چیت چیان تاکید کرد:
حمایت جدی از تاسیس شرکتهای دانش بنیان
وزارت نیرو در نظر دارد، با واگذاری ۸۰ درصد از نیروگاه ها به بخش خصوصی تنها ۲۰ درصد از سهام شرکت های تولید و توزیع در اختیار دولت نگه دارد.
واگذاری نیروگاهها به منظور حمایت از بخش خصوصی است تا آنجایی که تاکنون ۲۸ نیروگاه در اختیار این بخش قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق و نهمین نمایشگاه بین المللی تاسیسات آب و فاضلاب به حضور حمید چیتچیان وزیر نیرو و محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
حمید چیتچیان وزیر نیرو در افتتاحیه سیزهمین نمایشگاه صنعت برق و نهمین نمایشگاه بین المللی تاسیسات آب و فاضلاب با اشاره به افزایش مشترکین صنعت آب وبرق اظهار داشت: سالانه یکمیلیون و ۶۰۰ هزار مشترک برق و یکمیلیون و ۲۰۰ هزار مشترک جدید به صنعت آب کشور اضافه میشود.
وی با اشاره به ظرفیت ۷۰ هزار مگاواتی نیروگاهها اذعان داشت: سالانه نیازمند احداث۵هزار نیروگاه جدید درکشور هستیم؛ در بخش آب هم سالانه ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب به بخش استحصال آب افزوده میشود.
وی با بیان این حجم عظیم فعالیتها نیازمند مجموعهای از صنایع پشتیبانی، است افزود: پیمانکاران، مشاوران و شرکتهای بهرهبرداری همگی باید در زنجیره صنعت آب و برق مکمل هم باشند.
چیتچیان افزود: ایران نه فقط نیاز کشور را برطرف می کند بلکه با انجام فعالیتهای بزرگی چون احداثسد نیروگاه برق آبی به سایر ملتها نیز خدماتی را ارائه می کند.
این عضو کابینه شرایط اقتصاد آب و برق را در دو سال اخیر وخیم ارزیابی کرد و ادامه داد: دولت یازدهم تلاش ویژهای را برای از میان بردن این مشکلات آغاز کرده است.
وی به تشریح سیاستهای وزارت نیرو در خصوص آب و برق پرداخت و اذعان داشت: حمایت از بخش خصوصی و توسعه حوزههایی که این بخش میتواند در آن فعالیت کند، مدنظر قرار گرفته است به عنوان مثال در سال جاری بخشی از تصفیه خانهها و آب و فاضلاب کشور توسط این بخش احداثو به بهرهبرداری رسیده که درآمدهای خدمات در اختیار خود بخش خصوصی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: واگذاری نیروگاه ها از دیگر فعالیتهای حمایت از بخش خصوصی تا آنجایی که تاکنون ۲۸ نیروگاه در اختیار این بخش قرار گرفته است.
وی افزود: وزارت نیرو در نظر دارد، با واگذاری ۸۰ درصد از نیروگاه ها به بخش خصوصی تنها ۲۰ درصد از سهام شرکت های تولید و توزیع در اختیار دولت نگه دارد.
وزیر نیرو با اشاره به ایجاد ظرفیتهای جدید گفت: توسعه و بهرهگیری از انرژیهای باد و خورشیدی مدنظر قرار گرفته که در شرکتهای جدید و قدیم فعالیت خود را در این راستا توسعه خواهند داد تا تمامی این فعالیتها به ایجاد ظرفیت های جدید بینجامد.
وزیر نیرو حمایت جدی از تاسیس شرکتهای دانش بنیان را مهم دانست و افزود: نتیجه این تحقیقات باید به تجاری سازی منجر شود. و باید به دنبال بازارهای جدیدی در این راستا باشیم. همچنین حمایت از صادرات از اولویتهای وزارت نیرو خواهد بود.
گفتنی است، کشورهای مانند چین و ترکیه، کره جنوبی، اتریش و آلمان، هند و لهستان، استرالیا، بلژیک، ایالات متحده در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.
بنا به این گزارش این نمایشگاه در وسعت بیش از ۵۵ هزار متر مربع میزبان ۶۰۰ شرکت کننده داخلی و خارجی در صنعت برق است.