وزیرنفت دولت احمدی نژاد:
سقوط طلای سیاه زنگ خطر کسری بودجه را به صدا درآورد
بحثکاهش قیمت نفت متأسفانه با یک شیب تندی در حال اتفاق است و سازمان های متولی هم فقط نظاره گر شده اند و این جای بحثدارد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بابیان اینکه با ادامه روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی پیش بینی می شود قیمت نفت در بودجه ۹۴ حدود ۸۵ دلار بسته شود، گفت: جلسه اضطراری اوپک با کاهش سقف تولید اعضا میتواند جلوی سقوط قیمت نفت را بگیرد.
به گزارش ایلنا و به نقل از خانه ملت، عضو کمیسیون انرژی مجلس بابیان اینکه با ادامه روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی پیش بینی می شود قیمت نفت در بودجه ۹۴ حدود ۸۵ دلار بسته شود، گفت: جلسه اضطراری اوپک با کاهش سقف تولید اعضا میتواند جلوی سقوط قیمت نفت را بگیرد، چرا ایران اقدام نمی کند جای سوال است که باید از سوی وزیر نفت به آن پاسخ داده شود.
سید مسعود میرکاظمی درباره سقوط قیمت نفت در بازار های جهانی گفت: بحثکاهش قیمت نفت متأسفانه با یک شیب تندی در حال اتفاق است و سازمان های متولی هم فقط نظاره گر شده اند و این جای بحثدارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایطی که احتمال دسیسه از سوی عربستان و برخی کشورهای جهان وجود دارد تا ایران و روسیه و کشورهای انقلابی را بتوانند از این طریق تحت فشار قرار دهند مخصوصا عربستان که در این ماجرا نقش منفی را در منطقه بازی می کند و تلاش دارد تا اوپک را مدیریت کند، ما نباید این اجازه را به عربستان بدهیم، اما دولت مردان کشور متأسفانه فقط نظاره گر هستند.
وی با تاکید بر اینکه جلسه اضطراری اوپک با کاهش سقف تولید اعضا میتواند جلوی سقوط قیمت نفت را بگیرد اما درحال حاضر علیرغم آنکه قیمت نفت روند کاهشی شدیدی به خود گرفته از جلسه اضطراری اوپک خبری نیست، گفت: تشکیل جلسه اضطراری اوپک ضروری است و معلوم هم نیست چرا دولت در این زمینه دارد کوتاهی می کند و چرا اقدام به موقعی انجام نمی دهد و بر تشکیل جلسه اضطراری اوپک پافشاری نمی کند.
میرکاظمی افزود: در صورتی که ایران می تواند به عنوان یک عضو تأثیرگذار در اوپک درخواست جلسه اضطراری را بکند و در سال های گذشته هم همین گونه بود به محض اینکه جلسه اضطراری تشکیل می شود و کاهش تولید را مطرح می کنند بر قیمت ها تأثیرمی گذارد چرا اقدام نمی کند جای سوال است که باید از سوی وزیر نفت به آن پاسخ داده شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: معمولا هم ایران کمتر از سهم خود نفت تولید می کند و سهمیه بندی که در اوپک انجام شود برای ما اثرگذار نخواهد بود چرا که کاهش تولید بیشتر کشورهایی که مازاد تولید می کنند را شامل می شود و ما باید از این استقبال کنیم بریم به این سمت که تلاش بکنیم برای کاهش توید و اعلام همین موضوع در سطح جهانی باعثخواهد شد که از این روند تند کاهش قیمت بتوانیم جلوگیری کنیم اگر این روند ادامه پیدا کند حتما مشکلاتی را برای دولت بخصوص برای کنترل نقدینگی دارد مواجه خواهد شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس گفت: از لحاظ ارزش نیز ازسقوط قیمت نفت دو نگرانی وجود دارد هم از لحاظ میزان صادرات اهداف محقق نمی شود و هم قیمت نفت در حال سقوط است که در نهایت باعثمیشود فشار بیشتری به پایه پولی وارد شود.
میرکاظمی با بیان اینکه دولت با این روند دچار کسری بودجه خواهد شد، تصریح کرد: این نگرانی برای مجلس وجود دارد که رشد نقدینگی بیشتر شود چرا که دولت باید هزینههای جاری خود را تأمین کند و قطعا برای جبران کسری بودجه یا باید به سمت استقراض از بانک مرکزی برود و یا به سمت افزایش خالص دارایی های خارجی به خاطر پول هایی که بلوکه می شود و آن را باید به خزانه واریز کند، باید برود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: کاهش درآمدهای نفتی ناشی از کاهش صادرات یا سقوط قیمت نفت یا بیشتر شدن درصد بلوکه شدن پول نفت صادراتی در کنار تعهد بانک مرکزی برای واریز ریال به حساب خزانه این نگرانی را به وجود آورده است که پایه پولی بیش از پیش و نقدینگی افزایش یابد و هدف دولت برای کنترل تورم و نقدینگی محقق نشود.
میرکاظمی با بیان اینکه میزان صادرات نفت و میعانات گازی کشور نسبت به برنامه عقب است و از نظر حجمی میزان مورد نظر در برنامه و هم از نظر ریالی بودجه سال ۹۳ محقق نشده است، گفت: میزان صادرات نفت و میعانات گازی طبق بودجه ۹۳ باید روزانه یک میلیون و ۴۰۰هزار بشکه باشد، اما براساس گزارش های ۶ ماهه نخست سال جاری که به صورت رسمی و کتبی از سوی وزارت نفت به مجلس ارسال شده نشان میدهد که نسبت به این رقم حداقل ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داریم و قطعا با کسری بودجه رو به رو خواهیم شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در خصوص قیمت نفت در بودجه ۹۴ به چه میزان باید تعیین شود، گفت: نفت را در بودجه ۹۴ باید یک قیمت منطقی در نظر گرفتو در حال حاضر نمی توان عدد خاص را عنوان کرد اما اگر این وضعیت ادامه داشته باشد باید ۸۰ تا ۸۵ دلار تعیین شود و باید دید چه اقداماتی در سطح بین المللی انجام می شود.