با حضور وزیر جهادکشاورزی در سازمان تات رقم خورد:
رونمایی از مرکز ملی رصدخانه کشاورزی ایران با هدف شفاف سازی اطلاعات
مرکز ملی رصدخانه کشاورزی ایران با حضور وزیر جهادکشاورزی و جمعی از معاونان وی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.
به گزارش ایلنا، «سید جواد ساداتی نژاد» وزیر جهاد کشاورزی امروز دوشنبه در مراسم رونمایی از دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با اشاره به اینکه کشاورزی دانش بنیان ضامن امنیت غذایی کشور است، گفت: خوشبختانه بخش کشاورزی کشور رو به رشد است، اما امیدواریم تا کشاورزی عملیاتی تر و با سرعت بیشتر و با کاربردی نمودن طرحها و تحقیقات گذشته ادامه داشته باشد. چراکه مردم و کشاورزان همواره امیدوارند تا محققان با تحقیقات جدیدی که دارند آنها را در راستای ارتقای کیفیت محصول و افزایش میزان تولید کمک کنند.
وی با پراهمیت خواندن حوزه غذا و امنیت غذایی برای تمام کشورها افزود: در حوزه کشاورزی آمار و اطلاعات بسیار پر اهمیت بوده و پنج محور اصلی مطرح است که یکی از این محورها رصدخانه کشاورزی است؛ یکی از مشکلات اصلی ما در کشور نیز نبود آمار و اطلاعات دقیق از میزان تولیدات کشاورزی است. البته با یک جستجوی اینترنتی ساده میزان تولید کشاورزی از ۹۰ میلیون تن تا ۱۳۵ میلیون تن در سال جاری مشاهده خواهد شد! بنابراین آمارهای مختلفی وجود دارد که معیارهای متفاوتی در آن دخیل هستند؛ بنابراین آمارهای دقیقی از میزان تولیدات کشاورزی نداریم و این یکی از ضعفهای بسیار مهم ما است که بر مدیریت در این حوزه و در نتیجه مدیریت نیز بر اقتصاد مردم تاثیر خواهد گذاشت و موجب گران تمام شدن محصولات کشاورزی در سفره مردم خواهد شد.
وی با بیان اینکه بعد از امنیت نظامی، امنیت غذایی مهمترین مسئله اصلی کشورهاست گفت: سطح زیر کشت, مالکان زمینهای کشاورزی و میزان تولیدات کاملاً باید مشخص باشد، بنابراین یکی از موضوعات اصلی ایجاد رصدخانه کشاورزی است که با استفاده از آن بتوان با سرعت و تلاش بیشتر به این اطلاعات دست یافت که خوشبختانه امروز این مرکز رونمایی شد.
ساداتی نژاد با اشاره به لزوم افزایش بهره وری در محصولات کشاورزی گفت: متولی این امر سازمان تات است که امیدواریم هرچه بهتر و با سرعت بیشتر تحقیقات خود را توسعه و گسترش دهد بنابراین پیشنهاد میکنیم که فستیوال بهره وری در تمام استانها برگزار شود تا به استان ها بر اساس میزان بهرهوری که در محصولات کشاورزی دارند نمره دهی صورت گیرد که در آن شاخصهای عملکرد، میزان مصرف آب و افزایش محصول وجود داشته باشد.
وی همچنین افزود: هرچه در افزایش بهره وری تلاش کنیم موجب ارزان تمام شدن محصول کشت شده و در نتیجه ارزان بودن محصولات غذایی در عرضه به مردم خواهد بود، بنابراین توسعه امکانات حوزه علم و فناوری و حذف دلالها میتواند موجب ارزان سازی قیمت اقلام کشاورزی شوند و هرچه دانش و علم رشد کنند بهرهوری نیز افزایش خواهد یافت و در نتیجه محصول ارزان قیمتتری نیز خواهیم داشت.
اهتمام به بخش خصوصی، تامین مالی بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی و همچنین استفاده از ظرفیتهای بومی کشور در تولید از موارد اشاره شده توسط وزیر جهادکشاورزی در این همایش بود.