خبرگزاری کار ایران

زنگنه مشکلات پالایش و پخش را هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد

زنگنه مشکلات پالایش و پخش را هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرد
کد خبر : ۱۱۴۱۰۲

برای اجرای هدفمندی یاران‌ ها خیلی چیزها را از دست دادیم، برای چه؟ که چه بشود؟ خدا را شکر که خداوند جواب این دوستان را داد، چون بنیان این کار اشتباه و خراب بود / قرار است به مرور زمان آزاد سازی قیمت‌های حامل‌های انرژی در ایران اجرا شود ولی نه به صورت یکباره.

وزیر نفت با انتقاد از آسیب‌های وارد شده به شرکت ملی پالایش و پخش بر اثر اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: این شرکت نیازمند مرمت فوری و اصلاح ساختار بودجه‌ای در لایحه بودجه سال آینده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیژن زنگنه با بیان این که مشکلاتی که در این چند ساله برای صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران پیش آمده داستان غم انگیز و فاجعه آمیزی است، گفت: یک عده آدم که فهم عمیقی از این حوزه نداشتند، به خاطر اجرای اهدافی، دستگاه‌های بزرگ بخش انرژی کشور را در آستانه نابودی کامل رساندند، کار این افراد مثل کسی است که سوار بر یک آمبولانس برای رساندن مریض به مقصد در راه صدها نفر را زیر گرفته و کشته است؛ این دوستان به اسم دادن یارانه به مردم دستگاه‌های بزرگ انرژی همچون توانیر، شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی و شرکت گاز را با تخلف از قانون، نابود کردند.

وزیر نفت تاکید کرد: برای اجرای هدفمندی یاران‌ ها خیلی چیزها را از دست دادیم، برای چه؟ که چه بشود؟ خدا را شکر که خداوند جواب این دوستان را داد، چون بنیان این کار اشتباه و خراب بود و خداوند اجازه نمی دهد کار نادرست به ثمر برسد.

زنگنه گفت: در سالهای اخیر برای اجرای هدفمندی یارانه ها پول‌های زیادی بر خلاف قانون از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گرفته شد و متاسفانه چون چاره‌ای ندارند امسال هم این پول را از این شرکت می گیرند، اما سعی می‌کنیم این مشکل خارجی که مثل یک بختک عظیم روی گلو و سینه این شرکت قرار گرفته را از بین ببریم.

وی با اشاره به این که ساختار بودجه‌ای شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی باید به سمت عقلانیت برود، گفت: وقتی عقل و تدبیر بر کارها حاکم نیست کار جلو نمی‌رود، در جریان هدفمندی یارانه‌ها پولی به زور از این شرکت گرفته شد و باعثشد بی اعتمادی و بی اعتنایی در این شرکت حکم فرما شود، نمی شود با سیستمی کار کرد که یک عده خود را برتر بدانند و آن عده به بقیه با زبان زور و توهین رفتار کنند.

زنگنه تصریح کرد: ما باید در سال آینده که تنظیم بودجه خیلی اهمیت دارد تلاش کنیم تا بنیان‌های درستی در آن گذاشته شود و دیگر شاهد تکرار این موارد و اشتباهات نباشیم، البته این موضوع ممکن است چند سالی نیز طول بکشد.

جلوی صدمات ناشی از اجرای نادرست اصل ۴۴ را باید گرفت

وزیر نفت گفت: اجرای نادرست و بدون آینده نگری سیاست‌های اصل ۴۴ در صنعت پالایش و پخش کشور صدمات جبران ناپذیری را به کشور وارد کرده است، ما نخستین کشوری نبودیم که که این سیاست را در دنیا اجرا می کردیم بایستی با استفاده از فکر و تجربیات دیگران این کار را اجرا می کردیم.

وی با بیان این که در شرکت پالایش و پخش دیگر قرار نیست دولت هزینه پالایشگاه‌های جدید و بهینه سازی را پرداخت کند، گفت: قرار است به مرور زمان آزاد سازی قیمت‌های حامل‌های انرژی در ایران اجرا شود ولی نه به صورت یکباره، در آن زمان باید همکاری خود با بخش های خصوصی را برای ساخت پالایشگاه های جدید تعریف کنیم.

سال استثنایی در تامین سوخت کشور

وی با تاکید بر این که در سال آینده با راه‌اندازی فازهای جدید در پارس جنوبی و شروع مقداری واردات سوخت فشارها به پالایش و پخش برای تامین سوخت بخش حمل و نقل کم خواهد شد، گفت: امسال استثنایی‌ترین سال تاریخ کاری شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران است زیرا اوج حمل و نقل و مصرف سوخت مایع در سال جاری را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: امسال نزدیک به ۳۰ میلیون تن گازوئیل و مازوت به نیروگاه‌های کشور تحویل داده خواهد شد، زیرا نزدیک به ۳۶ میلیارد متر مکعب کمبود گاز در شبکه خواهیم داشت، ‌امسال ۴۸ درصد از سوخت نیروگاه های کشور را سوخت مایع تشکیل خواهد داد، درحالی که این موضوع در ۲۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، به طوری که رکورد مصرف سوخت مایع با ