چربی گیر رستوران، فرآیند حذف روغن از آب در فاضلاب آشپزخانه و رستوران ها
دستگاه چربی گیر (Grease Trap) برای حذف روغن، چربی ها و مواد معلق در پساب و فاضلاب مکان هایی نظیر رستوران ها، کارخانجات، هتل ها، مراکز تجاری و ... استفاده می شود.
روغن و چربی های محلول و غیر محلول در پساب های چرب و روغنی رستوران ها و آشپزخانه باعث انسداد لوله های انتقال فاضلاب، منهول ها و ... می شود. این آسیب ها ناشی از عملکرد چسبنده روغن می باشد. به همین خاطر برای تصفیه پساب روغنی رستوران از پکیج تصفیه فاضلاب رستوران با چربی گیر استفاده می شود.
لزوم استفاده از چربی گیر فاضلاب آشپزخانه
آشپزی در حجم زیاد با تولید مقدار زیادی زباله و پساب همراه است. اگر این فاضلاب کنترل نشود می تواند به یک مشکل جدی و پرهزینه تبدیل شود. به طور مثال باعث ایجاد اختلال در تاسیسات تصفیه آب و خطوط فاضلاب می شود به همین دلیل تا حد امکان باید از وارد شدن روغن و چربی به فاضلاب جلوگیری شود.
چربی در خانه به کمک فرایند ساده ای مانند فیلتر انجام می گیرد، اما برای اماکن تجاری، رستوران ها و ... نصب و اجرای چربی گیر فاضلاب امری ضروری می باشد.
عمده مشکلات اساسی مسدود شدن منفذ چاه های جذبی توسط چربی زیاد در فاضلاب ایجاد می باشد. دیواره چاه توسط لایه ای چرب و ضخیم پوشانده می شود و چاه قابلیت جذب آب را از دست می دهد. و با توجه به اینکه چاه هر بار پر و اشباع می شود کاربر مجبور به تخلیه چاه در دوره های یک یا دو ماهه می باشد.
در دستگاه چربی گیر فاضلاب بعد از تجمیع کل پساب خروجی از بخش پخت و پز و شستشوی آشپزخانه های صنعتی و قبل از ورود به سپتیک تانک بصورت بخشی از سیستم لولهکشی و انتقال فاضلاب قرار می گیرد. این سیستم چربی و روغنها را به دام میاندازد و به فاضلاب اجازه میدهد تا به درون چاه جذبی به راحتی جذب شوند و یا از طریق سیستم زهکشی به محل ایستگاه پمپاژ هدایت شوند.
محاسبه ظرفیت و قیمت چربی گیر
گروه مهندسین مهاب طراح و تولید کننده انواع دستگاه های چربی گیری فاضلاب رستوران و آشپزخانه با ظرفیت های متفاوت، منهول فاضلابی ... می باشد. ظرفیت مورد نیاز چربی گیر بستگی مستقیم به میزان فاضلاب تولید شده دارد. برای تعیین، محاسبه ظرفیت مورد نیاز و قیمت دستگاه چربی گیر با شماره 02186122170 تماس حاصل فرمایید.
از فاکتورهای مهم در تعیین ظرفیت دستگاه چربی گیر آشپزخانه، می توان به نوع مواد غذایی کترینگ و آشپزخانه، ماشین ظرفشویی صنعتی اشاره نمود.
داشتن تجربه کافی در تعیین ظرفیت چربی گیر رستوران یک عامل بسیار مهم است. زیرا به عنوان مثال ، محاسبه ظرفیت چربی گیر کترینگ، علاوه بر داشتن دانش این کار ، به تجربه متخصصان در آگاهی از میزان مصرف چربی در انواع غذاها نیاز خواهیم داشت. از فاکتورهای مهم در تعیین قیمت چربی گیر می توان به حجم، نوع جنس بدنه، قیمت روز متریال در ساخت اشاره نمود.
برای دریافت مشاوره و خرید انواع چربی گیر رستوران و آشپزخانه، انواع پکیج و دستگاههای چربی گیری صنعتی شامل پکیج های چربی گیر API و پکیج چربی گیر CPI و پکیج چربی گیر صنعتی DAF یا همان چربی زدایی به کمک هوای محلول می توانید با کارشناسان مهاب با شماره تماس ذکر شده تماس بگیرید یا به وبسایت زیر مراجعه نمایید:
کاربرد چربی گیری فاضلابی
وظیفه اصلی چربی گیر، جمع کردن آلاینده های عمومی، روغن و چربی از فاضلاب می باشد. گاهی با توجه به میزان چربی و روغن حذف آن ها کاری بسیار ضروری می باشد. فاضلاب های خروجی از رستوران ها، آشپزخانه های صنعتی، مراکز تجاری، کارواش ها، قالیشویی و ... از این قبیل فاضلاب های با مواد چربی و روغن دار می باشد که مراتب حذف هزینه کمتری نسبت به کندن چاه یا باز کردن لوله دارد.
مراحل چربی گیری از فاضلاب
این سازه پیش ساخته از دو مخزن تشکیل شده و قبل از خروجی فاضلاب یا چاه قرار می گیرد. فاضلاب وارد مخزن اول شده و ته نشینی ذرات نسبتا سنگین انجام میگیرد. ذرات چربی و روغن در فاضلاب با جرم حجمی کمتر روی آب شناور می شود. این چربی ها طی 15- 10 روز تخلیه شده و خروجی مخزن دارای سیفونی است که تا حد امکان مانع خروج چربیها می شود. در مخزن بعدی این عمل تکرار می شود و فرآیند حذف مواد معلق و چربی از پساب صورت می گیرد.
روش شناور سازی ثقلی برای چربی گیری فاضلاب یکی از روش های رایج و کم هزینه در حذف چربی و روغن از پساب است. در این روش تصفیه فاضلاب به صورت فیزیکی است و هیچ گونه تجهیزات الکترومکانیکالی وجود ندارد. فرآیند تصفیه بر اساس تفاوت وزن مخصوص روغن و چربی ، که کمتر از فاضلاب و حدود 9 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد انجام میگیرد. این ذرات تمایل دارند روی سطح فاضلاب شناور شوند. برای انجام این فرایند، تنها لازم است محیطی برای فاضلاب فراهم شود.
چربی گیر های ثقلی دفنی از جنس فایبرگلاس، بتن و یا استیل ساخته می شود. این دستگاه ها شبیه به چربی گیر دستی عمل می کند. اما در عین حال ظرفیت بالاتر و جریان عملکرد بهتری دارند. گریس ترپ های ثقلی باید بصورت برنامه ریزی شده توسط کارشناسان متخصص سرویس شوند.
انواع چربی گیر فاضلاب
چربی گیر ثقلی
چربی گیر ثقلی بر اساس جریان ثقلی فاضلاب عمل می کند و تجهیزات الکتریکی در آن تعبیه نشده است و با قانون سبکی چربی بر آب و شناورسازی سطح مایع کار می کند.
چربی گیر آشپزخانه
پساب آشپزخانه های صنعتی و رستوران ها حاوی میزان زیادی چربی و روغن می باشد که ساختار مولکولی سخت دارد و توسط میکروارگانیسم های هوازی و یا بی هوازی قابل تجزیه شدن نیست. در نهایت فاضلاب رستوران نیاز به سیفون چربی گر (حوضچه جداسازی چربی از فاضلاب) جهت هدایت به شبکه فاضلاب دارد. برای جداسازی چربی و روغن از جریان فاضلاب های رستوران و آشپزخانه ای صنعتی از چربی گیر فاضلاب استفاده می شود.
چربی گیر پلی اتیلن
ماده پلی اتیلن دارای مقاومت مکانیکی بالا است و همچنین ساخت چربی گیر پلی اتیلن مناسب برای مکان های با تردد وسایل نقلیه بالا کاربرد دارد.
چربی گیر فایبر گلاس
چربی گیر فایبرگلاس به کمک دو دیواره به سه قسمت تقسیم می شود. چربی گیر صنعتی فایبرگلاس دستگاهی است که جهت جداسازی روغن و چربی (فاضلاب رستوران و آشپزخانه) قبل از ورود به چاه جذبی پساب استفاده می شود.
چربی گیر بتنی
چربی گیر بتنی از قدیمی ترین نمونه ای سیستم حذف چربی و روغن می باشد که به صورت پیش ساخته قبل از سپتیک تانک ها مورد استفاده قرار می گرفت. معایب این چربی گیر از دست دادن کارایی و خوردگی بسیار سریع بدنه می باشد.