان پرداخت حقوقها و پرداخت مطالبات کارگران و پیمانکاران، بد حسابی در بازار خرید کالا و قطعات، کسورات قانونی و ... مواجه بوده است که هیچگاه سالهای نیمه دوم دهه۸۰ و نیمه اول دهه ۹۰ (تا پایان سال مالی۹۸-۹۷) برای ذینفعان این صنعت فراموش نخواهد شد.
اسناد و شواهد حقیقی و حقوقی معتبر بر این امر گواهی میدهد که سکان مدیریتی مجموعه توسعه نیشکر و صنایع جانبی در خرداد ماه ۱۳۹۸ در حالی به آقای دکتر عبدعلی ناصری استاد تمام دانشگاه شهید چمران با سابقه بیش از ۲۰ سال اجرایی، مدیریتی و پژوهشی مرتبط با صنعت نیشکر واگذار کرده است که عملکرد این شرکت در سال مالی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ دارای زیان قابل توجهی به مبلغ یکصد و شصت میلیارد تومان بوده است و ثمره این هوشمندی در انتخاب عبور شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی از بحرانهای متعدد و رسیدن بر بام بلند قله موفقیت بوده است.
۲- ایجاد ثبات در روند تولید و تلاش برای دستیابی به حداکثر ظرفیتها با استراتژی عبور از ظرفیت اسمی در اکثر کارخانجات، به حداقل رساندن ریسکها و موانع تولید، تکمیل زنجیرههای تولید و توسعه خدمات و محصولات و .... از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ به بعد شرایطی را در مجموعه شرکتهای تابعه ایجاد کرده است که کارگران و مدیران با افتخار از شرکت خود یاد میکنند. این شرکت در تولید محصولاتی مانند اتانول، خمیرمایه، شکر تصفیه شده، تولید شکر خام و نیشکر در برخی از کشت و صنعتها از ظرفیتها اسمی به مقدار قابل توجهی عبور کرده ایم و در تولید بخش عمده ای از نیازمندیهای پشتیبانی فنی و از جمله تولید کیسههای بسته بندی شکر سفید، تولید پمپهای آبیاری، تولید قطعات با اهمیت دستگاهها و ماشین آلات کشاورزی و صنعتی و ..... به خود کفایی رسیده است.
در تحقیقات و پژوهشهای علمی کاربردی در حوزههای فعالیت کشت و صنعتها به دستاوردهای با اهمیت و قابل ملاحظه ای دست یافته و با کسب موفقیتهای علمی شرکتهای تابعه شاهد رشد و پایداری میباشند. توسعه و اضافه کردن کارخانجات و افزایش ظرفیتها و محصولات و به تبع ان افزایش درآمدها و اشتغال یکی دیگر از موفقیتها بوده است.
۳- توجه به سرمایههای اجتماعی پیرامون کشت و صنعتها که تماماً در محدوده روستائی هستند از جمله عمران و آبادانی ساخت مدارس، تامین سرویسهای ایاب ذهاب دانش آموزان، شناسایی ایتام و بی سرپرستان و تحت پوشش قرار دادن آنها و از همه مهمتر توجه به اقتصاد روستاها در کنار شهرهای پیرامونی کشت و صنعتها با اولویت جذب و استخدام در نیازمندیهای شغلی که امکان تامین نیروی انسانی مورد نیاز را دارند، توسعه فرهنگ کارآفرینی و اشتغال روستایی و.... از سالهای دهه ۹۰ و قبل از آن در دستور کار مدیران دورههای قبلی بوده و در دوره مدیریت آقای دکتر عبدعلی ناصری نیز با هدف توسعه و رشد تولید مورد توجه قرار گرفته است.
۴- توجه به نیروی انسانی شاغل در شرکتهای تابعه از لحاظ معیشیتی و پرداختهای قانونی از جمله طبقه بندی مشاغل و رتبه بندی، ایجاد مکانیزمهای مدیریتی و انگیزشی، پرداختن به مسائل بیمههای درمانی تکمیلی و رفاهی، برقراری کلاسهای آموزشی مهارتی و تخصصی، رشد و توسعه مدیران به سطوح بالاتر و جابجایی شغلی و پستی از درون شرکتها و ... موجب رضایتمندی و افزایش امید به آینده در بین نیروهای شاغل شده است به گونهای که از سالهای ۱۴۰۰ به بعد شرکتهای تابعه شاهد کاهش روند بازنشستگی و خروج از خدمت آنان هستند.
۵- مدیریت نقدینگی و مالی شرکتهای تابعه، مدیریت ریسکها و بحرانهای اقلیمی (خشک سالیها، کمبود برق، گازو... و توجه به پدافند غیرعامل، مدیریت فنی و تولید، مدیریت بازار و صیانت از محصولات تولیدی، مدیریت نیروی انسانی و سرمایههای اجتماعی و در راس همه مدیریت استراتژیک و ترسیم اهداف کلان شرکتها و موارد متعدد دیگر همراه با لطف و کرم خداوند متعال و همکاری مدیران و مسولین دستگاههای اجرایی و دولتمردان در توجه به تولید و رفع موانع آن شرایط را برای کسب موفقیتها در عبور از بحرانها و دستیابی به درآمد و سود پایدا و رو به رشد را محقق ساخته است به گونهای که نمودار عملکرد هر ساله بطور قابل ملاحظه ای بهتر از سال قبل شده است و انتظار میرود در سال مالی پیش رو شاهد موفقیتها و عبور از ظرفیتهای اسمی اکثر کشت و صنعت در کنار صنایع جانبی باشیم که عملکرد سالهای ۹۹ تا کنون در تمام دورههای حیات شرکت بینظیر بوده است.
چند نکته:
۱ – با تلاش های صورت گرفته در حوزه منابع انسانی، مجموعه جامع مقررات منابع انسانی را از بدو استخدام تا مرحله بازنشستگی با رعایت قوانین و مقررات بالا دستی و در نظر گرفته شرایط محیطی تدوین و از سال ۱۳۹۹ در دستور کاراجرایی قرار گرفته است و هر ساله استقرار کاملتر آنان رقم خورده و انتظار می رود با استقرار نظام یکپارچه نرم افزاری شرکت ها(ERP) به موفقیت های بیشتری دست یابیم.
از جمله موارد با اهمیت آن:
الف) عدالت در پرداخت ها و حقوق و مزایا - ب) عدالت در انتصاب مدیران ارشد و اعضاء هیئت مدیره ها با تشکیل کمیته انتصابات و بهره گیری از مدلهای موفق علمی ارزیابی،مصاحبه و شناسایی توانمندیها و استعدادهای آنان - ج) عدالت در جذب و استخدام با برگزاری آزمون های استخدامی و عبور از فیلترهای رایج در حوزه های منابع انسانی و روانشناسی کار - د) نظم و پایداری در ساختارهای سازمانی و تعیین پست ها و شغل ها و شناسنامه های شغلی و پستی
۲ – همانگونه که در موارد قبلی اشاره شده است ،شرکت های کشت و صنعت و صنایع جانبی آنها در محدوده روستاهای حاشیه رودخانه کارون و دز قرار دارند که بر این اسا س و با هر سبک مدیریتی و با هر نوع نگاه علمی به موضوع ایجاب می نماید الف) توجه به سرمایه های اجتماعی محیط پیرامون، ب) کاهش هزینه های ایاب و ذهاب، ج) بالابردن امنیت کسب و کار، د)کاهش خطرات جاده ای، ه ) دسترسی سریع و آسان به نیروهای عملیاتی و ... نیازمندیهای نیروی انسانی و پیمانکارهای عملیاتی کشاورزی و ... در ظرفیت و توان روستاهای همجوار فارغ از نوع قومیت،زبان و نژاد آنان تأمین شود و قطعاً اگر کشت و صنعت های تابعه و صنایع جانبی آنان در مناطق دیگری از استان و کشور قرار داشته اند نیز استراتژی جذب و استخدام با اولویت ساکنین همجوار بوده کما اینکه با مطالعه علمی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی در کشور و در دنیا توجه به این استراتژی را به وضوه خواهید یافت.
۳ – بطور کلی ارتقاء و رشد سازمان ،جذب و استخدام و بکارگیری پیمانکاران (که مورد توجه نگارنده مطلب آن خبر گزاری بوده است) در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به دور از هرگونه تعصب قومیتی و زبانی و ... و با بهره گیری از روش های علمی در حال انجام است و به نظر می رسد اطلاق قومیت گرایی ناشی از کم بودن اطلاعات، خطای ادراکی، تحت تاثیر سوء نگری ها و یا ایجاد تخریب در حرکت و رشد یک شرکت موفق در استان بوده است.
در پایان انتظار می رود که آن مدیریت محترم با اشراف کامل به موضوع و کسب اطلاعات سالم و واقعی و برای صیانت از جایگاه و برند آن خبرگزاری از هرگونه خطای ادراکی و یا سوء نگری پرهیز گردد. لازم به ذکر است که این شرکت آمادگی دارد تا در صورت نیاز اطلاعات سالم و معتبر مرتبط با موارد مطرح شده را در اختیار آن خبرگزاری قرار دهد.
روابط عمومی
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی