خبرگزاری کار ایران

معرفی انواع چسب های مناسب آب بندی بتن به همراه معرفی برترین برندها

معرفی انواع چسب های مناسب آب بندی بتن به همراه معرفی برترین برندها
کد خبر : ۱۱۵۷۴۶۸

چسب های آب بندی بتن

برای آب بند کردن بتن افزودنی ها و چسب های مختلفی وجود دارد که اینجا به اختصار به معرفی آنها می‌پردازیم:

  1. چسب بتن : چسب بتن ها به عنوان افزودنی هایی که باعث افزایش چسبندگی لایه های مختف سیمان می‌گردد و به بتن خاصیت آب بند شدن را می‌افزاید.یکی از افزودنی های پر اهمیت صنعت بتن، چسب بتن است. از جمله مصارف چسب بتن می توان به ترمیم بتن،آب بندی، ترمیم بافت های قدیمی بتن، افزایش مقاومت بتن، جلوگیری از ترک بتن، افزایش خواص شیمیایی و مکانیکی و... اشاره کرد. چسب های بتن به دو دسته اپوکسی و لاتکس (پلیمری) قابل تقسیم هستند. همه ی چسب ها یا شامل پلیمر هستد یا هنگام واکنش شیمیایی حاصل می شوند. پلیمر ها موجب چسبندگی چسب ها می شوند.

     کاربرد چسب بتن

    مهم ترین کاربرد چسب بتن برای افزایش میزان چسبندگی بتن تازه برای چسبیدن به بتن قدیمی در پروژه های تعمیراتی است که میزان چسبندگی بتن را با سطح قدیمی بسیار افزایش می دهد. همچنین این خاصیت هنگام نماسازی بر روی بتن قدیمی کاربرد دارد. چسب سیمان سفید از تراوش آب جلوگیری کرده و مانع تفکیک دانه های ریز و درشت می شود و برای آب بندی بتن بکار می رود. اگر سازه های بتنی دچار آسیب دیدگی سطحی و عمقی شده باشند با چسب بتون می توان آنها را ترمیم نمود و به عنوان ترمیم کننده بتن استفاده کرد. از دیگر موارد کاربرد چسب بتن جهت آب بندی بتن مخازن، استخر های بتنی، ترمیم آسیب دیدگی بتن یا اغلب سازه های بتنی مانند کانال های آب، کف سالن های صنعتی، باند فرودگاه ها، سد ها، پایه پل ها و ستون ها:

    • ترمیم بتن فرسوده
    • آب بندی 
    • افزایش خاصیت چسبندگی
    • جلوگیری از ایجاد ترک در بتن
    • اتصال میلگرد به بتن
    • افزایش مقاومت مکانیکی
    • از بهترین برندهای چسب بتن در بازار ایران چسب بتن sa12 می‌باشد.
  2. ژل میکروسیلیس: ژل میکروسیلیس یا میکروسیلیس ژل شده یا مکمل بتن نوعی افزودنی بتن اصلاح شده پیشرفته بر پایه روانسازهای بتن، ‌میکروسیلیس، سیلیس و الیاف پلی پروپیلن می باشد از این ژل برای ساخت انواع بتن توانمند،‌ بتن آب بند، ‌بتن نفوذ ناپذیر و بتن با دوام مورد استفاده قرار میگیرد. ژل میکروسیلیس در واقع همان سیستم دوده سیلیسی و فوق روان کننده بتن بصورت خمیری شکل و آماده مصرف میباشد که ضمن دارا بودن قابلیت افزایش مقاومت های شیمیایی و مکانیکی بتن، مسایل و مشکلات سیستم دو جزیی دوده سیلیسی + فوق روان کننده را هم به طور اساسی حل کرده است.

    خصوصیات ژل میکروسیلیس 

    از جمله خصوصیات ویژه ای که ژل میکروسیلیس یا مکمل بتن برای بتن ایجاد می کند نفوذناپذیر نمودن بتن است . این خاصیت به دلایل موادی که برای تولید ژل میکروسیلیس یا مکمل بتن فرموله شده اند می باشند . برای تولید ژل میکروسیلیس از مواد روانساز و مواد آب بند کننده و دوده سیلیسی و الیاف پلی پروپیلن استفاده شده است که همگی به نحوی در آب بندی، مواد آب بندی بتن و نفوذ ناپذیر شدن بتن نقش دارند. از بهترین برندهای تولید کننده ژل میکروسیلیس شرکت شیمی ساختمان با نام فرکوژل F3 می‌باشد.

  3. چسب آب بندی Z90:

    چسب آب بندی نانو Z90 مایعی شیری رنگ با  خاصیت آب بندی ۱۰۰% و بدون نیاز به تخریب است که جایگزین قطعی قیر و عایق های سنتی می باشد و پس روی سطح کاملاً بیرنگ میشود.

    این ماده که بر پایه رزین های آکریلیک و با بهره ­گیری از تکنولوژی نانو ساخته شده است، قابلیت ترکیب در هر نوع دوغاب را به راحتی دارا بوده و پس از اجرا، پیوند قوی با سازه کرده و دارای نفوذ عالی در انواع سطح (حتی آهن و چوب) می باشد.

    موارد مصرف چسب آب بندی نانو (برند Z90)

    بروی کلیه سطوح نفوذپذیر مانند سیمان، بتن، سنگ، گچ، آجر، چوب و … قابل اجرا بوده و در موارد زیر کاربرد دارد:

    الف : استفاده جهت عایق

    این ماده اغلب به عنوان topcoat جهت پوشش نهایی و عایق نمودن سطوحی مثل استخر، نماهای ساختمان، مخازن بتنی آب شرب یا سپتیک، بام و روف گاردن، سرویس بهداشتی، تراس، پارکینگ و …. استفاده می شود. Z90 در ضخامت های بین ۳۰۰ میکرون تا ۵ میلیمتر قابل اجرا می باشد.

    ب : استفاده جهت رزین

    این ماده را میتوان جهت رزین نمودن کلیه مکان ها و نماهایی که رنگ و ظاهر کار نباید تغییر کند، با نسبتی از آب (بسته به نوع کار) ترکیب و با قلمو یا پیستوله اجرا نمود.

     بدیهی است که استفاده محصولات برروی سطوح نفوذ ناپذیری مانند سنگ های صیقلی و از قبل رزین شده، سطح لعاب دار کاشی و سرامیک، چوب غیر خام و کلیه سطوحی که با رنگ یا افزودنی های پایه نفتی (انواع تینر، قیر، ایزوگام و سایر مشتقات نفتی) از قبل کاور شده اند، بصورت مستقیم امکان پذیر نمی­باشد. لذا قبل از اجرا می بایست این لایه ها برداشته شوند.

    با توجه به قدرت بالای واترپروفی و مقاومت در برابر فشار های منفی و مثبت آب، محصول Z90 بالاترین مصرف و کاربرد را در بخش ایزولاسیون های تخصصی دارد.

    هر آنچه که باید در مورد آب بندی بتن های آماده و دستی بدانید

    بتن یک ماده‌ ی متخلخل است و اگر به خوبی آب بند نشود، می تواند به مرور زمان مقدار زیادی آب را به خود جذب نماید. این آب جذب شده می تواند حاوی آلودگی ها و مواد شیمیایی مختلفی باشد که باعث تخریب بتن می‌گردد. اگر می خواهید که از عمر طولانی و دوام بالای بتن خود مطمئن شوید، لازم است که آب بندی آن را به صورت استاندارد و مناسب انجام دهید.

    اما به چه صورت؟ بهترین راه و جدید ترین مواد آب بندی بتن است . در این نوشتار سعی داریم تا به توضیح این مسائل بپردازیم. آب بندی بتن به معنای جلوگیری از نفوذ آب به بتن و مقاومت در برابر فشار هیدرواستاتیک می باشد. بتن در مفهوم وسیع به هر ماده یا ترکیبی که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشد گفته می شود.

    این ماده چسبنده عموما حاصل فعل و انفعال سیمان های هیدرولیکی و آب است. امروزه چنین تعریفی از بتن شامل طیف وسیعی از محصولات می شود. بتن ممکن است از انواع مختلف سیمان و نیز پوزولان ها، سرباره کوره ها، گوگرد، مواد افزودنی، پلیمرها، الیاف و غیره تهیه شود. با توجه به گسترش و پیشرفت علم و پیدایش تکنولوژی های فراوان در قرن اخیر، شناخت بتن و خواص آن نیز توسعه قابل ملاحظه ای داشته است، به نحوی که امروزه شاهد کاربرد انواع مختلف بتن با مصالح مختلف هستیم که هر یک خواص و کاربری مخصوص به خود را داراست. در حال حاضر انواع مختلفی از سیمان ها که شامل پوزولان ها، سولفورها، پلیمرها و افزودنی های متفاوتی هستند، تولید می شوند. همچنین می توان خاطر نشان کرد که تولید انواع بتن با استفاده از حرارت، بخار، اتوکلاو، تخلیه هوا، فشار هیدرولیکی ویبره و قالب انجام می گیرد.

    بتن به طور کلی محصولی است که از اختلاط آب با سیمان آبی و سنگدانه های مختلف در اثر واکنش آب با سیمان در شرایط محیطی خاصی حاصل می شود و دارای ویژگی های خاص است. در دسترس بودن مصالح آن، دوام نسبتاً زیاد و نیاز به ساخت و سازهای فراوان سازه های بتنی چون ساختمان ها، سدها، پل ها، تونل ها و راه ها، این ماده را بسیار پر مصرف نموده است. اینک حدود سه تا چهار دهه است که کاربرد این ماده در شرایط خاص مورد استقبال کاربران آن قرار گرفته است. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی مشخص شده، که صرف توجه به مقاومت به عنوان یک معیار برای طرح بتن در محیط های مختلف و کاربردهای مختلف، نمی تواند جوابگوی مشکلاتی باشد که در دراز مدت در ترمیم سازه های بتنی ایجاد می گردد. چند سالی است که مسأله دوام بتن در محیط های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

    مشاهده خرابی هایی با عوامل فیزیکی و شیمیایی در بتن ها در اکثر نقاط جهان و با شدتی بیشتر در کشورهای در حال توسعه، افکار و اذهان را به سمت طرح بتن هایی با ویژگی خاص و با دوام لازم سوق داده است. در این راستا در پاره ای از کشورها دستورالعمل ها و استانداردهایی نیز برای طرح بتن با عملکرد بالا تهیه شده و طراحان و مجریان در بعضی از این کشورهای پیشرفته ملزم به رعایت این دستورالعمل ها گشته اند. با گسترش دیدگاه و تفکر عصر بتن های سبز فرا صنعتی و تغییر جایگاه نگرش سنتی تک بعدی مقاومتی بتن به سمت و سوی بتن های مقاومتی دوامی، لزوم جانشینی برخوردی کل نگرانه و به عنوان یک سیستم زنده و پویا به جای برخورد قدیمی و جزء نگرانه ی از پیش تعیین شده احساس می شود.

    اصلاح ساختار بتن:

    اصلاح ساختار بتن جهت آب بند بتن شامل تراکم، توسعه دوام ایجاد مقدار مناسب حباب هوا می باشد. که با رعایت نکات ذکر شده زیر حاصل می گردد:

    1. اصلاح منحنی دانه بندی و کنترل میزان ذرات ریزدانه به این معنی که میزان سیمان، مواد افزودنی پودر(میکروسیلیکا) و نرم دانه مصالح سنگی(عبور از الک #۱۰۰) جمعا در هر متر مکعب حداقل ۴۰۰ کیلوگرم باشد.
    2. کاهش نسبت آب به سیمان.
    3. افزایش نرخ هیدراتاسیون سیمان.
    4. دقت در مراحل اجرا (جلوگیری از ایجاد درزهای اجرایی و کرموشدگی).

    امروزه تمایل به ساخت سازه های بتنی غیر قابل نفوذ با ضخامت پایین زیاد میباشد. که حداقل ضخامت بتن ۲۵ سانتی متر بوده و عرض ترکها را نیز محدود می نماید. قوام با کار پذیری را می توان با اضافه نمودن مواد افزودنی شیمیایی آب بند و پودر سیلیکا فیوم اصلاح نمود.

    کیفیت بتن آب کیپ را می بایست در زمان اختلاط مناسب مورد بررسی قرار داد. لایه نهایی بتن به منظور آب کیپ با ناتراوا بودن بسیار حائز اهمیت است. که بطور کامل هیدراته شده و متخلخل باقی نماند. و تحت شرایط نرمال عمل آوری شود. بخاطر قطعه شدن لوله های مویینه توسط حبابهای هوا، اماکن عبور و انتقال رطوبت و آب بسیار کم می باشد. و بتن آب کیپ یا نانروا بوجود می آید در این مرحله افزودنی های آب بند کننده می بایست دارای خواص ذیل باشند:

    • دارای خاصیت کاهش دهندگی آب و نفوذ پذیری در برابر هیدرواستانیکی پایین.
    • خاصیت دفع کنندگی آب یا آب گریز/ دور کننده آب.
    • ضد آب بودن و جذب آب نداشتن.
    • سیستم مکمل که شامل تمام مراحل می باشد و بتن ناتراوا بوجود می آید.

    شما می‌توانید برای گرفتن مشاوره در زمینه بهترین افزودنی مناسب پروزه خود به وبسایت کلینیک ساختمانی کامیاب مراجعه و از مشاوره رایگان استفاده نمایید.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز