خبرگزاری کار ایران

میرابیان در گفت‌وگو با ایلنا:

هیچکدام از اهداف اسرائیل با گذشت ۱۰۰ روز از جنگ غزه محقق نشد/ جنگ حقوقی، وجهه تل‌آویو در جهان را فرو ریخت/نتانیاهو چندان دوام نمی‌آورد

هیچکدام از اهداف اسرائیل با گذشت ۱۰۰ روز از جنگ غزه محقق نشد/ جنگ حقوقی، وجهه تل‌آویو در جهان را فرو ریخت/نتانیاهو چندان دوام نمی‌آورد
کد خبر : ۱۴۳۸۰۴۳

کارشناس مسائل منطقه گفت: اسرائیلی‌ها نمی‌توانند با گذشت ۱۰۰ روز از جنگ غزه دستاورد خاصی را برای خودشان علنی و مطرح کنند و همین موضوع باعث شده تا مشروعیت سیاسی اسرائیل در سراسر جهان فرو بریزد و زیر سوال برود.

رضا میرابیان، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به گذشت ۱۰۰ روز از جنگ حماس و اسرائیل در غزه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: شاید بهترین گواه برای ارزیابی ۱۰۰ روز نبرد میان حماس و اسرائیل در غزه، بیانات و اظهارات مقام‌های رژیم صهیونیستی باشد. آنها اعلام کردند که بعد از ۱۰۰ روز اسرائیل به اهدافی اعم از نابودی حماس، آزادی اسرا و تسلط بر غزه دست پیدا نکرده و این در حالیست که حماس و مقام‌های فلسطین همین حالا در حال اجرای عملیات در مناطق مختلف غزه علیه رژیم صهیونیستی هستند. از منظر دیگر باید توجه شود که در حاکمیت و کابینه جنگ و همچنین در کابینه عمومی اسرائیل یک نزاع مشخص رخ داده است. این اختلاف در حالی نمایان شده که اخیراً بنی گانز، وزیر جنگ پیشین اسرائیل در تظاهرات ضد دولتی علیه نتانیاهو شرکت داشته و از سوی دیگر نخست‌وزیر اسرائیل به موازات این روند با وزیر جنگ فعلی رژیم صهیونیستی وارد یک تقابل علنی شده است.

وی ادامه داد: به همین جهت اسرائیلی‌ها نمی‌توانند با گذشت ۱۰۰ روز از جنگ غزه دستاورد خاصی را برای خودشان علنی و مطرح کنند و همین موضوع باعث شده تا مشروعیت سیاسی اسرائیل در سراسر جهان فرو بریزد و زیر سوال برود. این مسائل موجب شده که ساکنان اراضی اشغالی هم علیه نتانیاهو به میدان بیایند. در مقابل البته شاهد میزان بالای کشته و زخمی‌ها در غزه هستیم و باید بگوییم که ساکنان این منطقه از حیث انسانی بیشترین هزینه را در این ۱۰۰ روز پرداخت کردند، اما نکته مهم این است که نارضایتی از حماس در میان این طیف دیده نمی‌شود و حتی محبوبیت این جریان و مقاومت فلسطین در میان مسلمانان و به خصوص شهروندان کشورهای عربی افزایش پیدا کرده است. واقعیت این است که اگر پشتیبانی مردمی در غزه وجود نداشت، بدون شک حماس نمی‌توانست ۱۰۰ روز با اسرائیل نبرد کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: در خارج از اراضی اشغالی هم باید توجه داشت که آمریکایی‌ها بر تداوم حمایت از اسرائیل تاکید دارند اما رسانه‌های ایالات متحده چند روز پیش اعلام کردند که سفر اخیر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به منطقه و سرزمین‌های اشغالی یکی از بدترین سفرهای وی به حساب می‌آید؛ چراکه این سفر هیچ دستاوردی نداشته است. در این میان اروپایی‌ها هم به مرور زمان موضع خود علیه فلسطین را تعدیل کرده‌اند و اعلام می‌کنند که سرنوشت غزه باید توسط فلسطینی‌ها تعیین شود. اتفاق بسیار مهم دیگری که رخ داده است، بحث پیگرد حقوقی اسرائیل با ابتکار عمل آفریقای جنوبی است. به وضوح دیدیم که رژیم صهیونیستی از حیث حقوقی در لاهه به طور بی‌سابقه‌ای به چالش کشیده شده و حتی اگر خروجی این دادگاه صدور یک رأی سیاسی به نفع تل آویو باشد، باز هم ما یک دستاورد بزرگ را به نفع فلسطین شاهد هستیم.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: به راه انداختن جنگ حقوقی علیه اسرائیل توانست وجهه این رژیم را در مجامع حقوقی تخریب کند. به موازات این موضوع، فعال شدن یمنی‌ها در راستای حمایت از مقاومت فلسطین و مردم غزه را شاهد بودیم که باید آن را یک اتفاق بسیار مهم در ۱۰۰ روز اخیر جنگ غزه دانست. به اعتراف غربی‌ها و اسرائیل آنچه یمن در این مدت رقم زد، در حقیقت یک چالش جدی برای تل‌آویو و به خصوص واشنگتن بوده و در این راستا بسیاری از کشورهای منطقه هم از پیوستن به ائتلاف دریای سرخ با آمریکا دوری کردند. به همین جهت فکر می‌کنم جریانی مانند حماس که ۱۰۰ روز در مقابل یکی از مسلح‌ترین و مدرن‌ترین ارتش‌های دنیا دوام آورده، می‌تواند چندین ماه دیگر هم اسرائیل را در عرصه میدانی به چالش بکشد. مضاف بر اینکه نتانیاهو در داخل اراضی اشغالی هم با مشکلات زیادی روبه‌رو است و معتقدم که وی چندان دوام نخواهد آورد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز