تحلیلگر سیاسی لبنان در گفتوگو با ایلنا:
خودکفایی مقاومت در زمینه فناوری نظامی، قواعد درگیری با دشمن را تغییر داد/ صحنه سیاسی و اقتصادی لبنان با باجخواهیهای آمریکا پیچیدهتر شد
تحلیلگر سیاسی لبنان تاکید کرد که این کشور در سال گذشته در بعد امنیتی و نظامی، توانمندی مقاومت برای تولید موشکهای نقط زن و ورود به دنیای خودکفایی در زمینه تولید پهپادها دو گام خیلی مهم و اساسی را در چارچوب قواعد درگیری با دشمن برداشت.
«وسیم بَزی»، نویسنده و تحلیلگر سیاسی لبنان با تبیین حوادث و رویدادهای این کشور در سالی که گذشت، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: لبنان در سال گذشته با شرایط سخت و پیچیدهای در همه عرصهها روبهرو بوده است و مردم رنج بسیاری کشیدند و همچنان با محاصره و جنگ نرم با هدایت آمریکا مواجه هستند که هدف مستقیم آن تسلیم کردن ملت لبنان و مقاومت آن است تا در راستای خدمت به پروژههایش در منطقه به ویژه در راستای حمایت از رژیم صهیونسیتی قرار گیرد.
وی افزود: میتوان شرایط لبنان در سال گذشته را در موارد زیر خلاصه کرد:
۱- بعد اقتصادی:
لبنان همچنان از پیامدهای بحران اقتصادی و اجتماعی ناشی از تداخل عوامل مختلف داخلی و خارجی آمریکایی از طریق محاصره اقتصادی، سیاست گرسنه کردن مردم، تحریمها، ضربه به بخش بانکی و پوشش خارج کردن سرمایهها از کشور و همچنین ترسیم مرزهای دریایی با دشمن صهیونیستی رنج میبرد. به گونهای که آمریکا در این خصصوص بر لبنان فشار وارد کرده و میخواهد که این کشور از حقوق خود به نفع این رژیم عقبنشینی کند. این فشارها اخیرا در طرح پیشنهادی «عاموس هوخشتاین»، میانجیگر آمریکا در مذاکرات ترسیم مرزهای بین لبنان و اراضی اشغالی و همچنین پرونده نیاز لبنان به مشتقات نفتی نمود یافت، به گونهای که پس از واردات نفت از ایران توسط حزب الله و در ارتباط با بحران سخت برق، آمریکا به سرعت مسیرهای تجهیز لبنان به برق از طریق اردن و گاز از طریق مصر را باز کرد اما خیلی زود همین طرح را نیز تحت بهانه قانون قیصر و دشواری اخذ معافیتها از کنگره متوقف کرد، اما در واقع با این کار از لبنان باجخواهی کرده و همه این فشارها به مسأله موافقت لبنان در مورد مرزهای دریایی با دشمن مرتبط است.
۲- در بعد سیاسی نیز پرونده تحقیق درباره انفجار بندر بیروت و عملکرد «طارق بیطار»، قاضی این پرونده و شهادت چند نفر در چارچوب اعتراض به این عملکرد مطرح بوده است که پیامدهای آن منجر به ناکارآمدی دولت «نجیب میقاتی» نخستوزیر لبنان شد اما مسیر نزاع سیاسی در مورد «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی، بانکها و نقش آن در بحران و همچنین اموال تلفشده مردم و نیز انتخابات پارلمانی آتی، جایگاه مقاومت و حزبالله در این انتخابات سرنوشتساز برای ترسیم صحنه سیاسی آینده کشور، خروج «سعدالحریری» نخست وزیر پیشین لبنان و جریان المستقبل از صحنه سیاسی و انتخاباتی کشور و... از جمله مواردی هستند که سال گذشته بر صحنه سیاسی لبنان حاکم بوده است.
۳- در بعد امنیتی و نظامی نیز بیانیه «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان درباره توانمندی مقاومت برای تولید موشکهای نقطهزن و ورود به دنیای خودکفایی در زمینه تولید پهپادها دو گام خیلی مهم و اساسی را در چارچوب قواعد درگیری با دشمن شکل دادند و همچنین لبنان و دستگاههای امنیتی موفق شدند بسیاری از شبکههای امنیتی دشمن در داخل کشور را شناسایی کنند. واضح است که دشمن تلاش میکند تا از واقعیت کنونی دشوار لبنان استفاده کرده و بسیاری از جوانان را در سایه بیکاری و فقر جذب خود کند.