خبرگزاری کار ایران

مومنی شریف:

۳هزار شاعر برای دیدار با رهبری شناسایی می‌شوند

کد خبر : ۱۸۷۸۵۳

در سال‌های قبل از انقلاب شاعران شاخص انگشت شمار بودند در حالی که امروز برای دعوت شاعران در یک شب بیش از ۳ هزار شاعر شناسایی می‌شوند.

محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری و محمود حبیبی کسبی شاعر درباره دیدار شاعران با مقام معظم رهبری در برنامه تلویزیونی «دیدار مهر» سخن گفتند.

به گزارش ایلنا به نقل از حوزه هنری، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، درباره معیار‌ها در انتخاب شاعران برای شعرخوانی در دیدار با مقام معظم رهبری، گفت: برای انتخاب شاعران فاکتور‌های بسیاری در نظر گرفته می‌شود. یکی از خط قرمز‌ها برای انتخاب شاعران، شعریت اشعارشان است که حضرت آقا در جلسات بر آن تاکید دارند. همچنین اشعاری که در مدح ایشان باشند برای قرائت در جلسه انتخاب نمی‌شوند.

وی ادامه داد: ۳ هزار شاعر هر سال از طرق مختلف مانند سایت‌ها، وبلاگ‌ها، خبرگزاری‌ها، کتاب‌ها و جلسات ادبی شناسایی می‌شوند و با در نظر گرفتن معیارهای مختلف ۱۵۰ نفر از این شاعران برای دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی انتخاب می‌شوند و تنها تعدادی از دعوت شدگان به شعرخوانی در حضور حضرت آیت الله خامنه‌ای می‌پردازند.

رئیس حوزه هنری با تاکید بر اینکه رشد شعر در شهرهای کشور از برکات این جلسات بوده است، گفت: در سال‌های قبل از انقلاب شاعران شاخص انگشت شمار بودند در حالی که امروز برای دعوت شاعران در یک شب بیش از ۳ هزار شاعر شناسایی می‌شوند.

همچنین علیرضا قزوه با تاکید بر اینکه شرایط محفل ادبی شاعران با مقام معظم رهبری سیاسی نیست، عنوان کرد: این محفل وجه ادبی دارد و کسانی که در آن شرکت می‌کنند دلیل علاقه مندیشان به جلسه را شخصیت خاص مذهبی، دینی و ادبی رهبر معظم انقلاب می‌دانند.

مومنی شریف نیز یکی از دلایلی سیاسی نبودن این جلسات را تداوم آن عنوان کرد و گفت: جلسات شعری دیگری هم طی این سال‌ها با حضور چهره‌های سیاسی کشور در مناسبت‌های مذهبی تشکیل شد اما هیچ کدام از آن‌ها تداوم نداشت.

وی خاطرنشان کرد: نظرات حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای در شعر فرمی، ساختاری و معنایی است و نشان می‌دهد احاطه ایشان نسبت به شعر در سطح یک ادیب کامل است. ایشان در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی در انجمن‌های ادبی مشهد حضور داشتند و اشعاری که سروده‌اند نیز نشان از قدرت و درک بالای شعریشان دارد.

رئیس حوزه هنری گفت: رهبر معظم انقلاب درباره رمان و داستان هم نظرات خوبی دارند و کمتر رمان خوبی که سرش به تنش بیرزد وجود دارد که ایشان نخوانده باشند.

همچنین مومنی درباره تاریخچه برگزاری جلسات شعر شاعران با حضرت آیت الله خامنه‌ای، گفت: از سال‌های اولیه‌ای که رهبری حضرت آیت الله خامنه‌ای مسجل شد، این جلسات برگزار می‌شد و از ابتدا با حضور شاعرانی مانند علی معلم دامغانی، حمید سبزواری، مرحوم مهرداد اوستا و شاعران برجسته کشور همراه بوده است.

وی ادامه داد: البته این جلسات پیش‌تر به شکل خصوصی‌تر از امروز تشکیل می‌شد. حدود ۴۰ نفر در آن سال‌ها در جلسات شعر شرکت داشتند و حالا این تعداد به بیش از ۱۵۰ نفر رسیده است.

ناصر فیض درباره اشعار طنزی که طی این سال‌ها در حضور مقام معظم رهبری خوانده شده است، گفت: پیش از اینکه در جلسات دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب اسلامی ابوالفضل زرویی نصرآباد شعر طنز بخواند، خیلی سخت می‌شد در محافل و مجالس ادبی شعر طنز خواند. اما از آنجایی که آن جلسه به معیار و ملاکی در شعر کشور تبدیل شده است، بعد از برگزاری آن جلسه و شعرخوانی زرویی نصرآباد، شعر طنز جدی گرفته شد و به لحاظ کیفی و کمی افزایش پیدا کرد.

قزوه نیز در این رابطه گفت: ابوالفضل زرویی نصرآباد در ابتدا می‌ترسید در حضور مقام معظم رهبری شعر طنز بخواند، من به او گفتم شعر طنز بخواند و او هم خواند و اتفاقا رهبر معظم انقلاب اسلامی هم از شعرخوانی ایشان استقبال کردند.

محمود حبیبی کسبی شاعر با بیان اینکه جلسات دیدار شاعران با مقام معظم رهبری در طول سال‌های اخیر به مهم‌ترین اتفاق ادبی کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: حضور شخصیت ادبی کشور در یک شب و در یک جا باعثشده این جلسه با وجود اینکه هیچ منفعت مادی برای کسی ندارد اما از سطح کشور و حتی کشورهای دیگر مانند تاجیکستان، افغانستان، هند و حتی امسال از کشور اوکراین شاعران پارسی زبان را گرد هم بیاورد و نشان می‌دهد این جلسات از وجه ادبی بالایی برخوردار است.

محسن مومنی شریف، علیرضا قزوه، ناصر فیض و محمود حبیبی کسبی در ویژه برنامه «دیدار مهر» که در شب‌های قدر از شبکه آموزش پخش شد، در باره دیدار شاعران با مقام معظم رهبری سخن گفتند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز