معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد:
طرح تشدید نظارت بهداشتی نوروز و ماه رمضان تا عید فطر تداوم مییابد/ مجوز بهداشتی واردات 250 هزار تن گوشت قرمز صادر شد
طرح تشدید نظارت بهداشتی بر فراوردههای با منشأ خام دامی که از ۱۳ اسفند ماه جاری آغاز شده تا پایان عید فطر در سال ۱۴۰۲ ادامه مییابد.
به گزارش ایلنا، دکتر "سید محمد آقامیری" معاون وزیر و رئیس این سازمان امروز در جمع خبرنگاران ضمن اعلام این خبر افزود: از روز دوم فروردین ۱۴۰۲ خورشیدی، کشتارگاههای طیور کشور فعال خواهند شد تا هیچ کمبودی مشابه فاجعه مدیریتی در نوروز ۱۴۰۰ که موجب دردسر و رنج زیاد مردم در تهیه گوشت مرغ شده بود نگردد.
وی با بیان اینکه افزایش متوسط ۴۲ تا ۴۳ درصدی سطح نظارتهای بهداشتی موجب خارج کردن ۷۰۰ تن گوشت مرغ از چرخه مراکز عرضه سطح شهر گردید گفت: کما اینکه از ورود ۲۴۰ تن گوشت قرمز به چرخه توزیع در مراکز عرضه و سفره مردم نیز پیشگیری گردید.
معاون وزیر جهادکشاورزی در ادامه به تاثیرات مثبت ایجاد جهاد دامپزشکی در سازمان دامپزشکی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در همین راستا 912 رزمایش در اردوهای جهادی 293 شهرستان از ۲۸ استان کشور توسط 1488 اکیپ که با حضور 4015 نفر برگزار گردید، عملیاتی شد.
وی با بیان اینکه در چارچوب این رزمایشها 12 میلیون راس دام و بیش از 5 میلیون قطعه طیور روستاییان و عشایر واکسینه شده اند اظهار کرد: در همین راستا 75 هزار و 585 کلاس آموزشی و ترویجی نیز در مناطق روستایی و عشایری برگزار گردید که در مجموع در کنار سایر خدمات، حود 18 میلیون و 400 هزار خدمت رایگان به روستاییان و عشایر عزیز ارائه گردید.
34 خدمت برای سال 1402 به ادارات کل استانها تکلیف شد
آقامیری در ادامه با بیان اینکه اقدامات جهاد دامپزشکی منحصر به امسال نبوده و نیست، تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل ابلاغی در مورخ 15 اسفند 1401 به ادارات کل استانها، 34 خدمت تعیین تکلیف گردیده و ادارات کل استانها موظف هستند تا به صورت هفتگی اردوهای جهادی را بین عشایر و روستاهایی که دسترسی بخش خصوصی دشوار یا غیرممکن و بدون توجیه اقتصادی است به عمل آورند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با رد انتقاداتی که در زمینه جهاد دامپزشکی به عنوان رقیب بخش خصوصی میشود گفت: وقتی کشورهای اطراف ایران درگیر انواع بیماریهای دامی و حتی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند، سازمان دامپزشکی کشور پشت هیچ مانعی نخواهد ایستاد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در اشاره به چشمانداز قیمت گوشت قرمز در هفتههای پیشرو به خدمات ویژه VIP برای صدور مجوز بهداشتی واردات گوشت قرمز اشاره کرد و گفـت: در همین راستا اخیرا مجوز واردات 250 هزار تن گوشت قرمز نیز صادر شده که علاوه بر عرضه دام داخلی که از اواسط بهار 1402 وارد بازار میشود قیمت گوشت قرمز بیشتر کاهش خواهد داد.
وی با بیان اینکه قیمتهای کنونی گوشت قرمز در بازار کاذب است و باید منتظر افت بیشتر قیمتها در آینده باشیم اظهار کرد: واردات گوشت قرمز بیشتر از کشورهای روسیه و برزیل انجام میشود.
صرفه جویی ارزی 35 درصدی در واردات 3 قلم مکمل بدون هیچ کاهش!
