دبیر علمی جایزه یوسف اعلام کرد:
۳۸۰ داستان کوتاه از ۱۸۰ نویسنده ارسال شده
کار تحویل آثار تا پایان ماه جاری؛ یعنی آذرماه ادامه خواهد داشت. جایزهی ادبی یوسف در دو بخش برگزار میشود که عبارت است از داستانهای تالیفی ارسالی و داستانهایی که طی دو سال اخیر در مجموعه داستانها منتشر شده است.
ایلنا: نشست خبری ششمین دوره از جشنواره داستان کوتاه دفاع مقدس(جایزه ادبی یوسف)، صبح امروز(۲۵ آذر) با حضور گلعلی بابایی(رییس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس و دبیرعلمی این جشنواره) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ رحیم مخدومی در این نشست اظهار داشت: من به تازگی نام یوسف ملکشامران را شنیدهام. از این حیثاین جایزه میتواند از این نویسنده که تاکنون مظلوم واقع شده، مظلومیتزدایی کند؛ هرچند من خودم هم چندان نتوانستهام اطلاعاتی درمورد ایشان به دست بیاورم.
وی افزود: نام " یوسف " بر این جایزه، نام بسیار بامسمایی است زیرا همنام با حضرت یوسف(ص) بوده و در میان سورههای قرآن نیز نمادی از داستان است زیرا برجستگیهای داستانی فراوانی دارد. بنابراین امیدوارم با عنایات لازم به این جایزه، سال به سال بر رونق این جایزهی ادبی افزوده شود.
دبیر علمی جایزه یوسف در توضیح قالب و ژانر داستان کوتاه خاطرنشان کرد: داستان کوتاه گونهی بسیار خوبی از تولید اثر داستانی است که به سرعت خوانده شوده و نقد آن به سرعت انجام میشود. همچنین نسبت به رمان و داستان بلند، ارتباط خوبی با مخاطب برقرار میکند. این ویژگی باعثشده که بیشتر نویسندگان کار خود را با داستان کوتاه محک بزنند.
وی ادامه داد: از وقتی جشنوارهی داستان کوتاه دفاع مقدس شکل گرفته، بسیار از نویسندگان توانستهاند از دل این جایزه خود را مطرح کرده و به عنوان نویسندگانی موفق و شناخته شده هرسال رمانهای بسیار خوبی را منتشر کنند.
خدومی درمورد زمان پذیرش آثار جدید در دورهی ششم از این جشنواره توضیح داد: کار تحویل آثار تا پایان ماه جاری؛ یعنی آذرماه ادامه خواهد داشت. همانطور که میدانید جایزهی ادبی یوسف در دو بخش برگزار میشود که عبارت است از داستانهای تالیفی ارسالی و داستانهایی که طی دو سال اخیر در مجموعه داستانها منتشر شده.
وی گفت: در بخش داستانهای منتشر شده، ما با ۷۰ ناشر در تماس بودیم و ۷۲ کتاب از این تعداد ناشر به دست ما رسید. با بررسیهای صورت گرفته ۵۳۳ داستان کوتاه مرتبط با موضوعهای دفاع مقدسی از میان این کتابها انتخاب شد و در ششمین دوره از جایزه یوسف شرکت داده شده است. در بخش آثار تالیفی نیز تا به حال ۳۸۰ داستان کوتاه از ۱۸۰ نویسنده به دبیرخانه تحویل داده شده است.
دبیر علمی جایزه یوسف درمورد هیات داوران افزود: تیم داوری در بخش آثار چاپی عبارتند از خسرو باباخانی(سرداور)، محمدباقر قربانی، محمدرضا شرف خبوشان، راضیه تجار و جهانگیر خسروشاهی. همچنین در بخش تالیفی؛ عباس جعفریمقدم(سرداور) محمدحسن ابوحمزه، عباس شاکری، کامران پارسینژاد، فیروز زنوزیجلالی، محسن پرویز و خانم سامانی هستند.
وی در ادامه از انتشار کتابهایی در دورهی ششم از این جایزه خبر داد و گفت: قرار است آثار برگزیده در ۵ دوره قبلی از جایزهی ادبی یوسف، به همراه نقد و بررسی آنها، هرکدام در قالب یک کتاب منتشر شود. بر این اساس کار انتشار ۱۷ کتاب به تیمی سپرده شده که محمدرضا سرشار سرپرستی آن را به عهده دارد.
خدومی درمورد جوایز این دوره از جایزهی یوسف نیز اظهار داشت: در بخش چاپی، نفر اول ۳ میلیون تومان، نوفر دوم ۲ میلیون تومان و نفر سوم یک میلیون تومان جایزه می گیرد. در بخش داستانهای تالیفی نیز نفر اول ۳ میلیون تومان، نفر دوم ۲ونیم میلیون تومان و نفر سوم ۲ میلیون تومان جایزه میگیرد.
ششمین دوره از جشنواره داستان کوتان(جایزه ادبی یوسف) بعد از یکسال به تعویق افتادن، سرانجام در بهمن ماه و اسفندماه برگزار خواهد شد.