«ابنالوقت» یوسف انصاری به نمایشگاه کتاب رسید
هر رماننویسی که در ایران بخواهد فعالیت کند نمیتواند از کنار بوف کور به راحتی عبور کند / تنها شخصیت ابنالوقت راوی ضمنی یا تلویحی بوف کور است که بعد از صد سال با تغییر لحن دارد ابنالوقت را مینویسد.
«ابنالوقت» پانزدهمین کتاب و ششمین رمان از سری «رنگینکمان» انتشارات روزنه است که در واقع گفتوگوییست با رمان بوف کور صادق هدایت.
یوسف انصاری، نویسنده این رمان درمورد «ابن الوقت» به خبرنگار ایلنا گفت: معمولا ما ایرانیها انسانهای گذشتهگرایی هستیم و همواره در گذشته گیر کردهایم. نویسندگی نیز همین وضعیت را دارد؛ آنچنانکه هنوز هم بعد از گذشت چندین دهه، هنوز درگیر رمان " بوف کور " هستیم. به همین دلیل این رمان، نوعی گذشتن از " بوف کور " است؛ البته بدون انکار کردن آن!
این نویسنده جوان خاطرنشان کرد: این رمان برای من به عنوان کسی که هم رمان مینویسد هم کارشناس نشر هست و هم دستی در نقد ادبیات داستانی داشته و دارد سرآغاز رمان مدرن و همچنین نوعی زیست مدرن بوده که همزمانی دارد با انتشار «بوف کور» صادق هدایت.
وی افزود: هر رماننویسی که در ایران بخواهد در این عرصه فعالیت کند نمیتواند از کنار بوف کور به راحتی عبور کند. همهی ما رماننویسهای جوان به نوعی این اضطراب تاثیر را نسبت به بوف کور داریم؛ برخی با پرخاشگری و نادیده گرفتن این سرآغاز رمان فارسی، برخی با تقلید از این رمان و برخی با گفتوگو سعی کردهاند نسبت اثر خودشان را با بوف کور مشخص کنند که من مسیر سوم را ترجیح دادهام.
انصاری ادامه داد: تمام این گفتوگوها، پرخاشگریها، تقلیدها، همه مادهی خام ابنالوقت بودهاند. برای همین شاید بتوانم بگویم تنها شخصیت ابنالوقت راوی ضمنی یا تلویحی بوف کور است که بعد از صد سال با تغییر لحن دارد ابنالوقت را مینویسد. رمان زمان و مکان ثابتی ندارد و مکان در ابنالوقت دائم در حال تغییر است. مضمون رمان نیز از چند لایه تشکیل شده است که شاید مهمترین لایهی آن مفهوم زمان باشد.
ابنالوقت در تیراژ ۱۰۰۰ نسخه از سوی انتشارات روزنه منتشر شده است.