ثبت شرکت سهامی خاص فوری
تبدیلکردن یک فعالیت اقتصادی پایدار به یک شرکت ثبتشده علاوهبر دادن ایجاد ارزش و هویت برای شما، سبب افزایش هرچه بیشتر سوداوری در آینده خواهد شد که برای این منظور ثبت شرکت سهامی خاص یکی از راههای رسیدن به این هدف است.
براساس قوانین وضعشده هرگونه فعالیت اقتصادی درحال انجام نیازمند این است که بهصورت یک شخصیت حقوقی ثبت شود که درخصوص سهامی خاص قوانین و مدارک خاصی باید ارائه شود.
شرکت سهامی خاص چیست؟
در هنگام ثبت یک شرکت، درصورتیکه هر فرد به اندازه میزان سرمایه خود مسئولیتها را بر عهده میگیرد معمولا با عنوان سهامی خاص نامیده میشود که تقسیم سهام نیز متناسب با سرمایه اولیه هر فرد مشخص خواهد شد.
مطابق با قوانین، تمامی سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکتهای سهامی خاص توسط موسسین ارائه میشود و ازطرفی امکان عرضه سهام آنها در بورس وجود ندارد اما خریدوفروش در بین عموم آزاد است.
قوانین ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکتهای سهامی خاص لازم است که چندین قانون را در نظر بگیرید تا هیچگونه مشکلی دراینرابطه بهوجود نیاد، برخی از مهمترین قوانین شامل موارد زیر هستند:
- در اختیار داشتن حداقل سرمایه لازم برای یک شرکت سهامی خاص
- در هنگام ثبت چنین شرکتی باید 35درصد از سرمایه اولیه یا کل مبلغ در یک حساب ویژه سپرده شود که معمولا این مبلغ بلوکه میشود و بعد از اجرای مراحل ثبت، حق برداشت آن را دارید.
- بهمنظور ثبت شرکت سهامی خاص باید تعداد اعضای هیئت مدیره حداقل 3 نفر باشد که لازم است این افراد جزء سهامداران باشند. میزان سهام هرکدام از اشخاص نیز بهصورت دقیق در سامانه اداره ثبت شرکتها مشخص میشود.
- اعضا هیئت مدیره باید دارای سن قانونی باشند و افراد زیر 18 سال نمیتوانند در این شرکتها سمتی را بر عهده بگیرند.
- در این نوع از شرکتها سهامداران و بازرسان نباید نسبت خانوادگی داشته باشند.
مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص
از دیگر مسائل مهمی که باید در زمان ثبت یک شرکت سهامی خاص مد نظر قرار دهید، آمادهکردن تمامی مدارکی است که از سوی سازمانهای مربوط برای این کار در نظر گرفته میشود که عبارتاند از:
- رونوشتی از شناسنامه و کارت ملی موسسین، اعضای هیئت مدیره، سهامداران و بازرسان
- ارائه فیش واریزی مربوط به 35درصد از سرمایه اولیه
- پیشنهاد یک اسم مناسب برای شرکت
- ارائه تاییدیه از بازرسان جهت مشخصکردن عدم وجود نسبت فامیلی با مدیران شرکت
- پرکردن فرم مربوط به اطلاعات آدرس شرکت، نشانی افراد، سمت هرکدام از اعضا و میزان درصد سهام آنها
- گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل، هیئت مدیره و بازرسان
- اساسنامه مربوط به شرکت سهامی خاص
علاوهبر این مدارک که باید برای ثبت شرکت در اختیار سازمان مربوط قرار بگیرد براساس ماده 8 قانون تجارت افرادی که قصد دارند تا فعالیت اقتصادی خود را در قالب شرکت سهامی خاص دنبال کنند باید به موارد زیر نیز توجه کنند:
- مدتزمان سال مالی مربوط به شرکت باید مشخص شود.
- در اساسنامه شرکت باید اطلاعات مربوط به بازرسان مانند طریقه انتخاب و مدت ماموریت آنها ذکر شود.
- شرایط و چگونگی انحلال شرکت در اساسنامه قید شود.
- تمامی شرایط مورد نیاز برای انتقال یا تبدیل سهام بهطور دقیق مشخص شود.
- مقررات برگزاری مجمعهای عمومی شرکت همراه با جزئیات در اساسنامه بیان شود.
- اطلاعات مدیران شرکت شامل آدرس محل سکونت، چگونگی تعیین جانشین و اختیارات آنها نیزلازم است تا در اساسنامه اعلام شود.
- اطلاعات لازم در مورد افزایش یا کاهش سرمایه نیز از قوانین مهم برای ثبت شرکت سهامی خاص است.
- باید بهصورت مجزا سرمایههای نقدی و غیرنقدی شرکت را مشخص کنید.
- نوع فعالیت، نام شرکت و آدرس شعبه مرکزی درصورت وجود چند مرکز مختلف، باید ذکر شود.
شرایط لازم برای انتخاب نام شرکت سهامی خاص
یکی از نکات بسیار مهمی که در زمان ثبت شرکتهای سهامی خاص مورد بررسی قرار میگیرد، نام شرکت است که باید شرایط زیر را برای این منظور مد نظر قرار داد:
- نام شرکت باید 3 سیلابی باشد.
- نامی که انتخاب میشود باید ریشه فارسی داشته باشد.
- برای ارائه اسم شرکتهای سهامی خاص امکان استفاده از اعداد وجود ندارد.
- نام شرکت مورد نظر نباید قبلا به ثبت رسیده باشد.
- نام شرکت مورد نظر باید با فرهنگ دینی و شئونات اسلامی سازگاری داشته باشد.
قبل از ثبتنام میتوانید 5 نام پیشنهادی مطابق با این شرایط را انتخاب کرده و بهترتیب اولویتی که مد نظر دارید آنها را در سیستم وارد کنید تا بعداز بررسی یکی از اسامی برای شرکت شما انتخاب شود.
زمانی که تمامی شرایط لازم برای ثبت شرکت را در اختیار داشته باشید بهطور کلی مراحل مورد نیاز برای تکمیل فرایند شامل اخذ قرارداد، ارائه مدارک، تایید اسم شرکت، امضای اوراق، تکمیل پرونده، کارشناسی و تحویل اسناد است.
مزایای ثبت شرکت سهامی خاص
باید به این مسئله توجه داشته باشید که یکی از بهترین مزایای ثبت شرکتهای سهامی خاص این است که برای اعطای وام از اعتبار بالاتری نزد بانکها برخوردار هستند و بهمنظور شرکت در مناقصهها نیز گزینه بسیار مناسبتری محسوب میشوند.
ازطرفدیگر در مقایسه با شرکتهای سهامی عام، تقاضای ثبت شرکتهای سهامی خاص معمولا بیشتر است چراکه بهطور کلی نیازی به ارائه بخشی از سهام خود به مردم ندارند.
افرادی که درزمینه فعالیتهای عمرانی، بورس، تولیدی، نفت، پتروشیمی و بسیاری موارد دیگر فعالیت میکنند قادر هستند تا بهراحتی برای ثبت سهامی خاص اقدام کنند.
هزینه های ثبت شرکت سهامی خاص
دررابطهبا تعیین هزینههای مورد نیاز برای ثبت چنین شرکتهایی باید موارد مختلفی را در نظر داشت که شامل هزینههای لازم جهت انجام روند قانونی کار شامل تکمیل مدارک، تهیه فرم تقاضانامه و مراجعه به سامانه اداره ثبت است.
بخشی دیگر از هزینههای برای این منظور صرف بهکارگیری وکیل یا یک شرکت حقوقی میشود تا امور و فرایندهای مورد نیاز را انجام دهند. با توجه به میزان سرمایه شرکت، مقدار پولی که برای امور ثبتی نیاز دارید هم متغیر است.
جمعبندی
به شرکتی که هر فرد به میزان سرمایه که وارد کرده مسئولیت دارد، سهامی خاص میگویند. برای اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص مراحل مختلفی وجود دارد که خیلی سخت نیست و میتوان در زمان کوتاهی آنها را انجام داد.
درصورتیکه میخواهید چنین کاری انجام دهید بهتر است از کارشناسان مجموعه ثبت فرهنگ کمک بگیرید تا از مزایایی همچون هزینه بهصرفه و اقتصادی، مشاوره رایگان و همچنین شرایط پرداخت مناسب برخودار شوید که معمولا در سریعترین زمان ممکن این فرایند را برای شما اجرا میکنند.