یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با ایلنا:
صورتهای مالی پدیده شاندیز در دسترس نیست / افزایش قیمت سهام این شرکت حبابی است!
ضرورت دارد پدیده شاندیز با شفاف سازی در ارائه اطلاعات و صورتهای مالی خود به مردم مشخص کند که این خلق ثروت و ارزش از کجا بوده است؟
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: صورتهای مالی پدیده شاندیز در دسترس نیست.
شاهین چراغی، نائب رییس پیشین کانون کارگزاران در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره شرکت پدیده شاندیز و حاشیههای آن، گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر شرکتهای متعددی نظیر پدیده شاندیز به صورت قارچ گونه و سرطانی شکل گرفتهاند که به لحاظ ساختاری و عدم شفافیت بسیار شبیه پدیده شاندیز هستند.
وی افزود: صورتهای مالی پدیده شاندیز در دسترس نیستند و این شرکت هیچ اقدامی هم برای در دسترس قرار دادن آن نمیکند و به نظر میرسد سودهای این شرکت تماما ساختگی باشد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: در شرایطی که رکود بر ساخت و ساز در کشور حاکم است و کلیه فاکتورها نشان از رکود میدهد افزایش قیمت سهام این شرکت جباب گونه و کذب بوده و به اعتقاد بنده این شرکت بورس تقلبی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه پدیده شاندیز در تابلوی بورس جایی ندارد، افزود: قیمت اوراق بهادار در بورس براساس عرضه و تقاضا تعیین میشود، در حالی که نرخ سهام پدیده از طرف شرکت مشخص میشود. زمانی که نرخها بالاتر از نرخهای موجود در بورس باشد این طبیعی است که میل به خرید بیشتر از فروش است.
چراغی تصریح کرد: هر چند قوه قضاییه اعلام کرده است با چنین شرکتهایی برخورد میشود اما این موضوع حائز اهمیت است که شرکتهای مضاربهای از سال ۷۰ در ایران رشد زیادی داشتهاند و به جز اخاذی از مردم کار دیگری نکردهاند!
وی در خاتمه گفت: ضرورت دارد پدیده شاندیز با شفاف سازی در ارائه اطلاعات و صورتهای مالی خود به مردم مشخص کند که این خلق ثروت و ارزش از کجا بوده است؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، شرکت ابنیه پدیده شاندیز، مجری و مالک تمام پروژههای ساختمانی مجموعه پدیده، در سال ۸۳ با هدف ساخت بزرگترین مجموعه چند منظوره تفریحی و گردشگری کشور، اقدام به جذب مشارکت و سرمایهگذاری، در قالب فروش سهام کرد و تعداد کل سهام این شرکت، یک و نیم میلیارد سهم است.
شاخص رشد سهام پروژه پدیده شاندیز از آبان ۸۸ تا شهریور ۱۳۹۰، رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرد و با آغاز عملیات اجرایی در مهرماه ۹۰، با جهش ۱۳۰درصدی رو به رو شد. در سال ۱۳۹۰ نیز با وجود رکود در بخش ساختمان، قیمت سهام پدیده ۲۷۵ درصد رشد داشته است.
در سال ۱۳۹۱، سهام پدیده شاندیز با افزایش ۱۳۴ درصدی، سود بالایی را به سمت سهامداران خود روانه کرد و در سال ۱۳۹۲ باز هم سهام پدیده، سیر صعودی حدوداً ۱۳۰ درصدی را ادامه داد.
پیش از این هر سهم این شرکت با قیمت حدود هشت هزار و ۸۵۰ تومانی خود، ارزش بازاری بیش از ۱۶ هزار و ۵۹۳ میلیارد تومان برای شرکت ایجاد کرده است. قیمت سهام پدیده در یکم فروردین ۱۳۹۳، چهار هزار و ۹۱۰ تومان بوده، که در طول ۲۸۰ روز قیمت این سهام اوایل دیماه به بیش از ۱۲ هزار تومان رسیده بود.
بر اساس این گزارش؛ به تازگی و با دستور دستگاه قضایی، فروش سهام پدیده شاندیز در استان خراسان رضوی ممنوع شد؛ شرکتی که گفته میشود، تاکنون حدود ۴۶ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان سود عایدش شده است و حالا دادستانی مشهد براساس آنچه از آن به عنوان دلالی دفاتر شرکت سرمایهگذاری پدیده شاندیز نام برده، تاکید کرده که هرگونه تبلیغات از سوی این شرکتها ممنوع است و آنها حق تبلیغ درباره خرید و فروش سهام در رسانهها را ندارند.