«رای الیوم» بررسی کرد؛
بازخوانی حادثه تیراندازی فلوریدا و تحلیل سیاستهای مهاجرتی ترامپ
برای درک حادثه اخیر تیراندازی به پایگاه نظامی فلوریدا باید لایههای سیاست دولت آمریکا و اشتباهات محرز این کشور در اتخاذ سیاستهای مهاجرتی را ورق زد.
به گزارش ایلنا، پایگاه خبری رأی الیوم در مقالهای به قلم «محمود البازی» با اشاره به حادثه پایگاه نظامی فلوریدا نوشت:
«محمد الشمرانی»، خلبان نظامی عربستان جمعه به پاگاه هوایی «پنساکولا» وابسته به نیروی دریایی این کشور در فلوریدا حمله کرد که بر اثر این حمله سه نفر کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند. برای درک این حادثه میتوانیم دو تفسیر ارائه دهیم: نخست اینکه این فرد به صورت خودجوش دست به چنین اقدامی زده است. دوم اینکه برای انجام این عملیات دستور گرفته باشد. چندی پیش خبری مبنی بر مخالفت وزارت خارجه آمریکا با پیشنهاد آموزش اطلاعات عربستان از ترس استفاده از آموزشها برای انجام عملیات سری غیری قانونی مانند عملیات قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی منتشر شد.
مقامهای وزارت خارجه و دستگاه اطلاعات آمریکا (سیا) از اطلاعاتی که از ادامه فعالیتهای فاسد آل سعود برای اجبار مخالفان به بازگشت به کشور سخن میگویند، ناراضی هستند. همچنین آمریکاییها نگران هستند که «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی درک نکرده است که محاسبه اطلاعاتی و اصلاحات برای ثبات روابط آمریکا و عربستان ضروری است و مقامهای این کشور از عدم توجیه اتهام به «سعود القحطانی» مشاور پیشین ولیعهد که نقش مهمی را پشت صحنه بازی میکند، ناراحت هستند.
برای درک این عملیات میتوان این دو رویداد را به یکدیگر ارتباط داد. این عملیات به عنوان پاسخی به مخالفت وزارت خارجه با آموزش عناصر سعودی بوده است. در هر حال همچنان تحقیقات برای کشف زوایای پنهان این حادثه وجود دارد و نکته مهم در اینجا سیاستهای مهاجرتی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکاست.
برای ارتباط حادثه ترور با سیاستهای مهاجرتی ترامپ باید گفت که وی دستور منع ورود اتباع هفت کشور مسلمان (یمن، عراق، سوریه، ایران، سومالی، لیبی و سودان) را به داخل خاک آمریکا صادر کرد. اما نکته جالب اینکه این هفت کشور هیچ تروریستی را بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۹ صادر نکردهاند و اکثریت عاملان عملیات تروریستی (۱۵ نفر از ۱۹) از عربستان سعودی بودهاند.
ترامپ مدعی است که این کشورها ثبات امنیتی ندارند. اکنون باید از وی پرسید آیا عربستان ثبات امنیتی دارد و تحقیقات لازم برای فرستادن اتباع خود را انجام میدهد و آیا اگر ریاض درباره یکی از افسران اعزامی خود به آمریکا تحقیق میکرد، شاهد چنین فاجعهای بودیم؟
باید گفت که سیاستهای مهاجرتی ترامپ با شکست روبهرو شده و نژادپرستی آن را ثابت کرده است. سیاست جدائی مادران از فرزندانشان چهره شرور ترامپ و دولتش را نمایان کرده است.