خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی در گفت‌و‌گو با ایلنا خبر داد:

برداشت ۶۰۰ هزار بشکه میعانات گازی از شوریجه / بازگشت هزینه‌های ذخیره سازی گاز طی ۲ سال آینده

برداشت ۶۰۰ هزار بشکه میعانات گازی از شوریجه / بازگشت هزینه‌های ذخیره سازی گاز طی ۲ سال آینده
کد خبر : ۲۰۴۲۲۷

در مخزن شوریجه روزانه ۱۰ میلیون گاز طی مدت ۷ ماه تزریق می‌شود و در مدت ۴ ماه جمعا ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز برداشت می‌کنیم.

مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی گفت: در طی دو سال ۶۰۰ هزار بشکه میعانات گازی به ارزش ۶۰ میلیون دلار از شوریجه برداشت خواهد شد.

مسعود سامی وند، مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در تشریح جزئیات ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه گفت: ذخیره سازی در این مخزن عملا از سال ۸۹ به مدت ۳۴ ماه و در قالب ۲ پیمان آغاز شده است.

وی تصریح کرد: در مخزن شوریجه روزانه ۱۰ میلیون گاز طی مدت ۷ ماه تزریق می‌شود و در مدت ۴ ماه جمعا ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز برداشت می‌کنیم.

سامی وند با بیان اینکه متولی بخش بالادست ذخیره سازی نفت مناطق مرکزی و بخش پایین دست با شرکت ذخیره سازی است، افزود: در بخش بالادست ۲۱ حلقه چاه داریم که ۷ حلقه از قدیم بوده و ۱۴ چاه نیز جدید حفر شده و همچنین ۳ خط رشته لوله ۴ اینچ، ۱۲ اینچ و ۲۴ اینچ داریم که برای گرفتن و دادن می‌عانات گازی است.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز با اشاره به برداشت روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ بشکه میعانات گازی از مخزن ذخیره سازی شوریجه در طی چهار ماه امسال گفت: در طی دو سال ۶۰۰ هزار بشکه میعانات گازی به ارزش ۶۰ میلیون دلار از شوریجه برداشت خواهد شد و این در حالی است که برای احداثاین مخزن ۵۶ میلیون دلار هزینه ارزی ثبت شده است.

وی ادامه داد: همچنین ۲۸۷ میلیارد تومان نیز توسط شرکت ذخیره سازی برای بخش ریالی این مخزن هزینه شده که البته شرکت مناطق نفت خیز مرکزی کشور نیز هزینه‌های دیگری را نیز انجام داده است.

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز خاطر نشان کرد: تمام هزینه‌های ثبت شده ظرف دو سال باز خواهد گشت.

سامی وند با بیان اینکه برای فصل زمستان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز در دو مخزن سراجه و شوریجه ذخیره شده است، گفت: تاکنون ۴۰۰ میلیون مترمکعب در مخزن شوریجه و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در سراجه ذخیره شده است که در نظر داریم ۳۰۰ میلیون مترکعب گاز دیگر نیز به این ظرفیت اضافه کنیم.

وی اضافه کرد: در فصل زمستان روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب از سراجه و ۱۰ میلیون مترمعکب از شوریجه برداشت خواهد شد.

سامی وند خاطرنشان کرد: با بودجه‌ای که در سال ۸۸ داشته‌ایم با احداثاین مخزن توانسته‌ایم ۲ میلیارد صرفه جویی داشته باشیم و ظرف ۲ سال تمام ۲۸۷ میلیارد هزینه را با ۳ میلیارد متر مکعبی که ذخیره کردیم باز می‌گردانیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز