یک مقام وزارت خارجه آمریکا:
به اعمال فشار بر سودان همزمان با بررسی لغو تحریمها ادامه می دهیم
یک مقام بلندپایه آمریکایی اعلام کرد که واشنگتن پیش از موافقت با حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم، دولت انتقالی جدید را در زمینه حقوق بشر، آزادی بیان و امور بشردوستانه آزمایش میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از القدس العربی، یک مقام بلندپایه وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که واشنگتن پیش از اقدام برای حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم، پایبندی دولت انتقالی جدید به حقوق بشر، آزادی بیان و امور بشردوستانه را میآزماید.
وی گفت که درحالی که «عبدالله حمدوک» نخستوزیر جدید سودان نقطه ارتباط اصلی است اما وی گفته که دیپلماتهای آمریکایی باید با «محمد حمدان»، معاون سابق شورای نظامی و فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع تعامل داشته باشند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در ادامه افزود: «حمدوک تمام امور درست را بیان کرده است بنابراین ما به تعامل با او خوش بین هستیم، دولت جدید تا کنون پایبندی خود را نشان داده است و ما به آزمایش این التزام ادامه خواهیم داد».
حمدوک، کارشناس اقتصادی با تعهد به تحقق ثبات سودان و حل بحران اقتصادی به عنوان رئیس دولت انتقالی سوگند یاد کرده است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: «دولت جدید در مذاکرات اخیر با مقامهای آمریکایی نسبت به حذف نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم که توان این کشور را در دستیابی به منابع مالی بینالمللی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی محدود کرده، ابراز تمایل شدید کرده است».
دولت آمریکا در سال ۱۹۹۳ در دوره «بیل کلینتون»، رئیسجمهوری اسبق این کشور، نام سودان را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داد و خارطوم را در دسترسی به بازارهای پولی محدود و اقتصادش را در تنگنا قرار داد.
واشنگتن در سال ۲۰۱۷ محدودیت تجاری اعمال شده بر سودان طی ۲۰ سال گذشته را لغو کرد.
خشم مردم سودان از کمبود مواد غذائی و سوخت موجب برگزاری تظاهرات گسترده مردمی و سرانجام برکناری «عمرالبشیر»، رئیسجمهوری وقت این کشور شد.
دولت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا مذاکرات با کشور سودان به منظور حذف نام این کشور از فهرست تروریسم را به دلیل خشونتهای صورت گرفته توسط ارتش تعلیق کرد و از ارتش خواست که دولت را به غیر نظامیان تحویل دهد.