خبرگزاری کار ایران

سید محمد احمد پور بخشدار عسلویه در گفتگو با ایلنا:

مردم عسلویه باید در کشاورزی و صیادی فعال شوند

مردم عسلویه باید در کشاورزی و صیادی فعال شوند
کد خبر : ۱۲۷۵۲۸

مردم نیز باید همچون گذشته پیش از حضور صنعت نفت در کارهایی مانند دام داری، کشاورزی و صیادی ورود پیدا کنند. این منطقه، منطقه کشاورزی و صیادی بوده است که این کار‌ها‌‌ رها شده است.

سید محمد احمد پوری بخشدار بخش مرکزی عسلویه گفت: در ابتدای خدمت به عنوان بخشدار بخش عسلویه کارم را شروع کردم و بعد از شهرستان شدن عسلویه به عنوان بخشدار بخش مرکزی عسلویه به کارم ادامه دادم و با حمایت و همکاری شورا‌ها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توانستیم فرمانداری عسلویه را در مکان فعلی مستقر کنیم. بخش مرکزی عسلویه شامل دوشهر و ۶ روستاست و با محوطه‌های نفتی مستقر در منطقه و پتروشیمی‌ها ۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.

بخشدار بخش مرکزی عسلویه در گفتگو با خبرنگار ایلنا در بوشهر گفت: مصوبه مالیات بر ارزش افزوده در شهرستان عسلویه باعثجاری شدن خون تازه‌ای به رگ‌های دهیاری‌ها و شهردار‌هاست، به گونه‌ای که یکی از پر درآمد‌ترین ادارات مالیاتی کشور اداره مالیات عسلویه است و هرچه تولیدات افزیش پیدا کند سهم مردم منطقه از این طریق افزایش پیدا می‌کند. بخشنامه این طرح از نیمه دوم سال ۹۱ تا کنون ابلاغ شده است و با آغاز فعالیت من در بخشداری این در آمد به فرمانداری‌ها سرازیر شد و این مسئله باعثبه وقوع پیوستن رشد فزاینده در مباحثعمرانی شهر‌ها و روستا‌ها بخش شده است. نرخ ارزش افزوده تا پایان برنامه پنجم توسعه هر سال ۱درصد افزایش پیدا می‌کند و این نرخ برای امسال ۶ درصد است.

احمد‌پور خاطرنشان کرد: بر اساس قانون روستا‌های بالای ۳۵۰۰ نفر جمعیت به شهر تبدیل می‌شوند، به‌زودی روستای بیدخون به شهر تبدیل می‌شود. بیدخون از روستا‌هایی‌ست که بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ جمعیت ۵۰۰۰ نفر دارد و مقدمات لازم صورت گرفته و تائیدیه استانداری و وزارت کشور گرفته شده و منتظر مصوبه هیات دولت هستیم.

وی پیرامون کارهای عمرانی صورت گرفته در دوره مدیریتش گفت: از جمله کار‌های عمرانی که صورت گرفته است پروژه‌هایی مانند آسفالت کوچه‌ها و معابر، سر در ورودی روستای در آستانه شهر شدن بیدخون، احداثپارک در روستای بیدخون و ده نو و ایجاد فضای سبز در روستا‌ها و شهر‌ها بخش و احداثساختمان دهیاری در روستای اخند، کلات، دهنو، بز باز و عسکری را می‌توان نام برد.

احمد‌پور تاکید کرد: در ابتدای خدمتم در هنگام ورود به بخش روستاهای بخش را در خاموشی می‌دیدم، اما اگر اکنون شما به هر یک از روستا‌ها مانند اخند و بیدخون ورود پیدا کنید با روشنایی رو به رو می‌شوید به گونه‌ای که تصور می‌کنید وارد یک شهر شده‌اید و این مسئله زیبایی خاصی به روستا‌ها داده است. احداثساختمان آتش نشانی وتهیه تجهیزات مورد نیاز آن با توجه به نیاز منطقه جهت پوشش دادن روستاه‌های بخش برای جلوگیری از حوادثاحتمالی ناشی از صنایع نفت گاز از دیگر فعالیت‌ها بوده است.

بخشدار بخش مرکزی عسلویه در ادامه پیرامون دیگر فعالیت‌ها انجام شده در سطح روستا‌های بخش گفت: خرید ماشین آلات راه سازی از محل اعتبارات ارزش افزوده از دیگر فعالیت‌هایی بوده است که هم اکنون برای چندین روستا توانسته‌ایم کامیون خریداری کنیم و این برنامه را داریم که با راه اندازی یک تعاونی دهیاری‌های بخش را مجهز به یک شرکت داری تجهیزات مورد نیاز جهت پوشش تمام عملیات راه سازی کنیم و قدرت پیمانکاری برای دهیاری‌ها به‌وجود بیاوریم که خود عملیات راه سازی خودشان را انجام دهند. با خریداری هر یک از دستگاه‌ها و ماشین آلات توسط هر یک از دهیاری بخشی از هزینه‌ها را کم کنیم همچنین تمام روستا‌ها در حال انجام طرح جمع آوری پسماند هستند که کار بسیار خوبی است و به زیبایی رونق روستا‌ها کمک می‌کند سامان دهی آرامستان‌ها تا حود زیادی انجام شده است و سامان دهی یکی از امام‌زاده‌ها که بین روستاهای شیعه و اهل تسنن واقع شده است به پایان رسیده است.

وی بیان داشت: مردم این بخش با بیش از ۹۰ درصد رای دهنده در انتخابات حضور پیدا کردند و تحصیلات منتخبین شورا‌ها نسبت به دوره گذشته افزایش داشت و حضور کاندیدا‌های زن نشان از بلوغ سطح فکری جامعه داشت.

وی پیرامون مسائل زیست محیطی منطقه گفت: محیط زیست در اینجا شعبه دارد و گزارشاتی در حوزه آلاینده‌ها توسط آن‌ها ارائه می‌شود. ما نمی‌توانیم بگوییم آلایندگی نیست ولی خدمات که وزارت نفت به مردم منطقه ارائه می‌کند نیز قابل چشم پوشی نیست.

وی درباره وضعیت مراکز آموزش عالی بخش گفت: ما هم اکنون در بخش دارای دانشگاه پیام نور و دانشگاه جامع علمی کاربردی هستیم و به زودی دانشگاه آزاد نیز مستقر خواهد شد. شورای بیدخون و دهیاری این روستا جهت استقرار دانشگاه آزاد پیگیری‌ها را انجام داده‌اند و تا زمان استقرا دانشگاه این روستا به شهر تبدیل شده است.

وی افزود: نقدی بر اشتغال دارم تعریفی که از بومی و غیربومی شده است با تعریفی که ما در عسلویه داریم متفاوت است. در تعریف دولت شعاع ۱۰۰ کیلومتری و استان بوشهر بومی است با حضور مدیریت اشتغال منطقه ویژه کار اشتغال نسبت به دوره‌های قبل بهتر شده است اما نیاز است تمهیدات بهتری اندیشده شود تا مصوبه اشتغال ۵۰ درصدی بومی اهرم‌های خاص اجرایی داشته باشد. در مجموع وضعت اشتغال منطقه رضایتمند است چون تحصیل کرده‌های حوزه فنی در منطقه کم داریم در سطح کار‌های جز هم مردم انتظار دارند اشتغال ۱۰۰ درصد صورت بپزیرد که این مسئله قطعا امکان پذیر نیست ولی اهرمی که مصوبه اشتغال ۵۰ درصد بومی را بتواند اجرایی کند هنوز ابلاغ نشده است و در صورت ابلاغ چنین بخشنامه‌ای این امکان تا حدودی به شرایط آرمانی خود نزدیک‌تر خواهد شد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم نیز باید همچون گذشته پیش از حضور صنعت نفت در کارهایی مانند دام داری، کشاورزی و صیادی ورود پیدا کنند. این منطقه، منطقه کشاورزی و صیادی بوده است که این کار‌ها‌‌ رها شده است. باید با اختصاص اعتبارات خاص تلاش شود افراد بی‌سواد یا دارای تحصیلات پایین در این مشاغل مشغول به کار شوند. اگر صیادی راه اندازی شود و آب مورد نیاز برای کشاورزی فراهم شود ما شاهد حضور متقاضیان کار بومی برای مشاغل رده پایین نخواهیم بود. همچنین با راه اندازی صنایع پایین دستی در منطقه به همراه برداشتن هزینه حمل مواد اولیه پتروشیمی اشتغال زیادی در منطقه ایجاد می‌شود.

ارسال نظر