رئیس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته مازندران:
افزایش مستمری کارگران بازنشسته به اندازه تورم نبوده است
«۸۰ درصد بازنشستگان حداقل مستمری را دریافت میکنند و با این مستمری توانایی اداره زندگی خود را ندارند / در حالی که متوسط مستمری بازنشستگان را در مازندران ۸۱۰ هزارتومان است متوسط مستمری کارکنان بازنشسته سازمان تامین اجتماعی بیش از دومیلیون و هشتصد هزارتو مان است».
رئیس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته مازندران گفت: براساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، حقوق و مستمری بازنشستگان تحت پوشش این سازمان باید هرسال متناسب با نرخ تورم افزایش پیدا کند اما طی چند سال گذشته این قانون اجرا نشده و تبعات آن مشکلات فراوانی برای بازنشستگان ایجاد کرده است.
به گزارش «نصرالله دریابیگی» در سومین اردوی آموزشی، سیاحتی و زیارتی اعضای هیئت مدیره کانون های کارگران بازنشسته سراسراستان مازندران که با حضودکتر اعتصامی معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی در سالن اجتماعات خانه کارگر استان فارس برگزارشد با بیان اینکه دستمزد سال آینده بازنشستگان هنوز مشخص نیست اظهارکرد: ابهام این موضوع که در مورد افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مجلس تصمیم میگیرد و یا اینکه همانند امسال تصمیم گیری را به هیئت دولت واگذار خواهد کرد استرس خاصی را بین این قشر بوجود آورده است.
وی افزود: ۸۰ درصد بازنشستگان حداقل مستمری را دریافت میکنند درحالی که با این مستمری توانایی اداره زندگی خود را ندارند.
دریابیگی تصریح کرد: براساس قانون تامین اجتماعی حقوق بازنشستگان باید متناسب با نرخ واقعی تورم افزایش پیدا کند به همین دلیل ما انتظار داریم هرگونه افزایش براین اساس باشد.
عضو کانون کارگران بازنشسته قائمشهر در خاتمه بحثهمسانسازی حقوق کارگران بازنشسته را یادآور شد و گفت: امید داریم با توجه به تصویب مجلس و علی رغم پیگیریهای مکرر جامعه کارگران بازنشسته از سوی رئیس دولت قبلی این موضوع کم کم به فراموشی سپرده نشود.
رئیس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته مازندران با اشاره به اینکه تامین اجتماعی سازمانی عمومی و غیر دولتی است، تاکید کرد: این سازمان تحت نظارت دولت است و نه دخالت آن به همین دلیل هنگامی که از منابع سازمان مستمری بازنشستگان تامین می شود نباید با پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی مخالف شده و تصویب نشود.
دبیر اجرایی تشکیلات خانه های کارگر شمال کشور با تاکید بر اینکه از سوی دیگر نرخ تورم سال آینده بیش از ۳۰ درصد خواهد بود گفت: بنابراین انتظار داریم که افزایش مستمری بازنشستگان در سال ۹۴ نیز همین مبلغ افزایش پیدا کند تا جبران سالهای قبل نیزشده باشد.
دریابیگی خاطرنشان کرد: بازنشستگان جزء اقشار زحمت کش جامعه هستند که متاسفانه به نسبت کارهایی که طی ۲۵ سال انجام داده اند از مزایای اندکی برخوردار می شوند به همین دلیل این انتظار وجود دارد که علاوه بر افزایش مستمری واقعی آنان در سال آینده، از سوی دولت تسهیلاتی برای آنان در نظر گرفته شود.
وی متوسط مستمری بازنشستگان را در مازندران ۸۱۰ هزارتومان اعلام کرد وافزود: متوسط مستمری کارکنان بازنشسته که امانت داران سازمان تامین اجتماعی بیش از دومیلیون و هشتصد هزارتو مان است و این به معنی بی عدالتی در سازمان تامین اجتماعی است.
دبیراجرایی تشکیلات خانه کارگرمازندران با انتقاد از اینکه عده ایی پیشینه خود را فراموش کرده اند و در مسند تصمیم گیری هستند گفت: حمایت جامعه کارگری از این افراد آنها را صاحب پست و مقام و کرسی کرده است.
دریابیگی با تاکید بر اینکه اختصاص تسهیلات به بازنشستگان باید از طریقکانون های صنفی بازنشستگان باشد اظهار کرد: مدیرکل تامین اجتماعی حق ندارد بدون مشورت، هماهنگی و تصمیم گیری تشکیلات کارگری و باز نشستگی وامهای اختصاص داده شده را توزیع نماید.
رئیس هیئت مدیره کانون کارگران بازنشسته مازندران اضافه نمود: یکی از ایراد هایی که بربدنه تامین اجتماعی وارد است اجراء نشدن قانون الزام تامین اجتماعی است.
دریابیگی تصریح کرد: قانون الزام درمان در سال ۱۳۶۸ در مجلس مصوب شد و بر اساس آن بیمارستان های ملکی سازمان تامین اجتماعی مکلف به ارایه خدمات به بازنشستگان شدند.
وی با انتقاد از اینکه این قانون از سوی بخش درمان تامین اجتماعی عمل نمی شود، گفت: بیمه شدگانی که در بیمارستان درمان نشوند و یا داروی آنها وجود نداشته باشد باید به قیمت های گزاف به دنبال خرید دارو و خدمات درمانی از سایر مراکز باشند که بر اساس قانون الزام درمان اخذ این هزینه ها از این قشر صحیح نیست.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان مازندران افزود: این موضوع سبب شده تا کارگران مشکلات بسیاری در زمینه درمان داشته باشند و هزینههای بالایی را برای درمان خود پرداخت کنند.
دبیر اجرایی تشکیلات خانه های شمال کشورتصریح کرد: کارگران و باز نشستگان بخوبی در عرصه انتخابات نشان دادند که حامی دولت تدبیروامیدهستند ولی علیرغم دل بستن به این دولت ما برای گرفتن تسهیلات از بانک رفاه کارگران که سرمایه اش از عرق جبین کارگران است باید گردن کج کنیم.
دریابیگی با اشاره به اینکه باید نقاب فقر از جامعه برداشته شود افزود: وقتی کارگری با ۳۰ سال کار بازنشست میشود و سنوات آن بعد ازکشمکش های فراوان پرداخت میشود ودرآمد خود را با کارمند بازنشسته تامین اجتماعی مقیاس میکند ازسازمان تامین اجتماعی بیزارمیگردد.
رئیس کانون کارگران بازنشستگان تامین اجتماعی مازندران با بیان اینکه حفظ ارکان سازمان تامین اجتماعی برای همه کارگران شاغل و بازنشسته خط قرمز محسوب میشود، گفت: بیمه شدگان تامین اجتماعی اجازه نخواهند داد به هیچ یک از بخشهای درمانی، اداری یا مالی این سازمان جدا و به وزارتخانه یا هر دستگاه دیگری ادغام شود.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان مازندران با اشاره به اینکه در مازندران ۲۴ کانون فعال در سطح استان وجود دارد گفت: بسیاری ازاین کانون ها فاقد یک ساختمان ملکی هستند و باید با حمایت سازمان تامین اجتماعی بازنشستگان استان از حالت استیجاری خارج شوند.
دبیر اجرایی تشکیلات خانه کارگرمازندران در راستای خدمات رسانی به بازنشستگان مازندرانی گفت: بنا داریم در سال آینده با سرمایه کانون استان زائرسرای ۲۴واحدی در مشهد مقدس خریداری نمائیم تا کارگران و بازنشستگان بتوانند از این امکانات بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه بازنشستگان امروز فجر آفرینان پیروزی انقلاب در سال ۵۷ هستند تاکید کرد: خط قرمز ما حمایت از ولایت فقیه و آرمان های امام راحل(ره) است و امروز مسئولین نظام باید به داد فجرآفرینان اصلی نظام برسند.
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان مازندران تصریح کرد: رشادت و ایثارگری های کارگران دیروز و بازنشستگان امروز که در دفاع مقدس ۸ سال اضافه دستمزد نگرفتند طلبی است که ظاهرا فراموش شده است که درآن دوران شاخص افزایش دستمزد کارگران صفربود.
دبیراجرایی تشکیلات خانه کارگرمازندران به مشکلات ناشی از ارایه برخی خدمات بیمه مکمل و نظارت بر شرکتهای بیمه گر اشاره کرد و گفت: از زمانی که پرداخت حق بیمه تکمیلی به شرکتهای طرف قرارداد از سوی خود سازمان صورت میگیرد بستر نظارتی بر فعالیتهای این شرکتها مختل شده و این شرکتها چون طرف حساب با سازمان تأمین اجتماعی هستند دیگر در برابر کانونها جوابگو نبوده و باید فکری اساسی برای رفع این مشکل به عمل آید.
عضو شورای شهر قائمشهر از پوشش بیمهای شرکت بیمه آتیه سازان حافظ در پرداخت هزینههای پاراکلینیکی بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی انتقاد کرد و افزود: شرکت بیمه آتیه سازان حافظ به عنوان پوشش دهنده هزینههای درمانی بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی است که با کانون بازنشستگان قرار داد منعقد کرده وبر خلاف توافق به عمل آمده هزینه درمانی بازنشستگان را پرداخت نمیکند.
دریابیگی اضافه نمود: عمدهترین مشکلی که در پرداخت هزینههای در مانی بازنشستگان ومستمری بگیران از سوی بیمه آتیه سازان حافظ در مازندران مشاهده میشود تاخیر در پرداخت هزینه است که چندین ماه طول میکشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از بلاتکلیفی بازنشستگان مازندران دردریافت بدهی یک میلیارد تومانی خود ازشرکت بیمه دی خبر داد گفت: هنوز بازنشستگان تامین اجتماعی مازندران نتوانستهاند بدهیهای خود را از بیمه دی دریافت کنند.
این فعال کارگری ادامه روند جاری را به زیان بازنشستگان دانست و اظهار داشت: بیمه آتیه سازان حافظ(به عنوان بیمه گر جدید) و بیمه دی(به عنوان بیمه گر قدیم) طبق قرارداد منعقد شده با کانون بازنشستگان تامین اجتماعی موظفاند تا پایان قرار داد همه مطالبات بیمه شدگان طرف قرارداد را پرداخت کنند.
دریابیگی با اشاره به برنامه ریزی این کانون برای تشکیل فراکسیون کارگری و بازنشستگی شوراهای اسلامی شهرهای مازندران با محوریت قائم شهر در آینده نزدیک، تصریح کرد: برای تامین رفاه بازنشستگان استان، قصد داریم زائرسرایی در جوار حرم امام هشتم شیعیان در مشهد مقدس خریداری کنیم.