آقامیری با بیان اینکه این سازمان در راستای حمایت از تولیدکنندگان و دامداران نظارت بر قیمت انواع نهادهها و داروهای مصرفی دامداران را در دستور کار قرار داده است تصریح کرد: به طور نمونه تنها با اعمال نظارت بر 3 قلم مکمل و افزودنی، بدون هیچ کاهشی در روند تامین دارو، حدود 35 درصد صرفهجویی ارزی رخ داد.
وی در توضیح تکمیلی بیشتر گفت: در واقع اگر در سال 1401 قرار بود 7 میلیون یورو ارز خارج شود با کاهش 2 میلیون و 500 هزار یورویی رخ داده، تنها 4 میلیون و 500 هزار ارز صرف تامین این مکملهای مصرفی مورد نیاز دامداران شد.
البته معاون وزیر جهادکشاورزی این نکته را هم در خصوص روند اخذ این صرفه جویی ارزی اضافه کرد: این اتفاق تنها با اعلام مخالفت قاطع سازمان دامپزشکی کشور با واردات مکملهای یادشده با قیمتی رخ داد که همکاران من از قبل با تحقیق و بررسی دقیق به قیمت درست و واقعی آن در کشور مبداء صادرکننده به کشورمان رسیده بودند.
وی در پایان بخش اظهارات خود و پیش از شروع پرسش و پاسخ با خبرنگاران، آماری تفصیلی از روند کاهش کانون بیماریهای مختلف در دامها و حیات وحش ارائه کرد.
کاهش تعداد کانونهای بیماری به لطف افزایش پوشش واکسیناسیون
آقامیری با یادآوری واکسیناسیون 500 هزار راس سگ به واکسن بیماری هاری در سال 1400 به 600 هزار واکسیناسیون صورت گرفته سگ تنها در 11 ماه سال 1401 اشاره کرد و گفت: کما اینکه به دلیل واکسیناسیون 73 میلیون و 700 هزار راس دام طی 11 ماهه سال 1401 ، تعداد کانون بیماری تب برفکی نیز از 606 کانون در سال گذشته به 308 کانون در 11 ماه سال 1401 کاهش یافته است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه واکسیناسیون لمپیاسکین هم از یک میلیون و 900 هزار در سال 1400 به 3 میلیون و 600 هزار دوز در یازده ماه سال 1401 افزایش یافت گفت: متعاقب این اقدام، تعداد کانونهای این بیماری نیز از 153 مورد در سال 1400 به 31 کانون در سال 1401 کاهش یافته است.
آقامیری با اشاره به واکسیناسیون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک که عمدتا در حیات وحش نیز هستند گفت: تعداد واکسیناسیون از 71 میلیون دوز در سال 1400 به 69 میلیون دوز در یازده ماه سال 1401 رسیده است که متعاقب این اقدام کانون بیماری از 268 مورد در سال 1400 به 52 مورد در یازده ماه سال 1401 کاهش یافته است.
معاون وزیر جهادکشاورزی در بخش پرسش و پاسخ نیز به سوالات خبرنگاران حاضر پاسخ داد.
بزودی موردی از کشف تخلف از طریق سوتزنی در دامپزشکی اعلام میشود
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری کار ایران (ایلنا) که با استناد به وجود گلوگاههای فساد اقتصادی در سازمان حاکمیتی مانند سازمان دامپزشکی کشور و تجربه بروز مواردی از تخلفات و جرائم که به برخی رسیدگی شد یا در حال رسیدگی توسط نهادهای نظارتی است گفت: در این رابطه آنها که شناخت بیشتری نسبت به سوابق بنده دارند، میدانند کوچکترین اهمالی با هرگونه تخلف مالی و حتی اداری نداشته و ندارم و در صورت مشاهده هر موردی، با فرد خاطی اشد برخورد صورت خواهد گرفت.
آقامیری با بیان اینکه در راستای افزایش ارتباط مردمی، ضمن یادآوری شماره همراه مرتبط با این موضوع که شخصا به آن دسترسی دارد گفت: در راستای فراهم کردن بستر سوتزنی برای افشای موارد تخلف و فساد از سوی هر فرد، مکانیسم لازم جهت رسیدگی و حتی پاداش سوتزنی پیشبینی شده و حتی به زودی یکی از مواردی که از طریق همین شیوه شناسایی شده و به فرد معرفی کننده مورد تخلف پاداش نیز تعلق خواهد گرفت اعلام عمومی خواهد شد.