خبرگزاری کار ایران

مطهرنیا در گفت‌وگو با ایلنا:

واشنگتن نمی‌خواهد رهبری تحرکات علیه تهران در دست نتانیاهو باشد

واشنگتن نمی‌خواهد رهبری تحرکات علیه تهران در دست نتانیاهو باشد
کد خبر : ۱۵۴۲۴۶۷

کارشناس مسائل آمریکا گفت: اگر فکر کنیم آمریکا در جهت استقرار نظم نوین جهانی و فرایند تحکیمی به تثبیتی آن، از تهران حمایت می‌کند و اسرائیل را در محدودیت قرار می‌دهد، یک نگاه تقلیل‌گرایانه است.

مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به موافقت آمریکا با استقرار سامانه پدافند هوایی تاد در اسرائیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بی‌تردید در وضعیت فعلی میان واشنگتن و تل‌آویو در مورد تهران، اختلاف‌نظر وجود دارد. اسرائیل خواهان آن است تا سر حد امکان سطح پاسخ خود به عملیات وعده صادق ۲ ایران بالا ببرد تا در نهایت میزان بازدارندگی خود را به نمایش بگذارد. اکنون سطح کمک نظامی به اسرائیل از چهار میلیارد دلار به ۱۸ میلیارد دلار رسیده و حالا هم موافقت ایالات متحده با استقرار سامانه پدافند هوایی تاد در اسرائیل را شاهد هستیم و حالا پرسش این است که این سامانه پدافند هوایی چه ویژگی‌هایی دارد؟ تاد یک سیستم بسیار پیشرفته پدافند هوایی است که به منظور رهگیری و انهدام موشک‌ها در سطح بالا طراحی شده است. این سامانه قادر است موشک‌هایی با برد هزار تا پنج هزار کیلومتر را در مرحله پایانی بازگشت به جو شناسایی و منهدم کند که هزینه هر واحد آن چیزی حدود ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

وی ادامه داد: تصمیم آمریکا برای استقرار این سامانه در اسرائیل ریشه در احساس تهدید آنها از هرگونه پاسخ ایران دارد و تهران تأکید کرده که موشک‌هایی قوی‌تر از موشک‌های بالستیک فعلی در اختیار دارد. اینکه گفته می‌شود ایالات متحده مخالف هر نوع پاسخ محکم به ایران است، حالا با در اختیار قرار دادن این سامانه پدافند هوایی به نوعی باید گفت که ایالات متحده با این موضوع کاملاً موافق است؛ چراکه سامانه تاد می‌تواند به عنوان یک لایه دفاعی اضافی در کنار سایر اجزاء و لایه‌های پدافندی اسرائیل قرار بگیرد و این اقدام ایالات متحده بخشی از روابط امنیتی و دفاعی ایالات متحده و اسرائیل را به نمایش می‌گذارد و می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که سطح تنش‌ها در منطقه در حال افزایش است. آنچه که در مورد منطقه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که سطح تنش در منطقه در سطح بسیار بالا و التهابی قرار دارد.

رئیس اندیشکده  سیمرغ تصریح کرد: آمریکایی‌ها خواهان تحرکات اسرائیل علیه ایران هستند اما می‌خواهند رهبری این تحرکات در دست نتانیاهو نباشد، بلکه در دستان واشنگتن قرار داشته باشد. آنها حاضر هستند پدافند تاد را به اسرائیل تحویل دهند به شرط آنکه رهبری و فرماندهی در دست آمریکا باشد و تمام تلاش بایدن هم در این مدت بر همین موضوع بوده است.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر صحبت‌های ترامپ نشان از نقش نتانیاهو در این فضا است. نتانیاهو حالا می‌تواند از رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یعنی ترامپ و هریس امتیاز بگیرد و پاسخ خود را بر مبنای این امتیازات تعیین و تنظیم کند. ترامپ صراحتاً اعلام کرده که اگر امروز همراه من باشید، من هم فردا همراه شما خواهم بود و این پیام آشکاری بود که ترامپ به نتانیاهو داده است. بر همین اساس باید منتظر بود و دید که نتانیاهو چه تصمیمی را خواهد گرفت. توجه داشته باشید که گرایش نتانیاهو به ترامپ بیشتر از گرایش وی به کامالا هریس است و این موضوع نگرانی را به وجود می‌آورد که اسرائیل طی روزهای منتهی به انتخابات اقدامی را انجام دهد که اثر آن بر رویداد نوامبر عمیق و مشهود باشد و موجب فاصله بیشتر هریس و ترامپ شود.

وی گفت: از منظر استراتژیک اگر فکر کنیم آمریکا در جهت استقرار نظم نوین جهانی و فرآیند تحکیمی به تثبیتی آن، از تهران حمایت می‌کند و اسرائیل را در محدودیت قرار می‌دهد، یک نگاه خوشبینانه  و تقلیل‌گرایانه است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز