خبرگزاری کار ایران

محمدعلی سپانلو و فرهاد ناظرزاده کرمانی؛ زنگ افتتاح «در شوره زار» را نواختند

محمدعلی سپانلو و فرهاد ناظرزاده کرمانی؛ زنگ افتتاح «در شوره زار» را نواختند
کد خبر : ۱۲۶۴۷۷

حسین کیانی: همیشه خودم را شاگرد استاد ناظرزاده می‌دانم. بزرگ‌ترین درسی که از ایشان گرفتم فروتنی است. ایشان بدون اینکه بخواهند معلم دیگران می‌شوند. معلمی هم بالا‌ترین درجه‌ای است که این افراد به آن نائل می‌شوند.

ایلنا: محمدعلی سپانلو و آیین افتتاح نمایش «در شوره زار» به کارگردانی و نویسندگی حسین کیانی؛ چهارشنبه؛(۱۳ آذر) با حضور مجید سرسنگی(رئیس تماشاخانه ایرانشهر و مدیرعامل خانه هنرمندان) و جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان هنرهای نمایشی برگزار شد و زنگ افتتاح این اثر نیز توسط محمدعلی سپانلو(شاعر و پژوهشگر) و فرهاد ناظرازاده کرمانی نواخته شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی نمایش «در شوره زار»؛ در این مراسم هنرمندانی چون هوشنگ توکلی، حسن فتحی، رضا فیاضی، اسماعیل خلج، جمشید گرگین، بهروز بقایی، مسعود فروتن، آهو خردمند، حسن باستانی، قاسم زارع، صفا آقاجانی، نیما دهقان، رحمان سیفی آزاد، فرهاد شریفی، نیکی مظفری و… حضور داشتند.

مسعود فروتن در ابتدای این مراسم، با بیان مقدماتی درباره نمایش از فرهاد ناظرزاده کرمانی که این آیین با تولد وی نیز مصادف شده بود دعوت به سخنرانی کرد. ناظرزاده با ابراز خرسندی از دیدار محمدعلی سپانلو درباره جایگاه این شاعر بزرگ گفت: من همیشه کتاب‌های ایشان را می‌دیدم و می‌خواندم. اما دیدارشان از نزدیک برایم لطف دیگری دارد. اگرچه حضور تفکر ایشان برای ما اهمیت زیادی دارد اما حضور فیزیکیشان هم باعثمی‌شود تا بتوانیم شاهد آثار بیشتری در حوزه ادبیات از ایشان باشیم.

وی با بیان اینکه حسین کیانی یکی از شاگردان موفق او بوده است و اکنون به جایگاه مناسبی رسیده، افزود: من همیشه کارهای حسین کیانی را دنبال می‌کنم و دلم می‌خواهد که بدانم به چه مرحله‌ای از کار حرفه‌ای خود رسیده است. به نظر من او در مرحله‌ای بیشتر کمدی می‌نوشت. کمدی‌هایی که در عین حال که تماشاگر را می‌خنداند او را به فکر هم وامی داشت. اما گمان می‌کنم‌‌ همان طور که از اسم در شوره زار بر می‌آید ما بیشتر با یک رنج نامه رو به رو باشیم که حال شاید رگه‌هایی از طنز هم در آن باشد. امیدوارم او همیشه در کار‌هایش موفق باشد. چراکه نگاه هنرمندانه‌ای به کارش دارد و به تئا‌تر جدی نگاه می‌کند و می‌خواهم این اثر هم نردبانی شود برای رسیدن او به مرحله‌های بالا‌تر در حوزه نمایش و شب خوبی را هم برای ما رقم بزند. چراکه زندگی جز همین شب‌ها و لحظه‌های خوب نیست.

در ادامه؛ حسین کیانی(سرپرست گروه تئا‌تر چریکه و کارگردان و نویسنده در شوره زار) گفت: طبیعی است که شب اول اجرای هر نمایش ممکن است با نواقصی رو به رو باشد. اما ما سعی می‌کنیم که اجرای خوبی داشته باشیم.

وی ادامه داد: من همیشه خودم را شاگرد استاد ناظرزاده می‌دانم و از حضور ایشان و آقای سپانلو در این جمع بسیار خوشحالم. بزرگ‌ترین درسی که من از آقای ناظرزاده گرفتم فروتنی است. ایشان بدون اینکه بخواهند معلم دیگران می‌شوند. معلمی هم بالا‌ترین درجه‌ای است که این افراد به آن نائل می‌شوند. همچنین خوشحالم از اینکه نمایشم در سالنی که به نام استاد سمندریان است اجرا می‌شود و امیدوارم بتوانیم بیش از ۶۰ درصد توقعتان را برآورده کنیم.

محمدعلی سپانلو نیز پیش از به صدا در آوردن زنگ افتتاح نمایش جملاتی را درباره کتاب بیان داشت و آن را بهترین هدیه‌ای دانست که می‌توان به دیگران اهدا کرد. وی گفت: من مدتی است فهمیده‌ام که بعضی‌ها بی‌دلیل از آقای سرسنگی تعریف نمی‌کنند. چراکه از نزدیک در جریان برخی اقدامات ایشان قرار گرفته‌ام. از دوستانم در این جمع هم تشکر می‌کنم. بعضی از رفیقان مثل برگه‌های دفتر خاطراتند. اگرچه کهنه می‌شوند اما این کهنگی با ارزش‌تر می‌سازدشان. اجازه می‌خواهم که ناقوس را به صدا درآورم.

نکته جالب توجه این آیین به صدا در آمدن زنگ افتتاح از سوی دو هنرمند؛ محمد علی سپانلو و فرهاد ناظرزاده کرمانی؛ بود که برای اولین بار به وقوع پیوست.

مجید سرسنگی نیز دیگر سخنران این آیین بود که در ابتدا به نمایش مستند محمد علی سپانلو در چند وقت اخیر در خانه هنرمندان اشاره کرد و تولد ناظرزاده کرمانی را تبریک گفت و درباره وی افزود: شاید ایشان تمایل نداشته باشند که ما مدام تکرار کنیم یکسال به سنشان اضافه شده است. اما از سن و سال من و امثال من که شاید جزو کم سن‌ترین دانشجویان ایشان بوده‌ایم بر می‌آید که چقدر تجربه و سابقه دارند. اتفاق خوبی که در تماشاخانه ایرانشهر می‌افتد این است که ما خودمان به کارگردانان و نویسندگان خوش ذوق و هنرمند پیشنهاد می‌دهیم که کار‌هایشان را در اینجا اجرا کنند. آقای کیانی هم کارگردان باسلیقه و برجسته‌ای هستند که خوشحالم از اینکه افتخار دادند اثرشان در این تماشاخانه به روی صحنه برود. امیدوارم باز هم بتوانیم شاهد اجرای آثار ایشان در ایرانشهر باشیم.

پس از پایان نمایش نیز هنرمندان، خبرنگاران و افراد حاضر در مراسم به تماشای اولین اجرای در شوره زار نشستند و سالن استاد سمندریان با استقبال بی‌نظیری از سوی تماشاگران مواجه شد.

در شوره زار کاری از گروه تئا‌تر چریکه است که داستان گروهی از افراد را روایت می‌کند که در منطقه‌ای بودن امکانات‌‌ رها شده‌اند و حالا به دنبال چاره اندیشی برای رهایی از نابودی و مرگ هستند. مجید صالحی، رویا میرعلمی، علی سلیمانی، سینا رازانی، فهیمه امن‌زاده، احمد ساعتچیان، وحید رهبانی و فریده سپاه منصور گروه بازیگران این نمایش ۹۰ دقیقه‌ای را تشکیل می‌دهند.

این نمایش هر شب به جز شنبه‌ها از ساعت ۲۰ در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر میزبان علاقمندان تئا‌تر است و علاقمندان برای رزرو بلیط و بهره‌مندی از تخفیف ۲۵ درصدی روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۴ و ۱۵ آذر برای عموم و روزهای یکشنبه تا چهارشنبه هفته اول اجرای نمایش برای دانشجویان می‌توانند با شماره ۰۹۳۵۳۳۸۵۶۵۷ تماس گرفته یا از طریق سایت تماشاخانه ایرانشهر به نشانیwww. tamashakhaneh. ir / ticket اقدام به خرید بلیط این اثر نمایشی نمایند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز