یک کارشناس بورس کالا؛
مشکل اساسی در بهرهوری پایین صنایع فولاد است
ایران قابلیت تولید ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون تن فولاد را دارد، اما در تولید فولاد خام هیچ گونه سرمایه گذاری نشده است و تنها برای پروفیل سازی و تولید آهن و میلگرد کارخانه احداثشده است.
یک کارشناس بورس کالا گفت: میزان بهره وری فولاد در کشور بسیار پائین است.
ابوذر مشایخی، کارشناس بورس کالا در گفتگو با خبرنگار ایلنا در مورد میزان بهره وری فولاد در کشور اظهار داشت: هر چند صنعت فولاد به عنوان صنعت مادر در کشور قابلیت توسعه زیادی دارد اما متاسفانه با مکان یابی اشتباه طرحهای فولادی که توجیه اقتصادی چندانی هم ندارند در مناطق خشک کشور احداثشدهاند که نمیتوان به آینده این طرحها امیدوار بود.
وی تصریح کرد: ایران قابلیت تولید ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون تن فولاد را دارد، اما در تولید فولاد خام هیچ گونه سرمایه گذاری نشده است و تنها برای پروفیل سازی و تولید آهن و میلگرد کارخانه احداثشده است.
وی افزود: برنامه تولید ۲۴ میلیون تن فولاد برای سال آینده رقم زیادی به نظر میرسد که با تولید ۱۵ میلیون تنی در سال جاری فاصله زیادی دارد و نیاز به واردات ما همچنان باقی است و سال ۹۳ نیز باید حدود ۵ الی ۶ میلیون تن شمش فولاد وارد شود.
مشایخی ادامه داد: هم اکنون معادن سنگ آهن بیشترین فاصله را با کارخانجات فولاد ما دارند و عدم دسترسی به زیر ساختهایی نظیر راه آهن و ترانزیت مشکلات مختلفی را به وجود آورده و تنها کارخانه فولاد خوزستان از همه کار خانجات کارشناسیتر بوده و به منابع آب نزدیکتر است.
وی خاطر نشان کرد: هر چند که کشور ما در تولید فولاد در منطقه رتبه خوبی دارد اما مشکل اساسی ما درعدم بهرهوری صنایع فولاد است چرا که مدل طراحی در ایران مدل آهن اسفنجی است که بسیار انرژیبر است. این در حالی است که کشور چین هر چند که سنگ آهن را وارد میکند اما قیمت تمام شده فولاد در این کشور کمتر از ایران است.
مشایخی در خاتمه گفت: هم اکنون ۶۵ درصد از فولاد دنیا به صورت کوره بلند تولید میشود چرا که انرژی کمتری را مصرف می کند.