گلایههای حسین محب اهری از احوال هنر نمایش؛
تئاتر را به سمت نادرستی میبریم
با دیدن بعضی نمایشها تعجب میکنم، آیا فکر نمیکنیم رسالت تئاتر چه بوده و امروز به چه شرایطی افتاده؟ باید از خود سوال کنیم چه لزومی داشت بشر متوجه تئاتر شود و احساس کند که بخشی از کمبودها و مسائلش را پرمیکند.
ایلنا: حسین محب اهری؛ هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون نسبت به شرایط این روزهای تئاتر ابراز ناخرسندی کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اهری که این روزها مشغول پشت سر گذاشتن مراحل درمان بیماری است با بیان اینکه اهمیت و کارکرد تئاتر در میان ما فراموش شده است، اظهار داشت: گاهی شاهد اجرای آثاری هستینم که گویی فراموش کردهاند باید میان هنرمند و تماشاگر ارتباط ایجاد شود. برخلاف گذشته، این روزها بیشتر برای دکور و لباس نمایش ارزش قائل هستیم تا آنچه قرار است به عنوان محتوای اثر به مخاطب ارائه شود.
بازیگر سریال تلویزیونی «این خانه دور است» ادامه داد: تنها داستانی سرگرم کننده جنایی پلیسی را روی صحنه میبریم تا اوقات فراغت تماشاگر پر شود. وقتی به دیدن آثار نمایشی مینشینید احساس میکنید تنها جنبه سرگرمی برای عوامل اهمیت داشته و آثار به سمت نوعی خاص از تئاتر گرایش پیدا کرده که گرچه آن شیوه ایرادی ندارد اما تئاتر واقعا این نیست.
بازیگر تله تئاتر " نیرنگ بازیهای آقای اسکابن " با بیان این مطلب که راه را گم کردهایم، عنوان کرد: با دیدن بعضی نمایشها تعجب میکنم، آیا با خود فکر نمیکنیم رسالت تئاتر از ابتدای پیدایش چه بوده و امروز به چه شرایطی افتاده است؟ ما تئاتر را به سمت نادرستی میبریم.
وی تصریح کرد: باید از خود سوال کنیم چه لزومی داشت که بشر متوجه تئاتر شد و احساس کرد بخشی از کمبودها و مسائلش را پر میکند.
بازیگر تله تئاتر «ماجرای رونالد و مادرش» اضافه کرد: تئاتر این روزها به شوخی تبدیل شده و همه به فکر فروش گیشه هستند. برای بالا رفتن فروش هم استفاده از چهرههای سینمایی در دستور کار قرار گرفته است. خطری که همواره توسط هنرمندان پیشکسوت و کارشناسان مطرح میشد اما مدیران گوش شنوا نداشتند.
اهری که تجربه سه دهه فعالیت هنری در تئاتر و تلویزیون را همراه دارد، در پایان گفت: تئاتر ما این روزها بستر به وجود آمدن هیچ سوالی را ایجاد نمیکنند و به هیچ سوالی هم پاسخ نمیدهند. اگر هم نکاتی در آثار مطرح میشود به شدت سطحی است. این عامل موجب شده مخاطب جدی تئاتر را از سالن بیرون کنیم و افرادی را برای تماشای آثار به سالن بیاوریم که عادات کردهاند تصاویر جذاب و " شو " نگاه کنند.