خبرگزاری کار ایران

ضرورت برگزاری چند نمایشگاه کتاب در سال

کد خبر : ۱۶۳۳۸۳

یکی از سیاست‌های این دوره از نمایشگاه واگذاری تدریجی فعالیت‌ها به ناشران بود که خوشبختانه همکاری لازم در این زمینه صورت گرفت و این واگذاری انجام شد.

معاون توسعه مدیریت‌ومنابع انسانی وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی اظهار کرد: برگزاری ۱۰ روز نمایشگاه کتاب در ایام سال پاسخ‌گوی جمعیت کشور ما نیست و نمایشگاه کتاب باید چندین بار به صورت تخصصی و گسترده برگزار شود.

به گزارش ایلنا؛ علی اصغر کاراندیش گفت: یکی از سیاست‌های این دوره از نمایشگاه واگذاری تدریجی فعالیت‌ها به ناشران بود که خوشبختانه همکاری لازم در این زمینه صورت گرفت و این واگذاری انجام شد. این تقسیم‌بندی وظایف در جشنواره رسانه‌های دیجیتال بسیار تاثیرگذار و موفق بود و امیدوارم در نمایشگاه کتاب هم اقدام قابل توجه و راه‌گشایی باشد.

کاراندیش درباره مکان برگزاری نمایشگاه کتاب توضیح داد: مصلی امام خمینی(ره) مکان مناسبی برای برگزاری این نمایشگاه نیست. ما تلاش خود را برای جابه‌جایی این نمایشگاه انجام می‌دهیم زیرا در نظر داریم نمایشگاه کتاب در مکانی مانند نمایشگاه بین‌المللی به طور دائمی برپا باشد. این اقدام در کنار همه نقاط مثبت خود، هزینه‌های برگزاری نمایشگاه را نیز کاهش خواهد داد.

معاون توسعه مدیریت‌ومنابع انسانی وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی ۱۰ روز برگزاری در طول سال برای رخداد فرهنگی مانند نمایشگاه کتاب را کافی ندانست و اظهار کرد: برپا شدن نمایشگاه کتاب تنها در ۱۰ روز از سال برای کشور پرجمعیت و آگاهی مثل ایران کافی نیست. امیدوارم شرایطی ایجاد شود تا نمایشگاه کتاب چندین بار در طول سال و به صورت تخصصی و گسترده تر برگزار شود.

«علی اصغر کاراندیش» معاون توسعه مدیریت‌ومنابع انسانی وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی عصر روز گذشته در دیداری با «سید عباس صالحی» معاون فرهنگی وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از محل برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرد. هم‌چنین ریاست نمایشگاه بیست‌وهفتم گزارشی کلی و کوتاه از عملکرد این دوره از نمایشگاه ارائه و به برگزاری صدها نشست انجمن‌ها و تشکل‌های نشر در این دوره از نمایشگاه ارائه کرد.

«محمد اله‌یاری» معاون فرهنگی‌و اجرایی نمایشگاه کتاب نیز در این دیدار توضیحاتی را درباره خدمات در نظر گرفته شده برای ناشران و خدمات رفاهی بازدیدکنندگان ارائه کرد.

× ۳ نشست تخصصی اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان در نمایشگاه کتاب

۳ نشست تخصصی با موضوع «کپی رایت و تاثیر آن بر ترجمه و تالیف»، «بررسی ضوابط نشر مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی(فروردین ۸۹)» و «سمینار ایبوک» از سوی اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان برگزار خواهد شد.

نشست «کپی رایت و تاثیر آن بر ترجمه و تالیف» با حضور مهشید میرمعظی، عرفان نظرآهاری، علیرضا ربانی و محمود آموزگار ساعت ۱۵ تا ۱۶:۱۵ روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه و نشست «بررسی ضوابط نشر مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی(فروردین ۸۹)» نیز با حضور محمدرضا توکل صدیقین، سید عباس حسینی نیک، محمدرضا بنی‌صدر و محمود آموزگار ساعت ۱۵ تا ۱۶:۱۵ روز شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه در سرای اهل قلم واقع در شبستان برگزار می‌شود.

هم‌چنین «سمینار ایبوک» با حضور «استفان مه‌یر» از کشور آلمان ساعت ۱۰ روز یک‌شنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه در سرای اهل قلم بخش بین‌الملل برگزار خواهد شد.

× حضور ۶ میهمان ویژه خارجی در سالن ترجمه

«احسان عباسلو» مسئول سالن ترجمه نمایشگاه کتاب گفت: با هماهنگی‌های انجام شده از سوی خانه کتاب ۶ اندیشمند و نویسنده خارجی در سالن ترجمه حضور پیدا خواهند کرد.

وی افزود: این میهمانان از کشورهای ایتالیا، هند، اسپانیا و سوریه در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت می‌کنند.

عباسلو درباره آثار آماده شده برای عرضه در این سالن گفت: تاکنون حدود ۵ هزار اثر برای حضور در سالن ترجمه آماده شده‌اند و کار چینش این آثار در سالن ترجمه را آغاز کرده‌ایم.

مسئول سالن ترجمه درباره موضوعات این آثار گفت: این آثار در موضوعات مختلفی چون ادبیات، دین، فلسفه، هنر و… است که به زبان‌های مختلف جهان شامل بلژیکی، ژاپنی، آلبانیایی، اردو، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، پرتغالی، چینی و… هستند و در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

× حضور ۴۵۰ ناشر در بخش لاتین و ۱۵۰ ناشر در بخش عربی نمایشگاه کتاب

«علیرضا ربانی» مدیرعامل انجمن ناشران بین‌الملل ایرانیان و سخنگوی بخش بین‌الملل نمایشگاه اظهار کرد: در این دوره از نمایشگاه کتاب، ۴۵۰ ناشر در بخش لاتین و ۱۵۰ ناشر در بخش عربی از سراسر دنیا حضور دارند.

وی افزود: در بخش لاتین، کتاب‌های ناشران از سوی ۵۴ نمایندگی و در ۳ سالن و در بخش عربی آثار در قالب ۹۶ نمایندگی و در ۳ سالن عرضه می‌شود.

ربانی فضای اختصاص‌یافته به ۲ بخش لاتین و عربی را ۷ هزار متر مربع دانست که به صورت تقریبا برابر در بین ۲ بخش تقسیم شده است.

وی هم‌چنین از حضور مهمانان ویژه و ناشرانی از سوئیس، فرانکفورت و سایر کشورهای دنیا، در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.

× مدیریت یکی از سراهای نمایشگاه کتاب به بخش آموزشی رسید

«محمدحسین متولی» رییس هیات مدیره انجمن فرهنگی ناشران آموزشی و مسئول بخش ناشران آموزشی نمایشگاه کتاب در این باره گفت: مدیریت یکی از ۴ سرای موجود در بخش سرای اهل قلم در شبستان مصلی امام خمینی(ره) برای نخستین بار به بخش ناشران آموزشی رسید.

وی افزود: نشست‌های علمی‌فرهنگی با هدف تبیین وجهه علمی آموزش، حمایت از تالیف کتاب‌های علمی و آموزشی و با موضوع غنی‌سازی فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی با دعوت از چهره‌های شاخص در زمینه کتاب آموزشی در سرای علمی‌فرهنگی برگزار می‌شود.

به گفته متولی، روزانه ۳ تا ۴ نشست در سرای علمی‌فرهنگی واقع در نیم‌طبقه اول شبستان مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

حدود ۱۴۰ ناشر در حدود ۴۶۰۰ متر مربع فضای نمایشگاهی در مصلی امام خمینی(ره) به عنوان ناشران بخش آموزشی در سالن‌های A و ‌B ۳۰،۳۱ و ۳۴ مستقر خواهند شد.

بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در روزهای ۱۰ تا ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز