خبرگزاری کار ایران

میرابیان در گفت‌وگو با ایلنا بررسی کرد:

دلایل لشکرکشی نظامی اسرائیل به سوریه/ امکان‌سنجی اجرای سناریوی تجزیه شام

دلایل لشکرکشی نظامی اسرائیل به سوریه/ امکان‌سنجی اجرای سناریوی تجزیه شام
کد خبر : ۱۵۶۸۳۴۰

کارشناس مسائل منطقه گفت: ماشین جنگی اسرائیل تازه به راه افتاده و دلیل آن هم فرصت طلایی است که این رژیم پس از سقوط حکومت قبلی به دست آورده است تا بتواند از آن در بالاترین سطح استفاده کند.

رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به تجاوز اسرائیل به سوریه و ورود آن به منطقه حائل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: طبیعی است که اسرائیل به دلیل خوی تجاوزطلبی که دارد، از هر فرصتی برای تأمین منافع خود استفاده می‌کند؛ به گونه‌ای که در مورد غزه و لبنان شاهد چنین چیزی بودیم و حالا همین سناریو در قبال سوریه اجرایی شده است با این تفاوت که سوریه برخلاف سایر کشورهای منطقه از ارتش قدرتمندی برخوردار بود. در این راستا رژیم صهیونسیتی قصد دارد در مرحله اول ادعاهای ارضی به خصوص در مورد جولان را عملیاتی کند و در فاز دوم به نوعی زیر بناهای امنیتی، نظامی و اقتصادی را مورد هدف قرار دهد تا بتواند به دمشق تحمیل هزینه کند. به نظر می‌رسد که ماشین جنگی اسرائیل تازه به راه افتاده و دلیل آن هم فرصت طلایی است که این رژیم پس از سقوط حکومت بشار اسد به دست آورده است تا بتواند از آن در بالاترین سطح استفاده کند. 

وی ادامه داد: اسرائیل در غزه و لبنان رسوا شد و خوی آدم‌کشی آن هم در این دو پرونده معلوم شد و حالا هم در بحث سوریه رسوا شده است. معتقدم که در کشورهای عربی نهایتاً شهروندان آن می‌توانند آینده کشور را بسازند و حاکمان اقدام چندانی انجام نخواهند داد. نکته دیگر این است که پس از سقوط بشار اسد دیگر هیچ مؤلفه‌ای برای انتقاد از آن وجود نخواهد داشت و حالا فقط اسرائیل و سایر جریان‌های حاکم بر دمشق در سوریه حضور دارند و در نهایت مردم می‌توانند از آنها انتقاد کنند. بر همین اساس مردم سوریه از این پس عامل اصلی شرایط کنونی را اسرائیل و شرکای آن در منطقه خواهند دانست. از نظر دیگر، پیشروی ارتش اسرائیل در سوریه می‌تواند باعث خیزش سوری‌ها علیه این رژیم شود. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: بسیاری از خاخام‌ها اعتقاد دارند که سرزمین موعود اسرائیل تا شامات ادامه دارند و به همین دلیل است که می‌بینیم ارتش اسرائیل تا ۲۵ کیلومتری دمشق پیش آمدند و به موازات این روند منطقه درعا در جنوب سوریه هم سقوط کرده و در اختیار اسرائیل قرار گرفته است و به همین با توجه به وضعیت کنونی احتمال دارد که اسرائیل میزان بیشتری از خاک سوریه را به اشغال خود درآورد؛ چرا که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل صراحتاً اعلام کرده که قرار است نقشه خاورمیانه را تغییر دهند. به همین جهت اعتقاد دارم که بسیاری از کشورهای عربی در منطقه نسبت به این اوضاع نگران هستند و احساس خطر کردند که می‌توان از بیانیه صادر شده از سوی وزارت خارجه این کشورها چنین موضوعی را حس کرد. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این مسیر باید توجه شود که اسرائیل به دنبال آن است تا با هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی و اقتصادی جای پای خود را در سوریه محکم کرده و راه را برای آینده هموار کند. به هیچ وجه دور از ذهن نیست که سوریه روزی همانند افغانستان با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم کند. امیدواریم که این کشور به صلح و ثبات برسد، اما وضعیت پیرامون سوریه چنین چیزی را نشان نمی‌دهد؛ چراکه ترکیه در شمال شرق سوریه ادعای ارضی دارد و از سوی دیگر کردهای سوریه را هم باید یک بازیگر مؤثر قلمداد کرد. به همین جهت ممکن است که حتی روند بدتری از لیبی را شاهد باشیم که خروجی آن چیزی جز تجزیه نمی‌تواند باشد. از منظری دیگر، بحث ترور دانشمندان هسته‌ای و همچنین شخصیت‌های مطرح سوریه توسط اسرائیل هم کلید خورده که می‌توان آن را تکرار وضعیت عراق پس از سقوط صدام دانست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز