خبرگزاری کار ایران

معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس خبر داد؛

دستیابی به رکورد بالاترین حفاری اکتشافی طی 7 سال اخیر/ بیش از 61 هزار متر حفاری اکتشافی در هشت‌‌ماه نخست امسال انجام شد

دستیابی به رکورد بالاترین حفاری اکتشافی طی 7 سال اخیر/ بیش از 61 هزار متر حفاری اکتشافی در هشت‌‌ماه نخست امسال انجام شد
کد خبر : ۱۰۰۰۵۹۷

بهروز رحمتی معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه اکتشافات، در هشت‌ماهه نخست امسال موفق به ثبت رکورد 61 هزار 512 متر حفاری اکتشافی شد که این میزان حفاری بالاترین رکورد 7 سال‌ اخیر بوده است.

به گزارش ایلنا، ‌رحمتی با بیان اینکه با این رویکرد و تمرکز جدی شرکت مس بر روی موضوع اکتشافات تا 5 سال آینده حداقل 500 هزار حفاری اکتشافی را می‌توان محقق کرد گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران طی سنوات 1395 تا سال 1397 به صورت میانگین سالانه در حدود 37 هزار متر حفاری اکتشافی انجام داده و سال گذشته این میزان حفاری به بیش از 70 هزار متر و امسال نیز به بیش از 100 هزار حفاری اکتشافی خواهد رسید که بالاترین رکورد حفاری شرکت طی 7 سال اخیر خواهد بود.

وی افزود: صنعت مس در دنیا و کشور ما از موقعیت بسیارممتازی برخوردار است و بدون شک این صنعت استراتژیک با بیشترین مزیت جهت سرمایه گذاری در صدر صنایع معدنی کشور قرار خواهد گرفت، چراکه این صنعت، این ظرفیت را دارد که از بالاترین حاشیه سود در بین فلزات برخوردار باشد.

مس تنها فلزی است که قیمت کنونی آن هم‌اکنون از قیمت‌های پیش از شیوع بیماری کرونا نیز پیشی گرفته است و به رکورد بیش از 2 سال اخیر خود یعنی حدود 7300 دلار بر تن رسیده است

رحمتی با بیان این‌که یکی از دلایل این جایگاه، وجود همیشگی بازار مصرف مس و عدم امکان جایگزینی مس با فلزات دیگر است گفت: با توجه به جایگاه بازار مس در جهان، اکتشافات و افزایش ذخایر مس جهانی از اهمیت خاصی برخوردار است.

رحمتی ادامه داد: بیش از 4 درصد ذخایر مس جهان به ایران اختصاص دارد که بخش قابل توجهی از ذخایر مس ایران در چند سال اخیر کشف شده است. به لحاظ رتبه‌بندی نیز ایران دارای رتبه هشتم ذخایر مس در جهان است، این در حالی است که حجم ذخایر قطعی کشف شده مس ایران تاکنون افزون بر 7 میلیارد تن ماده معدنی با عیار 45صدم درصد برآورده شده است که هر ساله با انجام اکتشافات جدید بر میزان این ذخایر ارزشمند افزوده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عیار نرمال بازار جهانی حدود نیم‌درصد است، از همین رو عیار ذخایر ایران نیز عیار ارزشمندی به‌شمار می‌رود، گفت: موضوع قابل توجه آن است که این میزان ذخایر، مربوط به اکتشافات درصد کوچکی از مساحت ایران است و مناطق زیادی از کل مساحت کشور هنوز مورد عملیات اکتشافات تفضیلی قرار نگرفته است. بدون شک با تکمیل عملیات اکتشافی مذکور، ذخایر معدنی بسیار بالایی در کشور می‌توان پیش‌بینی کرد که با عنایت به قرارگرفتن ایران بر روی یکی از مهمترین کمربندهای جهانی مس دنیا، می‌تواند سهم بزرگی از ذخایر اکتشافی آتی مربوط به حوزه مس باشد.

معاون توسعه و اکتشافات شرکت مس در ادامه با تاکید بر این‌که سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری مس موجب ارزآوری برای کشور و اشتغال‌زایی و برکت فراوان خواهد شد، گفت: اگر روند قیمت این فلز ارزشمند در چند ماه گذشته را دنبال کنید، مشاهده خواهید کرد که قیمت تمام فلزات به دلیل شیوع ویروس کرونا روند کاهش شدیدی را در پیش گرفتند و زمانی که به قیمت‌های اولیه خود بازگشتند، چندان با افزایش قیمت بالایی روبه‌رو نشدند، اما در این میان، مس تنها فلزی است که قیمت کنونی آن هم‌اکنون از قیمت‌های پیش از شیوع بیماری کرونا نیز پیشی گرفته است و به رکورد بیش از 2 سال اخیر خود یعنی حدود 7300 دلار بر تن رسیده است.

رحمتی تصریح کرد: بررسی مقایسه وضعیت قیمتهای جهانی مس در بازار بورس لندن با سایر فلزات پایه مانند آلومینیوم، سرب، روی، نیکل و قلع - حتی طی 15 سال گذشته به وضوح نشان‌دهنده جایگاه برتر و ممتاز مس در جهان از منظر سودآوری است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز