خبرگزاری کار ایران

میرابیان در گفت‌وگو با ایلنا:

تلاش برای انزوای حزب‌الله بی‌نتیجه است/مقاومت لبنان پایان دادن به اشغالگری اسرائیل را لازمه گفت‌وگوی ملی می‌داند

تلاش برای انزوای حزب‌الله بی‌نتیجه است/مقاومت لبنان پایان دادن به اشغالگری اسرائیل را لازمه گفت‌وگوی ملی می‌داند
کد خبر : ۱۶۲۱۹۴۹

کارشناس مسائل منطقه گفت: حزب‌الله معتقد است که لازمه وفاق و گفت‌وگوی ملی، پایان دادن به اشغال مناطق جنوبی لبنان توسط اسرائیل است.

رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به فضاسازی‌های اخیر علیه مقاومت لبنان و اعلام آمادگی حزب‌الله برای شرکت در گفت‌وگوی ملی در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: جریان‌های داخلی لبنان در صدد القای این تصور هستند که حزب‌الله در مقابل دولت، آرامش، وحدت و ارتش این کشور قرار دارد. این گروه‌ها با دامن زدن به این ادعاها، به دنبال ایجاد شکاف بین حزب‌الله و دولت که اتفاقا حزب‌الله بخشی از آن است و همچنین پارلمان هستند. هدف آن‌ها ایجاد و تقویت این دوگانگی و وادار کردن حزب‌الله به انزوا و امتیازگیری از آن است. حزب‌الله به صراحت اعلام کرده که همواره طرفدار وفاق و آشتی ملی و همراهی با دولت و مردم بوده است اما باید توجه داشت که این جریان‌سازی‌ها یادآور جنگ ۳۳ روزه است. تا زمانی که اشغالگری وجود دارد، خلع سلاح مقاومت لبنان معنایی ندارد و باید کشور از اشغال تخلیه شود و تضمین‌های لازم به وجود آید.

وی ادامه داد: پس از آنکه چنین اقدامی رخ داد، حزب‌الله در چارچوب یک گفتمان ملی، توافق و وفاق ملی تصمیم خواهد گرفت و خلاف آن عمل نخواهد کرد. البته این یک مسأله کلی است و الزامات بحث خلع سلاح در حال حاضر مطرح نیست. این در حالیست که صراحتاً گفته شده که حزب‌الله بخشی از ساختار امنیتی و نظامی کشور است و خوشبختانه، این طرح توطئه که پس از سفر فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور لبنان به آن دامن زده شد، تاثیر چندانی نداشته است. هدف آن‌ها قرار دادن حزب‌الله در موضع انفعال و انزوا و فراموش شدن تمام نارسایی‌ها و ناامنی‌های موجود در لبنان و متهم کردن حزب‌الله به عنوان عامل اصلی مشکلات است. از سوی دیگر باید توجه شود که در مورد گفت‌وگوی ملی، ابتکار عمل در این زمینه با حزب‌الله است. اگر واقعاً نگران لبنان هستیم، باید ایراد کار را در اخراج نظامیان اسرائیل از لبنان جست‌وجو کنیم. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: ابتدا باید اشغالگران را بیرون کرد و سپس گفتمان ملی را آغاز کرد. در شرایطی که اشغالگری وجود دارد و آسمان لبنان برای اسرائیل مباح به حساب می‌آید و هر زمان که بخواهد می‌تواند آن را بمباران کند، اساساً چه گفتمانی می‌تواند شکل بگیرد؟ احتمال این وجود دارد که با اعمال فشار، بخواهند گفت‌وگوها را با پیش‌شرط آغاز کنند. اگر هم چنین اتفاقی رخ دهد، گفت‌وگو بدون حضور حزب‌الله بی‌معنا خواهد بود. حتی اگر هم دولت لبنان برای گفت‌وگوی ملی به حزب‌الله فشار بیاورد، اولین گام برای این گفت‌وگوی ملی باید خروج کشور از اشغال نظامیان اسرائیل که اجرای این موضوع هم به عهده ارتش لبنان است. در این خصوص، حزب‌الله می‌گوید اگر شما نمی‌توانید کشور را از اشغال نجات دهید، ما (حزب‌الله) وارد عمل شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نهایتاً اگر ارتش نتواند کاری انجام دهد، حزب‌الله مجبور به ورود خواهد شد و مناطق جنوبی لبنان را از وجود اسرائیل پاک خواهد کرد. اینکه چرا حزب‌الله هم‌اکنون به این پرونده ورود نمی‌کند، به این دلیل است که نمی‌خواهد خلاف وحدت ملی و افکار عمومی عمل کند، تا چندی بعد در صورت بروز جنگ یا درگیری دیگر، حزب‌الله را عامل آن معرفی نکنند. به نظر من، شیوه‌ای که حزب‌الله در پیش گرفته، با ساختار سیاسی لبنان سازگار است و طبیعتاً با احتیاط بیشتری عمل می‌کند. آمریکایی‌ها به دنبال ایجاد به هم‌ریختگی در داخل لبنان، قرار دادن سنی‌ها و مسیحیان در مقابل حزب‌الله و ایجاد اختلاف بین حاکمیت و حزب‌الله هستند. خوشبختانه، حزب‌الله با درایت موضع‌گیری کرده و عملکرد درستی دارد و در مسیر صحیح حرکت می‌کند و در برابر توطئه‌ها، فساد، دشمنی و تفرقه‌ای که می‌خواهند در ساختار لبنان ایجاد کنند، ایستاده است. به هر ترتیب باید توجه کرد که دولت لبنان بدون حزب‌الله، هیچ کاری نمی‌تواند انجام دهد و مطلقا وفاق ملی بدون حزب‌الله امکان‌پذیر نیست. لذا به این نتیجه می‌رسیم که حزب‌الله باید با کمک ارتش، اشغال را پایان دهد و وفاق ملی را تثبیت کند و قطعاً بدون حزب‌الله، این امر امکان‌پذیر نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز