خبرگزاری کار ایران

رییس سندیکای صنعت برق ایران خبر داد:

قرارداد ۴۰ میلیون دلاری تامین کابلهای فشار قوی برق عراق

قرارداد ۴۰ میلیون دلاری تامین کابلهای فشار قوی برق عراق
کد خبر : ۲۴۳۲۱۵

کشور عراق از نظر حجم و پتانسیل با سایر کشور‌ها متفاوت است و سیاست‌گذاری که در آن کشور برای صادرات می‌شود، باید نتیجه‌گرا باشد، چرا که ارزش افزوده و اشتغالزایی صادرات محصول نهایی با آنچه در قالب صادرات غیرنفتی مثل صادرات مواد اولیه بیان می‌شود متفاوت است.

رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به پتانسیل بالای صنعت برق ایران در صادرات خدمات فنی و مهندسی، گفت: بزرگترین قرارداد تامین کابلهای فشار قوی وزارت نیرو عراق به ارزش ۴۰ میلیون دلار منعقد شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا کلاهی رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران از برنده‌ شدن شرکت ایرانی در مناقصه اجرای کابل ۱۳۲ کیلو ولت در عراق به میزان ۳۰۰ کیلومتر و به ارزش ۴۰ میلیون دلار خبر داد و گفت: در ایران ۶۰۰ کیلومتر کابل ۱۳۲ کیلوولت اجرا شده و اکنون در عراق به میزان ۳۰۰ کیلومتر پروژه اجرا خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در مناقصه‌ای که ایران برنده شده کشور‌های عراق، مالزی، ترکیه، کره، ایتالیا، آلمان، سوئیس، امارات و عربستان نیز حضور داشتند، افزود: با ۷ سال کار توانستیم حدود ۳۵ درصد از تولیدات خود را صادر کنیم.

کلاهی با اشاره به اینکه پیش از این ایران در مناقصه‌ها برنده نمی‌شد، و فقط زمانی که قیمت پایین پیشنهاد می دادند برنده می شدند، گفت: پس از حضور داعش علاقه به سپردن پروژه به ترکیه و عربستان نیز در عراق کاهش یافته است ضمن اینکه اجرای خط انتقال ۱۳۲ کیلوولت در بصره زمینه‌ای برای حضور در بازارهای عراق شد.

وی در ادامه گفت: هیاتی ایرانی به عراق در اواخر بهمن‌ماه اعزام می شود و یکی از کارهایی که باید انجام شود تلاش برای اخذ پروژه‌های نفت و گاز عراق است و همچنین درصددیم سمینار تخصصی برق در کشور عراق برگزار کنیم.

عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران اظهار داشت: در ایران قانون برای همه قانون نیست و اصولا قوانین ما ضد کار مولد و شفاف است به گونه‌ای که در بازار ایران شفاف کار کردن، امری سخت است.

کلاهی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد کار شفاف دارند و دلیل بیشتر بودن این میزان نسبت به دیگر صنایع این است که مشتری صنعت برق دولت است لذا نمی‌توان پنهانکاری کرد.

وی یادآور شد: ۸۲ درصد از صادرات خدمات فنی مهندسی در حوزه آب و برق در عراق صورت می‌گیرد در بخش سیم و کابل ۹۵ درصد از مواد اولیه ساخت داخل هستند.

کلاهی ادامه داد: کشور عراق از نظر حجم و پتانسیل با سایر کشور‌ها متفاوت است و سیاست‌گذاری که در آن کشور برای صادرات می‌شود، باید نتیجه‌گرا باشد، چرا که ارزش افزوده و اشتغالزایی صادرات محصول نهایی با آنچه در قالب صادرات غیرنفتی مثل صادرات مواد اولیه بیان می‌شود متفاوت است.

وی در مورد پرداخت پول توسط عراق و چالش‌های صادرات به این کشور گفت: عراق در گذشته در عرض دو تا سه هفته پول را پرداخت می کرد البته اکنون به خاطر حضور داعش روند پرداخت‌ها کند شده اما در دو تا سه ماه پرداخت‌ها صورت می‌گیرد.

وی در به پتانسیل بازار عراق برای صادرات محصولات صنعت برق اشاره کرد و گفت: می‌توان سالانه ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار در حوزه برق در شرایط عادی در عراق سرمایه‌گذاری کرد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰،۳۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار پتانسیل سرمایه‌گذاری در عراق وجود داشته باشد.

کلاهی تاکید کرد: صادرات محصولات برق می‌تواند ۷۰۰ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند.

کلاهی با انتقاد از بالا‌بودن قیمت آلومینیوم گفت: شرکت المهدی برق را با سوبسید دریافت می‌کند، پول آن را نمی‌دهد در عوض آلومینیوم را گران به صنعت برق می‌فروشد.

رییس سندیکای صنعت برق ایران در پاسخ به این که آیا بخش خصوصی می‌تواند با توجه به تحریم‌ها به دولت برای اخذ طلب کمک کند، گفت: ما اعلام آمادگی کردیم و حتی پیشنهاد دادیم برای اجرای پروژه‌های کاهش تلفات، از پول‌های بلوکه‌شده عراق استفاده کنیم که خودمان می‌توانیم دریافت کنیم.

رییس هیات مدیره شرکت سیم و کابل ابهر گفت: در شرایط کنونی اجرای پروژه‌های مربوط به کاهش تلفات و صادرات تنها راه فعال‌ نگه‌داشتن صنعت برق است.

کلاهی با اشاره به مشکلات صنعت برق در مورد طلب سندیکای صنعت برق از وزارت نیرو گفت: چیت‌چیان ۲۴ هزار میلیارد تومان بدهی به ارثبرده است و اعضای سندیکا حدود پنج هزار میلیارد تومان طلب دارد و شرکت‌ها دو برابر مطالبات خود به بانک‌ها سود داده، به خاطر بالارفتن نرخ ارز سرمایه در گردش آنها یک سوم شده است.

رییس سندیکای صنعت برق ایران دمبنی بر این‌که آیا از دولت به عنوان مشتری راضی هستید، گفت: ۸۰ درصد اقتصاد ایران دولتی است انتخاب دیگری نداریم چرا که تنها مشتری ما دولت و پروژه‌های بزرگ هستند.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق گفت: افزایش قیمت برق می‌تواند به کاهش بدهی‌های وزارتخانه کمک کند.

رییس سندیکای صنعت برق ایران با اشاره به این‌که در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های خصوصی در حوزه صنعت برق حدود ۳۰ درصد ظرفیت نامی فعالیت می‌کنند، گفت: به خاطر کاهش تقاضا مشاهده می‌شود ۱۰ درصد آنچه در بخش فلزات پایه و پتروشیمی در بورس عرضه می‌شود خریداری صورت می‌گیرد.

کلاهی با انتقاد از قیمت مواد پتروشیمی گفت: نرخ مواد پتروشیمی در ایران رقابتی نیست، گرچه اکنون عرضه منظم شده اما می‌توانیم با واردات برخی از محصولات پتروشیمی از عربستان و هند مواد مورد نیازمان را با قیمت ارزان‌تری تهیه کنیم.

رییس سندیکای صنعت برق ایران در پاسخ به اینکه سود محصولات پتروشیمی در ایران بالاست یا قیمت تمام شده، به گزارش ستاد تنظیم بازار در سال گذشته اشاره کرد و گفت: شرکت‌های پتروشیمی ۱۲۵ درصد سرمایه‌های ثبتی خود سود دارند در حالی که در هیچ صنعتی چنین سودی ندارد.

رییس سندیکای صنعت برق ایران در ادامه با اشاره به وضعیت صنعت برق ایران با تاکید بر این‌که کشور ما یکی از بدترین پیک‌ و آف‌پیک‌های جهان را دارد، گفت: در کشور سرمایه‌گذاری زیادی صورت گرفته که تنها یک ماه از سال را بدون خاموشی سپری کنیم و می‌توان از طریق واردات، ذخیره‌سازی و اجرای شبکه هوشمند پیک‌زدایی را انجام داد. در حال حاضر تکنولوژی‌های ذخیره شده روز‌به‌روز ارزان‌تر می‌شود.

کلاهی با اشاره به این‌که ذخیره انرژی آبی بسیار گران است، اظهار داشت: ذخیره بادی ارزان است و می‌توان با آزاد‌کردن هوای فشرده از این سیستم استفاده کرد همچنین قیمت باطری‌ها روز‌به‌روز کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به این‌که اجرای شبکه هوشمند نیز به شرط یک طرفه نبودن می‌تواند کمک کند، گفت: باید به سمت ذخیره‌سازی انرژی برویم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز