خبرگزاری کار ایران

" خروش ماندگار " با آثاری از علی اکبر شهنازی منتشر می‌شود

" خروش ماندگار " با آثاری از علی اکبر شهنازی منتشر می‌شود
کد خبر : ۱۳۷۴۱۰

کتاب " خروش ماندگار " با آثاری از استاد علی اکبر شهنازی برای سنتور به زودی منتشر می‌شود.

ایلنا: کتاب خروش ماندگار مجموعه‌ای‌ست از پیش درآمد‌ها و رنگ‌های ساخته شدۀ استاد علی اکبر شهنازی که توسط علیرضا بنایی برای ساز سنتور تنظیم، تدوین و نگارش شده است. همچنین نگارش نت این مجموعه توسط هیلا فیض‌پور صورت گرفته است.

به گزارش ایلنا، ‌ این کتاب توسط انتشارات چکاد هنر به علاقمندان سنتور و موسیقی ایرانی عرضه می‌شود.

استاد علی اکبر شهنازی از نوازندگان به نام و صاحب سبک تار و موسیقی ایرانیست که در سال ۱۲۷۶ دیده به جهان گشود. پدربزرگش علی اکبر فراهانی مشهور به جناب میرزا از برجسته‌ترین نوازندگان دربار ناصرالدین شاه بود که پس از صد‌ها سال بر روی موسیقی ملی ایران کارهای مدون بسیاری انجام داد. متاسفانه از ساز استاد فراهانی صفحه‌ای ضبط نشده است. استاد علی اکبر شهنازی فرزند آقا حسینقلی بود و عمویش میرزا عبدالله هر دو از نوازندگان برجسته و صاحب سبک تار بودند و ردیف هر یک از این بزرگان مرجعیست برای هنرجویان موسیقی ایرانی در سراسر جهان. استاد شهنازی که آخرین بازمانده از خاندان فراهانی است، نغمات و آهنگ‌های بسیاری ساخت، او در ساخت پیش درآمد شهره بود. استاد علی اکبر شهنازی از سال ۱۳۴۵ الی ۱۳۵۰ ردیف‌های دستگاهی موسیقی ایرانی را با روایت خویش ضبط کرد که جزعی از گنجینه‌های موسیقی ملی ایران محسوب می‌شود. استاد شهنازی در سال ۱۳۶۳ در سن ۸۷ سالگی دیده از جهان فرو بست.

مقدمۀ این کتاب به قلم استاد مسعود شناسا از نوازندگان برجستۀ ساز سنتور است. وی در مقدمۀ کتاب به توضیحاتی در مورد ارزش نگارش آثار موسیقی و مکتوب کردن آن‌ها پرداخته است و در ادامه توضیحاتی در مورد ویژگی‌های مکتب استاد علی اکبر شهنازی ارائه داده است.

علیرضا بنایی متولد سال ۱۳۵۳ در تهران است. موسیقی را با سنتوردر سال ۱۳۶۷ با سعید مسعودی آغاز کرد و پس از طی دورۀ متوسطه با ایشان، به مدت چهار سال نیز نزد استاد مسعود شناسا به فراگیری دوره‌های عالی سنتور نوازی پرداخت. تار را به عنوان ساز دوم خود برگزید و دورۀ مقدماتی را نزد بهرام ساعد و دورۀ متوسطه را نزد استاد زید الله طلوعی گذراند در ادامه از محضر استادان هوشنگ ظیف و حسین علیزاده نیز بهره‌مند شد. همچنین علاقۀ فراوانش به ساز سه تار، وی را به محضر استاد جلال ذوالفنون کشاند و به مدت چهار سال نزد ایشان به فراگیری ردیف‌ها و دوره‌های آموزشی ساز سه تار پرداخت. همچنین در آهنگسازی و علوم مربوط به آن مانند هارمونی و کن‌تر پوان از محضر استادان فرهاد فخرالدینی و حسین دهلوی بهره‌مند شد. در ادامه ردیف‌های آوازی را نزد زنده یاد استاد احمد ابراهیمی فراگرفت.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز