خبرگزاری کار ایران

پروتز انگشت(انگشت مصنوعی) چگونه عمل می­‌کند؟

پروتز انگشت(انگشت مصنوعی) چگونه عمل می­‌کند؟
کد خبر : ۹۲۱۵۱۵

منظور از قطع عضو، جدا کردن کامل یک بخش آسیب دیده بدن یا معیوب آن است. قطع عضو می‌تواند به دنبال یک ضربه تروماتیک به وجود بیاید یا آن که حاصل عمل جراحی برنامه ‌ریزی شده برای جدا کردن انگشت آسیب دیده باشد. گاهی اوقات می‌توان به پیوند انگشت قطع شده پرداخت اما در برخی موارد امکان پیوند انگشت قطع شده وجود ندارد یا آنکه پزشک چنین کاری را توصیه نمی‌‌کند. برخی اختلالات از قبیل تومورها باعث می‌شود که برای حفظ سلامت بیمار قطع یک انگشت ضرورت پیدا کند. یک راه حل که برای کاهش عوارض حاصل از قطع انگشت وجود دارد استفاده از پروتز مخصوص انگشت است.

 

 قطع عضو چگونه انجام می‌شود؟

پروتز انگشت(انگشت مصنوعی) چگونه عمل می­‌کند؟

 در مواردی که قطعه یک انگشت ضروری است جراح اقدام به خارج کردن بخش آسیب دیده بدن می‌کند و قسمت باقی مانده آن را برای استفاده از پروتز آماده خواهد کرد. این امر به معنای مراقبت صحیح از پوست، عضلات، تاندون‌ها، استخوان‌ها و اعصاب است تا بتوان به راحتی از پروتز استفاده کرد. پزشک بر اساس فاکتورهای پزشکی و مسائل مرتبط با پروتز در خصوص طول عضو باقی مانده بدن تصمیم می‌‌گیرد. (برگرفته از سایت کلینیک امید)

 

 پس از عمل چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

 شما تا دو هفته پس از عمل دچار مقداری درد خواهید شد که معمولاً با مصرف داروهای مسکن کنترل می‌شود. در دوران بهبود پزشک نحوه بانداژ کردن قسمت مورد نظر و نحوه مراقبت از آن را به شما یاد می‌دهد و به شما می‌گوید که چه موقع برای انجام معاینات بعدی باید به مطب او مراجعه کنید. پزشک تمریناتی را به شما یاد می‌دهد که به بهبود قدرت و دامنه حرکات شما کمک خواهد کرد. ممکن است پزشک از شما بخواهد پوست خود را لمس کنید و آن را به حرکت در بیاورید تا آن ناحیه قدرت حرکتی خود را از دست ندهد.

 

 احساسات شایع پس از قطع عضو چگونه است؟

 از دست دادن یک قسمت از بدن به ویژه دست یا انگشت که در معرض دید قرار دارد از لحاظ عاطفی روانی بسیار منفی به دنبال دارد و مدتی طول می‌‌کشد تا شما به تغییرات ایجاد شده در ظاهر خود و توانایی عملکردی آن ناحیه عادت کنید. صحبت کردن با پزشک و سایر بیمارانی که سابقه قطع عضو را دارند اغلب به شما کمک می‌‌کند بتوانید مشکل ایجاد شده را راحت تر قبول کنید. گاهی اوقات پزشک شما را به یک مشاور ارجاع می‌دهد تا در این دوران به شما کمک کند. به خاطر داشته باشید که با گذر زمان شما می‌توانید با یافتن روش‌های جدید برای انجام امور روزمره خود به وضعیت جدید عادت کنید.

 پروتز انگشت مصنوعی

پروتز انگشت(انگشت مصنوعی) چگونه عمل می­‌کند؟

 من به چه نوع پروتزی نیاز دارم؟

 انتخاب نوع پروتز برای شما به موقعیت و طول انگشت یا دست باقی مانده، سبک زندگی شما و نیازهای عملکردی که دارید بستگی دارد. پروتز می‌‌تواند جایگزین برخی از عملکردهای عضو قطع شده باشد و ظاهر آن را اصلاح کند. شما باید با پزشک ارتوپد خود یا متخصص طراحی پروتز ارتباط نزدیکی داشته باشید تا آنها بتوانند با نوع فعالیت‌هایی که دارید آشنا شوند و کارهایی که برای شما مهم هستند را بشناسند و بر این اساس بتوانند یک پروتز مناسب با شرایط شما را طراحی کنند. پروتز می‌‌تواند به بهبود طول انگشتی که قسمتی از آن قطع شده است کمک کند، عملکرد بهتری را بین انگشتان به وجود بیاورد و در صورتی که دست قطع شده باشد پروتز می‌‌تواند به ثابت کردن و نگه داشتن اشیا با انگشتان پروتز که قابلیت خم شدن را دارند بپردازد. در صورتی که دست شما از مچ یا بالای مچ قطع شده است پزشک به شما پروتزی می‌دهد که دارای دست مکانیکی یا الکتریکی است. برخی از بیماران تصمیم می‌‌گیرند که از پروتز مصنوعی استفاده نکنند.

 

 پروتز چگونه ساخته می‌شود؟

 پروتز از نمونه آماده شده و بر اساس قالب گیری از انگشت یا عضو باقی مانده و بخش مشابه دست سالم اندازه‌ گیری و ساخته می‌‌شود. در این فرایند می‌توان همه جزئیات یک دست واقعی را در نظر گرفت و به مرحله اجرا در آورد. دست یا انگشت مصنوعی از سیلیکون که انعطاف پذیری بالایی دارد ساخته می‌‌شود و رنگ سیلیکون به خوبی با رنگ پوست شما مطابقت خواهد داشت که این امر می‌‌تواند باعث شود رنگ عضو باقی مانده و پروتز شبیه هم باشند و پروتز واقعی به نظر برسد. معمولاً انگشت یا دست توسط ساکشن در جای خود قرار داده می‌شود. انعطاف پذیری سیلیکون باعث می‌‌شود تا عضو باقی مانده دامنه حرکات مناسبی داشته باشد حتی می‌توان رنگ ناخن‌ها را مانند رنگ ناخن‌های عضو باقی مانده فرد طراحی کرد. جالب است بدانید که می‌‌توان از لاک استفاده کرد و با لاک پاک کن آن را پاک کرد. سیلیکون مورد استفاده شما نسبت به لکه مقاوم است و می‌توان جوهر خودکار را به راحتی توسط الکل یا آب گرم و صابون پاک کرد. مراقبت صحیح از پروتز سیلیکونی باعث می‌شود که ماندگاری آن ۳ تا ۵ سال باشد. معمولاً فرایند طراحی و ساخت پروتز مصنوعی ۳ ماه پس از بهبود عضو انجام می‌شود. این دوران باعث می‌شود که تورم عضو باقی مانده از بین برود و عضو باقی مانده به شکل نهایی خود در بیاید. ممکن است شما به درمان گر نیاز داشته باشید تا نحوه استفاده از پروتز را برای شما توضیح دهد. (برگرفته از سایت طراحی و ساخت پروتز ارپد)

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز