ایرانیانی که واکسن سینوفارم تزریق کردند به کدام کشور های اروپایی می توانند سفر کنند
برخی از کشورهای اروپایی (عضو اتحادیه اروپا و منطقه شنگن) واکسن سینوفارم را تایید کردهاند و اجازه میدهند مسافرانی که دو دُز این واکسن را دریافت کردهاند وارد کشورهایشان شوند.
به گزارش پایگاه خبری هنر مانا به نقل از یورو نیوز ، کشورهای اروپایی از تابستان امسال از ورود مسافرانی که کاملا در مقابل کووید-۱۹ واکسینه شدهاند استقبال میکنند. گرچه محدودیتهای سفر همچنان در بسیاری از کشورهای اروپایی باقی است اما اتحادیه اروپا در تصمیمی توصیههایی را برای افراد واکسینه شده ارائه داده است.
با این حال، بخش بزرگی از کشورهای اتحادیه اروپا/ منطقه شنگن دُزهای واکسن غیر از مواردی را که از سوی آژانس دارویی اروپا تأیید شده است، به رسمیت نمیشناسند.
در حال حاضر تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا افراد واکسینه شده با دُزهای واکسنهای مورد تأیید آژانس دارویی اروپا شامل «فایزر و بیونتک»، «مدرنا»، «آسترازنکا» و «جانسون اند جانسون» را برای سفر در صورتیکه ویزا داشته باشند پذیرش میکنند. اغلب این کشورها همچنین واکسن آسترازنکای تولید شده در هند را هم نیز قبول دارند.
از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت واکسن تولیدی چین با نام «سینوفارم» را تأیید کرده است اما هنوز آژانس دارویی اروپا تصمیمی در این زمینه نگرفته است و سازمان تولید کننده واکسن سینوفارم نیز درخواستی را برای این نهاد اروپایی ارائه نکرده است در حالیکه نهاد چینی تولید کننده واکسن دیگر این کشور با نام «سینوواک» درخواست خود را به آژانس دارویی اروپا داده است. این موضوع باعث شده است تا این واکسن در کشورهای اتحادیه اروپا کمتر شناخته شود.
گرچه اتحادیه اروپا در اواخر ماه مه گذشته به کشورهای عضو توصیه کرد محدودیتهای سفرهای غیرضروری برای مسافران کشورهای ثالث که آخرین دُز واکسنهای تأیید شده از سوی سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا را دستکم ۱۴ روز قبل از سفر زده باشند برداشته شود، اما همچنان بسیاری از کشورهای عضو تنها مسافرانی را پذیرش میکنند که واکسنهای مورد تأیید نهاد اروپایی را دریافت کرده باشند.
بر اساس گزارش سایت هنر مانا، طبق اطلاعات موجود در سایت visaguide برخی از کشورهای اروپایی (عضو اتحادیه اروپا و منطقه شنگن) واکسن سینوفارم را تأیید کردهاند و اجازه میدهند مسافرانی که دو دُز این واکسن را دریافت کردهاند وارد کشورهایشان شوند.
این کشورها شامل فهرست زیر است:
اتریش
قبرس
یونان
مجارستان
ایسلند
هلند
اسپانیا
سوئد
فنلاد
سوئیس
اسپانیا یکی از نخستین کشورهایی بود که واکسن سینوفارم را به رسمیت شناخت. در واقع تاکید اسپانیا بر تأییدیه سازمان جهانی بهداشت نیز بود. چند ماه پیش مقامات اسپانیا تاکید کردند «هر واکسنی که از سوی سازمان جهانی بهداشت و آژانس دارویی اروپا تأیید شده باشد، پذیرفته میشوند.»
به منظور تسهیل روند سفر و حمایت از آزادی جابهجایی، هلند نیز تصمیم گفت اجازه ورود به مسافرانی را که با سینوفارم واکسینه شدهاند بدهد. هلند گواهی واکسیناسیونی را میپذیرد که نشان میدهد واکسیناسیون با سینوفارم انجام شده است و حاوی تمام اطلاعات لازم است. در واقع واکسن سینوفارم تولید پکن چین مورد قبول است.
مؤسسه بهداشت و رفاه فنلاند نیز اعلام کرد تمام مسافرانی را میپذیرد که واکسنهای تأیید شده آژانس دارویی اروپا و سازمان جهانی بهداشت را دریافت کردهاند. بنابراین حتی کسانیکه سینوفارم تزریق کردهاند میتوانند به این کشور سفر کنند.
اما درباره اتریش ماجرا کمی فرق دارد. گرچه این کشور سینوفارم را به عنوان یک واکسن که مصونیت ایجاد میکند به رسمیت میشناسد اما مقامات این کشور گفتهاند مسافران واکسینه شده با این واکسن مجاز به ورود به هتلها، رستورانها در این کشور نیستند. مقامات اتریش میگویند دو واکسن سینوفارم و سینوواک برای ورود به هتلها، رستورانها در داخل اتریش مناسب نیست.
علاوه بر کشورهای ذکر کشور گرجستان، مقدونیه شمالی، مونتهنگرو و صربستان در قاره اروپا نیز سینوفارم را بهعنوان واکسن معتبر به رسمیت میشناسند. با این حال کشورهای دیگر مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا ... هنوز در این رابطه تصمیم نگرفتهاند و مبنا را تصمیم آژانس دارویی اروپا قرار دادهاند.
طبق آخرین اطلاعات تاکنون ۷۲ کشور جهان تزریق واکسن سینوفارم را در کشورهای خود تأیید کردهاند. ایران نیز اغلب شهروندان خود را با این واکسن واکسینه کرده است و دزهای زیادی از این واکسن چینی اخیرا وارد کشور شده است.
واکسن سینوفارم تولید چین در تاریخ هفت ماه مه ۲۰۲۱ از سوی سازمان جهانی بهداشت برای استفاده اضطراری تأیید و چراغ سبز برای عرضه این واکسن در سطح جهان داده شد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که پیشبینی میشود این واکسن بتواند در مقابل علائم بیماری و بستری در بیمارستان، ایمنی ۷۹ درصدی ایجاد کند.
اطلاعات این گزارش تا تاریخ ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریور ۱۴۰۰) است. ممکن است در آینده فهرست کشورها تغییر کند.