کارشناس استراتژیک عراق در گفتوگو با ایلنا:
نامه ارسالی آمریکا به وزارت خارجه عراق حامل پیام تهدید و تشویق است/ اطلاق مذاکره، عنوانی برای کاهش حدت و شدت نامه است
کارشناس مسائل سیاسی عراق تاکید کرد که طبیعتا نامه ارسالی از وزارت خارجه آمریکا به وزارت خارجه عراق حامل پیام تشویق و تهدید همزمان با هم است و با توجه به از هم گسستگی موجود در صحنه داخلی عراق و اختلافات فزاینده بین احزاب حاکم بر سر منافع تنگنظرانه، کنش و پذیرش تأثیر آمریکا را نمیتوان انکار کرد.
«محمدعباس التمیمی»، کارشناس مسائل سیاسی عراق در تشریح ابعاد نامه ارسالی وزارت خارجه آمریکا به وزرات خارجه عراق در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: چنانکه میدانید محمد علی الحکیم، وزیر خارجه عراق در پیام توئیتری خود اعلام کرد که وزارت خارجه نامهای را از دولت آمریکا دریافت کرده که خواستار مذاکره درباره تحولات سیاسی، امنیتی و اقتصادی است. همچنین کاملا روشن است که این نامه از طریق کانالهای دیپلماسی رسمی دریافت شده است.
التمیمی تاکید کرد که این نامه در سایه بسیاری از متغیرهای داخلی و بینالمللی مطرح شده که مهمترین آنها خروج دیپلماتها و کارکنان آمریکایی از سفارت آمریکا در عراق است. علاوه بر این نیروهای آمریکایی پایگاههای غیر اصلی را به ارتش عراق تحویل دادهاند و این امر به نوبه خود حاکی از انگیزههای جدید آمریکا برای تجدید نظر در تعامل با دولت عراق است.
وی در ادامه افزود: این نامه در سایه بحران شدید بهداشتی و نیز بحران اقتصادی آتی و بحران سیاسی موجود در سایه فقدان یک دولت اجرائی توانا برای مقابله با اوضاع فعلی مطرح شده است. همه این شرایط موجود، آمریکا را به سمت ایفای نقشی اثرگذار در ترسیم نقشه سیاسی آینده عراق سوق داده است، چنانکه پیش از این نیز چنین عمل کرده است.
این کارشناس سیاسی عراق تاکید کرد که طبیعتا نامه ارسالی از وزارت خارجه آمریکا به وزارت خارجه عراق حامل پیام تشویق و تهدید همزمان با هم است و با توجه به از هم گسستگی موجود در صحنه داخلی عراق و اختلافات فزاینده بین احزاب حاکم بر سر منافع تنگنظرانه، کنش و پذیرش تأثیر آمریکا را نمی توان انکار کرد.
وی گفت: بدون تردید دولت عراق در سایه ضعف موجود، عدم انسجام و تشویش داخلی باید از تعامل با دولت آمریکا استقبال کند، چنانکه مشخص است ما دولت اجرایی قادر به مذاکره نداریم زیرا دولت فعلی صرف پیشبرد امور بوده است.
التمیمی ادامه داد: تهدید و تشویق آمریکا در نامه ارسالی به دولت فعلی و قدرتهای حزبی حاکم وجود دارد، به ویژه اینکه رسانههای غربی پیش از این از حمله نظامی احتمالی آمریکا و تاثیر آن بر موقعیت قدرتهای حزبی دارای شاخههای نظامی خبر دادهاند.
وی تاکید کرد: دولت آمریکا برای اینکه از شدت و حدت نامه ارسالی به اصطلاح کاسته باشد، اعلام کرده که برای تحکیم نشانههای تعامل استراتژیک جدید با عراق مذاکره میکند.
التمیمی خاطر نشان کرد که اقتصاد عراق در سایه کاهش شدید قیمت نفت از ضعف درآمدهای مالی و احتمالاً کسری مالی واقعی رنج میبرد. علاوه بر این آمریکاییها چنین القا میکنند که میخواهند مبادلات عراق با ایران به ویژه در بخش برق را قطع کنند.
وی گفت: بنابراین باید برای بیان و تشریح آینده عراق در سایه این متغیرهای بینالمللی و افزایش اپیدمی کرونا در داخل کشور هم که شده مذاکرهای وجود داشته باشد.
کارشناس مسائل سیاسی عراق تاکید کرد: به اعتقاد من دولت آمریکا امروز تلاش میکند تا سازمان الحشد الشعبی را در سایه ضعف آشکار دولتی از بین ببرد چنانکه پیش از این نیز فرماندهان مقاومت را ترور کرد و امروز نیز به دنبال از بین بردن این سازمان است و در همین راستا برخی تخلفات و نقضهای امنیتی را برای متهم کردن و شبههافکنی نسبت به ملی بودن آن آغاز کرده است.