رونمایی از دستگاههای قالیشویی مکانیزه در کارخانه افرا
در کارخانه قالیشویی افرا، شستشوی مکانیزه با استفاده از دستگاه قالیشویی اتوماتیک و صنعتی در کوتاهترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت شستشو صورت می گیرد.
در کارخانه قالیشویی افرا، شستشوی مکانیزه با استفاده از دستگاه قالیشویی اتوماتیک و صنعتی در کوتاهترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت شستشو صورت می گیرد.
مراحل شستشوی بصورت اتوماتیک و مکانیزه شامل سه مرحله: شستشو، ابکشی و ابگیری است.
در ادامه به توضیح هر مرحله و مزایایی قالیشویی بصورت اتوماتیک خواهیم پرداخت:
مرحله شستشو:
شستشوی اتوماتیک و مکانیزه در قالیشویی ها کاملا اتوماتیک و بدون دخالت دست صورت می گیرد. در مرحله اول فرش بصورت لول شده در حوضچه اب قرار دارد که به اهستگی وارد دستگاه می گردد.سپس فرش از زیر ردیفی از قرص های دایره ای شکل رد می شود پس از عبور از این ردیف دایره ای اب و کف از سوراخ هایی که بالای ردیف قرص های دایره ای قرار گرفته بصورت سوزنی و کج با زاویه چهل وپنج درجه و با فشار به فرش وارد میشود پس از عبور از این مرحله فرش با فاصله از زیر چهارغلتک های فلزی عبور داده می شود این مرحله در حقیقت همان مرحله اصلی شستشو می باشد که در اصطلاح عامیانه به ان چنگ زدن می گویند، که فرش با اب و کف شسته می شود. پس از این مرحله همانطور که در فیلم قالیشویی اگر دیده باشید ، مشخص است فرش از زیر میله ای که سوراخ های آب به فاصله مساوی از ان قرار گرفته و اب را بصورت عمودی و سوزنی به فرش وارد می کند، رد می شود.
مرحله ابکشی و لول کردن
فرش پس از طی کردن مرحله شستشو که در بالا توضیح داده شد وارد قسمت ابکشی و لول شدن می گردد. بدین صورت که ردیفی از دایره ها اب را بصورت زیگزاگی و هشتی با فشار به فرش وارد می نماید و فرش وارد غلتک لول کن می شود یعنی در واقع همزمان که فرش ابکشی می شود فرش وارد غلتک لول کننده می شود و بصورت لول شده اماده می گردد. اب و کف موجود در فرش از قسمت پایین دستگاه از فرش خارج می گردد.
منطقه ابگیر یا خشک کن
مرحله ابگیری از مهمترین مراحل شستشوی فرش می باشد. امروزه از ابگیرهای لوله ای جهت ابگیری فرش استفاده می نمایند. در این ابگیرها، فرش لول شده وارد منطقه ابگیری می شود. این منطقه که شبیه استوانه ای بلند و افقی می باشد فرش را مانند ماشین لباسشویی با استفاده از چرخش و نیروی گریز از مرکز کاملا ابگیری کرده و خشک می نماید. اب حاصل از ابگیری فرش از سوراخ های زیر منطقه خشک کن خارج شده و فرش کاملا ابگیری و خشک می گردد. فرش پس از قرار گرفتن در ابگیر لوله ای نودو هشت درصد ابگیری شده است ولی کاملا خشک نشده است جهت خشک شدن کامل می بایست فرش در معرض افتاب یا اتاق گرما به مدت نیم ساعت قرار گیرد تا کاملا خشک و قابل استفاده گردد.
مزایای استفاده از قالیشویی اتوماتیک
شستشوی فرش بصورت اتوماتیک مزایای ویژه ای هم برای قالیشویی ها و هم برای مشتریان دارد. از جمله از ان می توان به ابگیری اتوماتیک اشاره نمود. در گذشته که مرحله ابگیری بصورت سنتی انجام می شد به علت سنگین شدن فرش پس از شستشو بلند کردن ان توسط کارگر ان بسیار سخت و زمان بر بود و ممکن بود مقداری اب در فرش باقی مانده و فرش زرد شده و بوی بدی بگیرد این مسئله باعث ایجاد فضای مناسب جهت رشد باکتری و قارچ در فرش می گردد. همچنین در روش ابگیری سنتی می بایست فرش ها در فضاهای بزرگ قرار گیردند تا کاملا خشک گردند وقالیشویان نیاز به فضای بیشتری در کارخانه داشتند. هم چنین در مناطق سرد و مرطوب مانند شمال کشور که هوا همواره افتابی نمی باشد قالیشویی ها نیاز به محیط گرمخانه با هیترهای فراوان هستند که این مسئله نیاز به مصرف برق بالا و در نتیجه هزینه قالیشویی بالاتر برای مشتری می باشد.
یکی دیگر از دستگاه های ابگیری ،دستگاه ابگیری دیگی است که این دستگاه مشکلاتی خودش را دارد از جمله از معایب این دستگاه می توان به مچاله و چروک کردن فرش ها اشاره نمود. اما در ابگیرهای لوله ای چون فرش بصورت لوله ای وارد دستگاه می شود، فرش هرگز تا خورده، چروک وپاره نمی گردد. از دیگر مزیت های دستگاه ابگیر لوله ای نداشتن سرو صدای زیاد و ارتعاش کم دستگاه می توان اشاره نمود.
نتیجه گیری :
به طور کلی شستشوی فرش بصورت اتوماتیک از با براورد هزینه های کمتر در زمان و انرژی هم برای قالیشویان و هم برای مشتریان مقرون به صرفه می باشند. با روش فرش اتوماتیک فرش با کیفیت و با خطر اسیب کمتر شسته خواهد شد. فرش هایی که بصورت اتوماتیک شسته می شوند تا خورده و پاره نمی گردند، با کیفیت شسته می شوند و کاملا خشک شده تحویل شما مشتریان عزیز می گردند.