مسئول ارتباطات مرکز پژوهشهای لبنان در گفتوگو با ایلنا:
وحشت از تکرار حادثه«عین الاسد»، آمریکا را ناگزیر به نادیده گرفتن خواستههای صهیونیستها کرد/ توافق قریبالوقوع هستهای، قلب اسرائیل را به تپش انداخته است
نویسنده و تحلیلگر لبنانی تاکید کرد که تشدید جنگ سایبری بین ایران و رژیم صهیونیستی در برهه اخیر و نفوذ به عمق اطلاعات نظامی و امنیتی بسیاری از یگانهای نظامی رژیم صهیونیستی، ابعاد جدیدی به پرونده ناکامیهای تلآویو در سال گذشته دادهاند.
«علی عز الدین»، نویسنده و تحلیلگر مسائل سیاسی و بینالمللی و مسئول ارتباطات مرکز پژوهشهای لبنان در تحلیل موقعیت رژیم صهیونیستی در سالی که گذشت، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا تصریح کرد: حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به یک مرکز راهبردی توطئهچینی رژیم صهیونیستی در شمال عراق مشابه آن چیزی بود که در زمان حمله به پایگاه آمریکایی عین الاسد رخ داد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توانست در هر دو عملیات از تمامی سامانههای پدافندی عبور کند.
وی گفت: بر این اساس، این حمله یک موفقیت اطلاعاتی امنیتی است که توانمندیهای نظامی ایران و همچنین شکنندگی قدرت صهیونیستها و آمریکاییها را که سعی می کنند در رسانهها آن را بسیار عالی نشان دهند و دیگران را به هراس افکنند، به نمایش گذاشت.
عزالدین افزود: جنگ سایبری که بین ایران و رژیم صهیونیستی در برهه اخیر شدت یافته، کنترل ایستگاههای تصفیه آب، دستیابی به عمق اطلاعات نظامی و امنیتی بسیاری از یگانهای نظامی رژیم صهیونیستی، شکنندگی جبهه امنیت داخلی در جریان جنگ سیف القدس و از کار افتادن تمامی سامانههای دفاعی ارتش این رژیم همگی موضوعات قابل بحثی هستند که ابعاد جدیدی به پرونده ناکامیهای تلآویو دادهاند.
وی تاکید کرد: اما مهمترین اتفاق در شمال سرزمینهای اشغالی نظریه خون در برابر خون و زمین در برابر زمین (موسوم به واکنش متقابل در برابر اسرائیل) بوده است که مقاومت اسلامی در لبنان آن را مطرح کرد و مطبوعات داخلی را به طعنه زدن علیه ارتش این رژیم و فرماندهان آن در هراس از نزدیک شدن به مرزهایی با فاصله تنها هشت کیلومتر واداشت.
این تحلیلگر لبنانی گفت: همه این وقایع در کنار تحولات امنیتی داخلی که در نتیجه جنگهای مافیایی، عملیات مستمر مقاومت فلسطین در داخل رخ داد، همه وهمه تضعیف رژیم صهیونیستی را تشدید کرد.
وی افزود: فرار قهرمانان فلسطینی از زندان محافظتشده با جدیدترین وسایل حفاظتی و مشغله کامل رژیم صهیونیستی به این موضوع و ابعاد بسیار گسترده آن، تصویری که توسط رسانهها از قدرت این رژیم منتشر شده بود را تخریب و نابود کرد. علاوه بر این هزینههای انسانی و مادی در طول دوره جستوجو و تحقیق درباره قهرمانانی که با قاشق به حفاری عمیق پرداخته بودند، هزینههای مادی رژیم صهیونیستی را به نرخ بالای بیکاری در زمان همهگیری کرونا افزود.
عزالدین گفت: اخیرا شاهد طرح مجدد نظریه بن گوریون در مورد امنیت یهود با توجه به مساحت کوچک رژیم اسرائیل، تولید نسل محدود ساکنان سرزمینهای اشغالی، گسترش جمعیتی کشورهای عربی با نرخ زاد و ولد بالا و همچنین فضای داخلی فلسطین برای گرایش به توزیع جمعیتی بودهایم و این به رغم تلاش های مستمر این رژیم برای کشتار مردم فلسطین به ویژه کودکان و دستگیری و حبس هزاران زن و مرد جوان در چارچوب ذهنیت امنیتی یهودیان برای مبارزه با افزایش جمعیت بوده است. به همین دلیل است که همواره شاهد ساخت شهرکهای جدید و تلاش برای آوردن مهاجران جدید از آفریقا و اروپا هستیم.
وی افزود: امسال به دلیل معادلهای که نبرد سیف القدس بر رژیم صهیونیستی تحمیل کرد و نیز تاثیر منفی عدم ثبات سیاسی احزاب در تشکیل کابینه و نفوذ تشکلهای عربی به کنست، سال بسیار سختی برای رژیم صهیونیستی بود.
این تحلیلگر لبنانی گفت: این رژیم حمایت از فرآیند عادیسازی با برخی از کشورها را که تحت نفوذ آمریکا بودند، آغاز کرد. اسرائیل فکر میکرد که با قرار دادن نخستین سنگ بنای علنی عادیسازی، همه کشورها به عادیسازی با این رژیم روی خواهند آورد، اما ملتهای عربی این ایده و اصل عادیسازی با دشمن را نپذیرفتند و اکنون میبینیم که بهرغم همه تبلیغاتی که برای دینهای ابراهیمی شده بود، وعدههای مالی فراوان و تهدیدهای گاه و بیگاه، ایده عادیسازی در حال سقوط است و شکست دیگری در حال اضافه شدن به شکستهای اسرائیل است.
وی تصریح کرد: آنچه در رابطه با توافق هستهای با ایران در وین میگذرد، گویای ناکامی رژیم صهیونیستی در تمامی تلاشهایش برای ممانعت از برنامه هستهای ایران است، به گونهای که ترور دانشمندان هستهای ایران، هک اطلاعات برخی سایتها، استخدام عوامل برای ایجاد آسیب به نیروگاههای راکتور هستهای، جمهوری اسلامی ایران را در تلاش برای رسیدن به اهداف خود سست نکرد و مشاهده کردیم که سطح غنیسازی قبل از بازگشت به میز مذاکره در وین به حدود ۶۰ درصد رسید.
عزالدین تاکید کرد: اسرائیل تلاش کرد با آمریکا برای حمله نظامی به راکتورهای هستهای ایران به توافق برسد، اما آنچه در پایگاه عین الاسد رخ داد، همچنان برای ارتش آمریکا تازه است و بوی شکست میدهد؛ اتقافی که آمریکاییها را مجبور به نادیده گرفتن همه درخواستهای رژیم صهیونیستی کرد.
وی افزود: ما در آستانه دستیابی به توافق نهایی بین ایران و غرب هستیم و در مقابل، ضربان قلب اسرائیل به تپش افتاده است؛ به گونهای که گاهی خواستار مانعتراشی عمومی و گاه خواستار برگزاری نشست دوجانبه و سهجانبه میشود تا از طریق تحریک برخی از دشمنان جمهوری اسلامی ایران برای انجام هر اقدامی که بر توانمندیهای هستهای تأثیر بگذارد، منطقه را بیثبات کند.
این تحلیلگر لبنانی در پایان گفت: در موارد جنگی پیش رو با رژیم صهیونیستی، چه از لحاظ امنیت نظامی، امنیت غذایی و چه از لحاظ امنیت کارخانههای اسلحهسازی، همگی به دلیل محدودیت اراضی اشغالی در معرض نابودی هستند و این مطالعات، ایده بقای موجودیت اسرائیل را حتی برای صهیونیستهای خوشبین هم غیرممکن کرده است.