خبرگزاری کار ایران

دبیر جشنواره تئاترشهر در گفتگو با ایلنا:

اضافه شدن بخش «تئاتر دینی» به معنای تفکیک نیست

اضافه شدن بخش «تئاتر دینی» به معنای تفکیک نیست
کد خبر : ۲۰۴۷۸۶

شهرام کرمی از بخش «باران» که پذیرای نمایش‌های دینی خواهد بود به عنوان یکی از ویژگی‌های سومین دوره جشنواره تئاتر شهر یاد کرد.

دبیر سومین جشنواره تئاتر شهر، شعار جوانگرایی مطرح شده ازسوی دبیرخانه را به معنای همراهی عوامل جوان درکنار هنرمندان باتجربه دانست و هدف اصلی این رویکرد را فعال‌سازی فرهنگسراهای پایتخت عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهرام کرمی که این روزها نمایش «خانه خورشید» را در سالن کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روی صحنه دارد؛ از اتمام بازبینی نمایش‌های بخش جدید جشنواره تئاتر شهر خبر داد و گفت: بخش «باران» که پذیرای نمایش‌های دینی خواهد بود به تازگی در فهرست بخش‌های گوناگون جشنواره قرار گرفته که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شد و کار بازبینی آثار نیز به پایان رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه اتفاق مهم جشنواره امسال در این بخش رخ داده است؛ افزود: همین دوره نخست ۵۰ نمایش به دبیرخانه رسید که قرار بود از این میان ۷ نمایش برای اجرا در جشنواره انتخاب شوند اما از آنجا که شاهد کیفیت خوب کارها بودیم، گروه بازبینی ۸ نمایش را در این بخش انتخاب کرد.

کرمی معتقد است: اتفاق مهم سومین جشنواره تئاترشهر در بخش «باران» شکل گرفته و خاطرنشان کرد: بخش‌های دیگر جشنواره نیز طی دو دوره گذشته به مرور رشد کردند و حضور پررنگ علاقه‌مندان به بخش‌های صحنه‌ای و کودک و نوجوان شاهد هستیم.

این نمایش‌نامه نویس و کارگردان در پاسخ به این سوال که چگونه می‌شود میان تئاتر دینی و دیگر گونه‌های اجرای آثار نمایشی تمایز قائل شد؛ اظهار داشت: ظرفیت‌های تئاتر دینی آنقدر غنی است که جا دارد بیشتر از اینها به این بخش توجه کنیم؛ با توجه همین ظرفیت و کیفیتی که در نمایش‌ها دیدم امیدوارم بخش باران در دوره‌های آینده به صورت مستقل برگزار شود.

دبیر جشنواره تئاترشهر ایجاد بخش باران را به معنای تفکیک هنر ندانست و تصریح کرد: در تمام نقاط دنیا جشنواره‌ها یا موضوعی برگزار می‌شوند یا به صورت تخصصی؛ مانند جشنواره تئاتر رضوی در ایران که موضوعی است و کودک و نوجوان همدان، عروسکی و آیینی سنتی که تخصصی هستند. وقتی جشنواره‌های تخصصی را از نظر مضمون تفکیک می‌کنیم امکان توجه بیشتری بوجود می‌آید.

وی افزود: ما وقتی از تئاتر دینی می‌گوییم منظورمان این نیست که موضوع‌های شهری نمی‌توانند در این حوزه قرار داشته باشند. چراکه تئاتر دینی با اخلاق و جهان‌بینی مخاطبان گره خورده و ارتباط زیادی دارد.

کارگردان نمایش «غریبه‌های همیشگی» به حمایت‌های اداره کل ارشاد استان تهران، حوزه هنری و اداره کل هنرهای نمایشی در این دوره اشاره کرد و درباره جوانگرایی مورد نظر مسئولان این دوره توضیح داد: جوانگرایی موردنظر به این معناست که عوامل جوان را در کنار هنرمندان باتجربه‌ مانند آقایان داریوش مودبیان و فرهاد تجویدی همراه می‌کنیم تا کسب تجربه کنند. هدف اصلی ما فعال‌سازی فرهنگسراهای موجود در پایتخت است.

کرمی در پایان به تلاش‌ مسئولان برای رشد هر چه بهتر جشنواره تئاترشهر اشاره کرد و گفت: هر جریان فرهنگی باید رشد داشته باشد و هر دوره جشنواره باید به نسبت دوره قبل پیشرفت کند. این رویداد بعد از دو دوره برگزاری معرفی شده و شناخت بوجود آمده است. در طول این چند دوره سعی کردیم تابع یک برنامه‌ریزی باشیم و از آن پیروی کنیم؛ اما اگر بهتر از سال‌های گذشته برگزار نشود ما دچار ضعف شدیم اما معتقدم به نسبت دوره‌های قبل شاهد پیشرفت هستیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز