رئیس سازمان محیط زیست در همایش مدیریت منابع و مصارف آب:
نگاه یارانهای به آب بهای سنگینی به محیط زیست تحمیل کرد
در گذشته سهمبندی که برای منابع آب انجام میدادند سهم طبیعت در آخر در نظر گرفته میشد و کشاورزی و مصرف آب شرب در اولویت بود.
رئیس سازمان محیط زیست گفت: توسعه پایدار زمانی اتفاق میافتد که ارزیابی زیست محیطی داشته باشیم و این در حالی است که در بسیاری از طرحها در مرحله ایدهپردازی به این امر توجه چندانی نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، معصومه ابتکار معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان محیط زیست در همایش مدیریت منابع و مصارف آب گفت: فقدان نگاه جامع به مسئله آب موجب شده تا با کمبود آب برخورد کنیم و به جای نگاه ریشهای به این مسئله به دنبال این بودیم که از همه جا برای تهران آب بیاوریم.
وی افزود: برای رسیدن به این نگاه جامع هنوز راه زیادی داریم و در این مسیر دانشگاهها در ایجاد تحول در رویکرد و نگرش به منابع طبیعی و مباحثزیست محیطی نقش مؤثری دارند.
ابتکار با اشاره به اینکه مدیریت منابع و مصارف آب باید منطبق با شرایط باشد افزود: اتفاقی که در تالابهای کشور اتفاق افتاد علاوه بر اینکه ناشی از تغییرات اقلیمی بوده از نگاه مدیریت منابع آب نیز نشأت گرفته است.
وی تصریح کرد: در گذشته سهمبندی که برای منابع آب انجام میدادند سهم طبیعت در آخر در نظر گرفته میشد و کشاورزی و مصرف آب شرب در اولویت بود.
وی ادامه داد: چرخش خوبی در این زمینه اتفاق افتاد و این واقعیت جا افتاد که حقآبه طبیعت در ابتدا دیده شود.
ابتکار با اشاره به اینکه اقتصاد آب و محیط زیست باید ارزشگذاری شود گفت: نگاه یارانهای به آب و سوءمدیریتها موجب شده که بهای سنگینی در زمینه محیط زیست بدهیم.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: متوجه این اصل نبودیم که اگر حقآبه طبیعت را بگیریم تنوع زیست محیطی دچار تغییر میشود.
وی تصریح کرد: تمامی طرحها باید در مرحله ایدهپردازی ارزیابی زیست محیطی شوند این در حالی است که بسیاری از طرحها بدون ارزیابی زیست محیطی عملیات اجراییشان آغاز میشده است.
وی تأکید کرد: اگر توسعه پایدار میخواهیم باید ارزیابی زیست محیطی داشته باشیم.