خبرگزاری کار ایران

رئیس انجمن صنایع پروفیل و یو پی وی سی در گفتگو با ایلنا مطرح کرد:

امتناع برخی از کشورهای خارجی از سرویس دهی به ماشین آلات داخلی

امتناع برخی از کشورهای خارجی از سرویس دهی به ماشین آلات داخلی
کد خبر : ۱۴۹۴۲۸۰

رئیس انجمن صنایع پروفیل و یو پی وی سی گفت: متاسفانه برخی از کمپانی‌هایی که قبل از تحریم به ایران آمده بودند هم اکنون از دادن قطعات به ما امتناع می کنند و سرویس دهی و خدمت رسانی به ماشین آلات تولید کنندگان داخلی از جمله معضلات بزرگی است که باید برطرف شود.

 حسین طوسی، رئیس انجمن صنایع پروفیل و یو پی وی سی در گفتگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با وضعیت تولید این صنعت نسبت به سال گذشته گفت: قطعا این میزان نسبت به سال گذشته کاهشی بوده است، مخصوصاً در ماه‌های اول سال بعلت چالش های زیادی که در بخش صنعت، خصوصا در بنگاه های کوچک و متوسط صنعتی و تولیدی بوجود می آید این افت وجود دارد، این در حالی است که تولید کننده باید امکانات و دسترسی به مواد اولیه داشته باشد تا بتواند به تولید خود ادامه دهد.

وی افزود: در صورتی که قیمت مواد اولیه که مهمترین مورد برای تولید است منطقی نباشد، تولیدی هم صورت نخواهد گرفت، مسئله دوم مسئله دستگاهها و ماشین آلات تولیدی است که اغلب  اروپایی هستند و به خاطر تحریم ها با مشکلات زیادی از نظر تعمیر و نگهداری و تامین قطعه مواجه شده اند که  اولا در دسترس نیستند و ثانیا اگر هم  امکان دسترسی باشد با قیمت های بسیار بالا و با مشکلات بسیار زیادی مواجه است. 

طوسی در ادامه گفت: متاسفانه به بخش قطعات تامین اعتبار و تخفیف ارزی داده نمی شود و  برخی از کمپانی‌هایی که قبل از تحریم به ایران آمده اند از دادن قطعات به ما امتناع می کنند و در نتیجه سرویس دهی و خدمات به ماشین آلات تولید کنندگان داخلی از جمله معضلات بزرگی است که باید مورد توجه قرار گیرد.البته کشورهایی مانند اتریش، ایتالیا و آلمان همچنان با ما در ارتباط هستند.

وی افزود: مورد بعدی معضل کمبود انرژی است که هم در زمستان و هم در تابستان به نوعی با آن درگیر هستیم و دولت به جای آنکه در این زمینه از تولید کنندگان حمایت کند، برای اینکه برق واحدهای مسکونی را قطع نکنند، برق صنایع، مخصوصا شهرک های صنعتی را یک تا دو روز در هفته، با اطلاع یا بی اطلاع قطع می کنند و صنعت به اصطلاح فلج می شود و در واقع هیچ صنعتی با این وضعیت قادر به ادامه فعالیت خود نیست.

او گفت: در حال حاضر امکان گشایش اعتبار بانکی و تخصیص ارز دولتی به دلیل تحریم ها و مشکلات داخلی وجود ندارد و در کنار این مسئله مشکل نقدینگی در صنایع است که به دلیل رشد تورم و کاهش ارزش پول ملی رخ داده است و یکی دیگر از مواردی که باعث رکود در صنعت ساخت و ساز شده کاهش تولید و در نتیجه افت تقاضا برای این محصولات تولیدی است.

طوسی همچنین در ارتباط با معضلات تامین مواد اولیه خاطر نشان کرد: عدم گشایش های ارزی در بخش تامین مواد اولیه ما را با مشکل مواجه کرده است، البته این معضل تنها خارجی نیست و در تامین مواد اولیه داخلی هم همین مسئله وجود دارد به عنوان مثال؛ در حوزه فولادی ها و پتروشیمی ها هم که از تولیدات داخلی استفاده می کنند باز  هم این مشکل هست.

رئیس انجمن صنایع پروفیل و یو پی وی سی تصریح کرد: ضمن آنکه سهمیه بندی ها هم رعایت نمی‌شود و در بورس کالا هم قیمت‌ها با ارز خارجی تعیین می شوند که منجر به افزایش قیمت‌ها و سایر هزینه‌های تولید می شود که نهایتا به بازار تقاضا هم منتقل می شود.

او تصریح کرد: در صنعت ما مجموعا حدود ۶۰ واحد تولیدی فعالیت می کند که از واحدهای اصلی پروانه دار به شمار می رود البته در این حوزه تولید کننده های غیر رسمی هم داریم که کالاهای بدون استاندارد و بدون نام و نشان هم وارد بازار می کنند.

این فعال حوزه صنعت با اشاره به تولید کالاهای تقلبی افزود: مشکل اصلی که برای تولید کننده‌ها وجود دارد به خصوص در بخش ساختمان این است که این کالاها قابل دوام نیستند و سازمان‌هایی مانند سازمان ملی استاندارد که وظیفه قانونی دارد تا بر روی این کالاها نظارت داشته باشد کوتاهی می‌کنند و رسیدگی نمی شود.

او با اشاره به افت پرداخت تسهیلات بانکی به صنایع گفت: متاسفانه معمولا این تسهیلات به صنایع و واحدهای تولیدی تعلق نمی‌گیرد و بانک‌ها اولویت شان توسعه صنعت در کشور نیست و اگر هم تسهیلاتی پرداخت شود با بهره های بسیار بالا است که اصلا مقرون به صرفه نیستند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز