خبرگزاری کار ایران

مکی در گفت‌وگو با ایلنا:

طرح صلح زلنسکی در نهایت باید توسط غرب تایید شود/ تأثیر پیروزی هریس و ترامپ بر آینده جنگ اوکراین

طرح صلح زلنسکی در نهایت باید توسط غرب تایید شود/ تأثیر پیروزی هریس و ترامپ بر آینده جنگ اوکراین
کد خبر : ۱۵۴۴۱۸۵

کارشناس مسائل اروپا گفت: به هر ترتیب غربی‌ها مسکو را تهدید اصلی امنیت ملی خود می‌دانند و به دنبال آن هستند تا این کشور را در پشت مرزهای اروپا کنترل و مهار کنند.

مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا با اشاره به طرح صلح زلنسکی و ارائه آن به پارلمان اوکراین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: یکی از دلایلی که رئیسجمهوری اوکراین طرح صلح را ر این برهه زمانی مطرح می‌کند انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا است. توجه داشته باشید که دونالد ترامپ اعلام کرده که اگر پیروز میدان انتخابات شود قبل از هر چیز به جنگ اوکراین و روسیه پایان می‌دهد و این سخنان را در حالی مطرح می‌کند که آمریکا بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات نظامی در جنگ علیه روسیه به شمار می‌رود. از سوی دیگر اروپایی‌ها هم در این راستا به صورت واضح اعلام کردند که از ارائه کمک به اوکراین خسته شده‌اند و این در حالیست که اوضاع احوال اقتصادی قاره سبز هم چندان مناسب نیست و بر همین اساس ادامه این روند و ارائه کمک بیشتر به اوکراین این راستا در هاله‌ای از ابهام قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: نکته اینجاست که باید دید طرح صلح ارائه شده از سوی زلنسکی به پارلمان اوکراین آیا می‌تواند باعث آن شود که بستری برای دریافت کمک بیشتر اروپا از سوی اوکراین شود یا خیر. از منظر دیگر باید توجه شود که اگر اروپا و آمریکا اجازه حمله به عمق روسیه را به اوکراین بدهد، بدون شک مشکلات زیادی برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا به وجود خواهد آمد و باید توجه شود که اوضاع اقتصادی اوکراین هم چندان تعریفی ندارد. بر همین اساس اگر حمایت‌های غرب از اوکراین تضعیف شود، بدون شک این کشور هم با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد. نکته دیگر آن این است که بخشی از طرح صلح زلنسکی پنهان مانده و دلیل آن این است که کی‌یف نمی‌خواهد ابعاد و جزئیات تقابل با روسیه علنی شود. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: به صورت کلی طرح صلح ارائه شده از سوی زلنسکی پنج بند دارد و شامل دعوت برای پیوستن به ناتو، دورنمای دفاعی، بازدارندگی در مقابل روسیه، رشد و همکاری اقتصادی و معماری امنیتی پس از جنگ می‌شود و برخی از مقام‌های اوکراین هم اعلام کرده‌اند که در این طرح، سه متمم محرمانه وجود دارد. باید توجه شود که با تمام این تفاسیر اتاق جنگ اوکراین تماماً توسط آمریکایی‌ها اداره می‌شود و این کشور نمی‌تواند در وضعیت فعلی بدون کمک غرب این مسیر را ادامه دهد اما اینکه زلنسکی این طرح را به پارلمان ارائه داده، در حقیقت باید آن را نوعی اعلام وجود و ماهیت در داخل و خارج از اوکراین دانست؛ چراکه او در شرایط کنونی به دنبال آن است تا خود را اثبات و مطرح کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با وجود تمام این مسائل به نظر می‌رسد که این طرح صرفاً نامی از صلح را حمل می‌کند و در این راستا عملاً باید توسط آمریکا و اروپا مورد تأیید قرار بگیرد و این در حالیست که اگر کامالا هریس و دموکرات‌ها در انتخابات پنجم نوامبر پیروز شوند باز هم نمی‌توانند به صورت یک جانبه تمام حمایت آمریکا از زلنسکی و اوکراین را به کار ببندند. به همین علت او هم باید با مشکلات در داخل و به خصوص سنگ‌اندازی جمهوریخواهان و تیم ترامپ مقابله کند و در خارج هم باید با انتقادهای پشت پرده اروپایی‌ها دست و پنجه نرم کند. باید توجه داشت که اساساً ایالات متحده و اروپا به هیچ وجه اوکراین را رها نخواهند کرد و در این میان سعی دارند تا به هر ترتیب که شده از این کشور در مقابل روسیه حمایت کنند؛ چراکه آنها مسکو را تهدید اصلی امنیت ملی خود می‌دانند و به دنبال آن هستند تا این کشور را در پشت مرزهای اروپا کنترل و مهار کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز