تحقق پروژه TAP AND GOدر پات لایف ایران کیش باهمکاری بانک تجارت
اپلیکیشن پات لایف ایران کیش استانداردهای اجرایی و تامینی پروژه TAP AND GO (کهربا) را به عنوان اولین شرکت بهره برداراز این شیوه نوین پرداختی، روی دستگاه های کارتخوان بانک تجارت فراهم کرد.
به گزارش ایلنا، در مراسم رونمایی که بدین منظور در ساختمان مرکزی بانک تجارت برگزار شد، علیرضا شاه میرزایی معاون تجارت و خدمات وزارت صمت، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی، سید امیرحسین شبیری مدیرعامل شاپرک، احمد تقوایی نجیب رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی، هادی اخلاقی مدیرعامل بانک تجارت، مرتضی ترک تبریزی رئیس هیئت مدیره بانک تجارت، محمد فرجود مدیرعامل هلدینگ تفتا و علیرضا موسوی مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش و جمعی از مدیران ارشد وزارت صمت، امور اقتصادی شرکت های هلدینگ تفتا حضور داشتند.
با امکانی که این اپلیکیشن برای کاربران ایرانی پدید آورده است، شیوه پرداخت غیر تماسی در قالب پروژه کهربا اجرایی و با تامین پروتکل EMV (استاندارد بین المللی پرداخت غیر تماسی) آن ها می توانند از طریق کارتخوان های nfc خوان، پرداخت های خود را به صورت غیر تماسی و بدون نیاز به همراه داشتن کارت بانکی، انجام دهند و اینبار این امکان روی دستگاه های کارتخوان بانک تجارت ایجاد شده است.
مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در آئین رونمایی از " شیوه پرداخت غیر تماسی در ایران" از طریق استاندارد emv و فناوری nfc برروی دستگاه های کارتخوان بانک تجارت گفت: استانداردی که امروز رونمایی شد، یک استاندارد باز است و محدود به یک اپلیکیشن و یا دستگاه کارتخوان نیست، اما به طور خاص نخستین اپلیکیشن این حوزه اپلیکیشن پات لایف متعلق به شرکت کارت اعتباری ایران کیش است که امروز با همکاری بانک تجارت شاهد عملیاتی شدن پرداخت غیر تماسی روی دستگاه های کارتخوان بانک تجارت هستیم. اما سایر شرکت های پرداخت نیز می توانند این خدمت را در اپلیکیشن های خودشان ایجاد کنند. امروز شاهدیم که ارتباط میان این اپلیکیشن و دستگاه های کارتخوان nfc خوان بانک تجارت برای پرداخت های غیر تماسی ایجاد شده است .
وی در پاسخ به این سوال که اپلیکیشن های بعدی دراین زمینه چه زمانی اضافه خواهند شد گفت : من مطمئن هستم با رونمایی هایی از این دست، چنین موضوعی تسهیل خواهد شد و سایر شرکت ها نیز در این حوزه اقدام خواهند کرد.
محرمیان افزود: فناوری nfc در دنیا کاربرد گسترده تری پیدا کرده است و روز به روز هم این کاربرد بیشتر می شود و امیدواریم با این اتفاقی که هم اکنون رقم خورده ما نیز از دنیا عقب نمانیم.
وی گفت: آنچه پرداخت های غیر تماسی را با اهمیت می کند این است که پروژه استاندارد سازی خدمات حوزه پرداخت را پیش می برد که این موضوع امری بسیار مهم است، این نوع پرداخت ها ، امنیت بالاتر و از همه مهم تر راحتی کاربری را برای مردم فراهم می کند که تمامی این موضوعات برای ما اهمیت استراتژیک دارد، چرا که در بحث اتصالات بین المللی با سایر کشورها، بیش از گذشته این استاندارد اهمیت دارد. بدون استفاده از این استانداردها تقریبا اتصالات بین المللی غیر ممکن است ولی این نوع پرداخت ها زمینه ساز ایجاد یک تسهیل بسیار خوب درحوزه حرکت به سوی هرچه بین المللی تر شدن است، تاکنون به این سیستم ۵ بانک پیوسته اند که خواهش می کنیم بانک های دیگر هم در اسرع وقت به این پروژه بپیوندند و ما شاهد آن باشیم تا در همه شرکت های پرداخت و همه بانک ها این خدمت را به مردم عزیزمان ارائه داده ایم.
*بالغ بر هشتاد و پنج درصد کارتخوان های بانک تجارت قابلیت NFC خوان دارند
علیرضا موسوی مدیرعامل شرکت کارت اعتباری ایران کیش نیز در مراسم رونمایی از پرداخت غیر تماسی دستگاه های کارتخوان بانک تجارت گفت : رونمایی امروز یک اقدام کاملا عملیاتی است. مهمترین نکته این موضوع استاندارد شدن چرخه تراکنش در کشور است و این امر، بسیار با اهمیت است.
خدمتی که امروز ازآن رونمایی شد دو شاخصه بسیار مهم دارد، رفتن به سمت استاندارد EMV که ارتباط کشور با بقیه سوییچ های دنیا را برقرارمی کند و از طرفی دیگر همزمان امنیت تراکنش را بالا میبرد . امیدواریم بقیه بازیگران صنعت بانکی و پرداخت هم به این شبکه بپیوندند تا امنیت بیشتری در سیستم بانکی تجربه کنیم .
وی گفت : بالغ بر هشتادو پنج درصد دستگاه های بانک تجارت دارای کارتخوان ها ی nfc خوان هستند و من مطمئن هستم که در شبکه پرداخت کشور نیز هم چنین ضریبی می تواند وجود داشته باشد، به شرط اینکه همه شرکت های پرداخت الکترونیک به این چرخه متصل شوند، شاید بالغ بر شش تا هفت میلیون دستگاه در تمام شبکه پرداخت قادر خواهند بود تا ازاین سرویس استفاده کنند.
موسوی افزود: تجربه کاربری این اپلیکیشن بیشتر خواهد شد و اپلیکیشن پات لایف که متعلق به شرکت ایران کیش است، صرفا موضوع پرداخت های غیر تماسی را ایجاد نکرده، بلکه سرویس های دیگر بانک مرکزی از جمله ریال دیجیتال را عملیاتی کرده است و قطعا این توسعه ادامه دارد.
وی در باره آینده پرداخت غیر تماسی و این که تا چه میزان این موضوع در بین مردم پذیرفته می شود گفت: پرداخت غیر تماسی یک ویژگی است، استاندارد EMV نیزخصوصیت عمده آن است. هرچه امنیت بیشتر باشد، مردم راحت ترند و سادگی استفاده باعث می شود که مردم بیشتر به این موضوع راغب شوند.
موسوی درباره این که آیا فرهنگسازی لازم دراین موضوع صورت گرفته است اظهار کرد: باید روی این موضوع کار کنیم. چرا که عمده تراکنش های شبکه پرداخت روی کارت های مغناطیسی است و کارت های مغناطیسی باید به سمت اسمارت کارت ها و EMV کارت ها بروند تا امنیت و ارتباط با دنیا را راحت تر برقرار کنیم.
مدیرعامل ایران کیش گفت: همان طور که کارت مغناطیسی در کشور جا افتاد، کارت های اسمارت و استفاده از این ابزارهای پرداخت سازی نیز قطعا در جامعه جا می افتد، موضوع مهم این است که امنیت و راحتی استفاده، ویژگی اصلی این سیستم است.
وی اظهار کرد: استانداردها لایه های مختلفی دارند، وقتی پشت استاندارها قرار می گیریم، امنیت تراکنش، امنیت حفظ اطلاعات روی کارت به شدت بالا می رود؛ مثلا شما به راحتی با اسکیمرها، کارت های مغناطیسی را کپی می کنید . ولی در پرداخت غیر تماسی چنین فرصتی برای سودجویان وجود ندارد.
گفتنی است از این پس، گوشی که قابلیت NFC داشته باشد، می تواند از طریق این اپلیکیشن، پرداخت را با ساده ترین و امن ترین روش انجام داده و سبک جدیدی از ساختارهای مالی را تجربه کند. در این روش کاربر تنها یکبار با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی در موبایل ، بدون نیاز به بدنه فیزیکی کارت و تنها با نزدیک کردن گوشی خود به دستگاههای کارتخوان nfc دار (بدون نیاز به درج رمز) ، عملیات پرداخت را با سرعت و امنیت بالا انجام خواهد داد.
پات لایف نخستین اپلیکیشنی بود که مجوز بانک مرکزی را برای این نوع پرداخت دریافت کرد و فرایند احراز هویت را از طریق شماره موبایل، کد ملی و ارسال پیامک انجام می دهد.
پرداخت از طریق "شیوه پرداخت غیرتماسی" اپلیکیشن پات لایف، روی دستگاههای کارتخوان همه بانکها که مجهز به ماژول nfc است قابلیت اجرایی خواهد داشت.
چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲ در آئین رونمایی از این خدمت، پرداخت غیر تماسی اپلیکیشن پات لایف روی دستگاه های کارتخوان بانک تجارت که مجهز به این ماژول هستند توسط مدیران ارشد بانک مرکزی و بانک تجارت عملیاتی و اجرا شد.