مردم و سناریوهای دولت برای افزایش قیمت حاملهای انرژی
در کشورهای خلیج فارس تورم همزمان با افزایش حقوق کارمندان دولت و مستمری بگیران افزایش مییابد بنابراین گرانی در کشور ما قابل قیاس با کشورهای حاشیه خلیج فارس نخواهد بود.
یک عضو کمیسیون انرژی گفت: در کشور ما افزایش قیمت حامل های سوخت باید با فقر مردم مقایسه شود بنابراین دولت باید برای هر تصمیم گیری ابتدا مردم را در نظر داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دولت سه سناریو برای افزایش قیمتهای حاملهای انرژی عنوان کرده و گفته بعد از بررسی یکی از آنها نهایی خواهد شد و آن اینکه افزایش قیمت حاملهای انرژی در قالب گام دوم هدفمندی یارانهها یک دفعه باشد یا در مراحل سه و یا چهار ساله طراحی و اجرا شود و در مورد بنزین نیز قرار شده قیمت به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برسد واین درحالی است که طبق وعده دولت تدبیر و امید سعی بر مقابله با تورم به شکل جدی مطرح است.
ضمن اینکه وزیر اقتصاد گفت: ما معتقدیم اگر قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا کند باید شاهد کاهش مصرف انرژی و همچنین افزایش رشد و رفاه مردم باشیم.
اما به عقیده کارشناسان افزایش قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی عملا به این معناست که تورم ادامه پیدا خواهد کرد و میزان آن کاهش نخواهد یافت و در صورتی که قیمت حامل های انرژی افزایش پیدا کند باید شاهد افزایش تورم و آسیب های اقتصادی آن در جامعه باشیم.
در همین رابطه عضو کمیسیون انرژی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا تاکید کرد: افزایش قیمت حامل های انرژی افزایش قطعی تورم را بدنبال خواهد داشت لذا دولت ابتدا فقر مردم را در نظر بگیرد.
سعید انصاری نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در صورتی که قیمت حاملهای انرژی به گونهای که دولت تعیین کرده افزایش یابد قطعا تورم خواهیم داشت.
وی افزود: در کشورهای خلیج فارس تورم همزمان با افزایش حقوق کارمندان دولت و مستمری بگیران افزایش مییابد بنابراین گرانی در کشور ما قابل قیاس با کشورهای حاشیه خلیج فارس نخواهد بود.
این عضو کمیسیون انرژی خاطرنشان کرد: در کشور ما افزایش قیمت حامل های سوخت باید با فقر مردم مقایسه شود بنابراین دولت باید برای هر تصمیم گیری ابتدا مردم را در نظر داشته باشد.
دیگرعضو کمیسیون انرژی نیز به خبرنگار ایلنا گفت: افزایش قیمت حامل های انرژی بدون در نظر گرفتن تبعات تورمی آن به صلاح جامعه نیست.
حبیب آقاجری نماینده مردم بندر ماهشهر، امیدیه، هندیجان و بندر امامخمینی اظهار داشت: اگر قیمت حامل های انرژی بالا برود بطور قطع تورم بالا خواهد رفت و این به صلاح جامعه نیست.
وی افزود: تجربه نشان داده که افزایش قیمت بنزین در نرخ تورم تاثیر می گذارد اما باید دید با توجه به وعده های دولت مبنی بر کاهش و یا ثابت نگه داشتن نرخ تورم پیامدهای افزایش قیمت حامل های انرژی با برنامه ریزی و در نظر گرفتن تبعات آن در بین مردم صورت می گیرد یا خیر؟
این عضو کمیسیون انرژی با تاکید بر اینکه نباید کاری کنیم که تورم به سیر صعودی خود ادامه دهد، خاطرنشان کرد: تا زمانی که دولت مکانیزم کامل و جامعی در زمینه افزایش قیمت حامل های انرژی و تبعات آ؛ ن در جامعه در نظر نگیرد این مسئله باید منتفی شود.