وزیر نفت خبرداد:
کمک صندوق توسعه ملی به پروژههای نفتی کشور
پیشبینی میشود که تقاضای نفت در سناریوی مرجع براساس شاخصهای اوپک از سطح ۸۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۰ به ۱۰۷.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۳۵ بالغ شود.
وزیر نفت ضمن اعلام چشمانداز مناسب برای بهبود فضای بینالمللی در حوزه نفت به نفع ایران از افزایش بیست میلیون بشکهای نفت در کل سطح جهان خبر داد و گفت: این در حالی است که پیشبینی اوپک ۱۰۷.۳میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۵ است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بیژن زنگنه در همایش سراسری صندوق توسعه ملی که با حضور سرمایهگذاران و مسوولین کشوری در حال برگزاری اظهار داشت: پیشبینی میشود که تقاضای نفت در سناریوی مرجع براساس شاخصهای اوپک از سطح ۸۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۰ به ۱۰۷.۳ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۳۵ بالغ شود.
به گفته زنگنه این در حالی است که طی دوره یاد شده تقاضای کشورهای OECD با پنج میلیون بشکه کاهش مواجه میشود.
وزیر نفت با بیان اینکه برآیند کلی براساس شاخصهای بینالمللی به صورت ۲۰ میلیون بشکه افزایش برای کل جهان است اظهار داشت: این در حالی است که تقاضای جهانی ۲۵ میلیون بشکه در سایر نقاط جهان را نشان میدهد.
زنگنه افزود: میزان تقاضای میان مدت نفت براساس شاخصهای اوپک در بازه سالهای ۲۰۱۲-۲۰۱۶ میلادی بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار در بخش بالادستی نیاز به سرمایه گذاری دارند.
به گفته زنگنه بخشی از این سرمایهگذاری برای حفظ تولید میدانهای در حال بهره برداری است و جلوگیری از افت طبیعی تولید نفت در آنها است.
وزیر نفت همچنین در مورد سرمایه گذاری مورد نیاز صنعت نفت در بازه زمانی سال های ۲۰۱۱-۲۰۳۵ براساس پیشبینیهای اوپک را بیش از ۴.۲ تریلیون دلار اعلام کرد و بیان داشت بر مبنای پیش بینی آژانس بینالمللی انرژی این میزان سرمایهگذاری ۱۴ تریلیون دلار است.
زنگنه علت این میزان افزایش آژانس بینالمللی انرژی را جلوگیری از افت تولید در میدان های قدیمی اعلام کرد.
وی هچنین اعلام کرد سرمایهگذاری در زنجیره نفت و گاز در ایران از این قاعده به دور نیست و با بهبود فضای بین المللی به نفع ایران بی تردید تولید نفت ایران افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
وی افزود: این امر به همراه افزایش تقاضای جهانی و نیازهای داخلی صنعت نفت به سرمایه گذاری بسیار نیاز خواهد داشت حتی در شرایط کنونی سرمایه گذاری زیادی برای حفظ و نگهداری تولید افزایش ظرفیت های پالایشی و توسعه خطوط انتقال نفت و گاز برای داخل کشور و صادرات مورد نیاز است.
وزیر نفت نقش صندوق توسعه ملی را در این بازه زمانی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت این نقش با ترکیبات جدید به درآمدهای نفتی به سرمایه های تجدیدپذیر روی زمینی که از مسیر توسعه ملی صورت می پذیرد روزبروز بهتر می شود.