ترکیه افزایش حضور نظامی فرانسه در سوریه را «اشغالگری» خواند
دولت ترکیه در مورد افزایش حضور نظامی فرانسه در سوریه هشدار داد و گفت چنین اقدامی «اشغالگری» خواهد بود.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، پس از دیدار پنجشنبه گذشته «امانوئل ماکرون» رئیسجمهوری فرانسه با یک هیات نمایندگی از «نیروهای دمکراتیک سوریه»، که بخش اعظم آن را جنگجویان کُرد تشکیل میدهند، تنش در مناسبات آنکارا و پاریس شدت یافت.
مقامهای کُرد پس از این دیدار، گفتند فرانسه تصمیم دارد به «منبج»، شهری که در کنترل «یگانهای مدافع خلق» است نیروهای بیشتری بفرستد. اما دولت فرانسه چنین تصمیمی را تکذیب کرد.
«نورالدین چانیکلی» وزیر دفاع ترکیه، روز گذشته گفت: «اگر فرانسه در مورد حضور نظامی آن کشور در شمال سوریه اقدام کند یک عمل غیرقانونی و در واقع بر خلاف قوانین بینالمللی است و اشغالگری خواهد بود.»
او افزود: «بخصوص اگر هدف آنها حمایت از گروههای تروریستی و یا حمایت مستقیم یا غیرمستقیم از آنها توسط نیروهای مسلح فرانسه باشد یک اقدام خطرناک و فاجعهبار خواهد بود.»
ارتش ترکیه از روز ۲۰ ژانویه عملیات نظامی گستردهای علیه «یگانهای مدافع خلق» در ناحیه «عفرین» واقع در شمال سوریه را آغاز کرد و روز ۱۸ مارس این شهر را به تصرف خود درآورد.
«رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه، بارها هشدار داده که ارتش این کشور ممکن است عملیات خود را به سوی منبج که در شرق عفرین واقع شده است، گسترش دهد.
اما دفتر امانوئل ماکرون روز جمعه گفت دولت فرانسه برای عملیات نظامی زمینی در شمال سوریه و خارج از قلمرو ائتلاف بینالمللی مبارزه با گروه تروریستی داعش هیچ برنامهای ندارد.
دولت ترکیه «یگانهای مدافع خلق» را تروریست و شاخهای از حزب کارگران کردستان ترکیه (پکک) میداند که بیش از سه دهه است در مناطق کردنشین ترکیه با نیروهای دولتی میجنگند.
اما آمریکا و فرانسه در نبرد با داعش، با شبهنظامیان کُرد سوریه همکاری نزدیکی دارند و این قضیه، ترکیه را خشمگین کرده است.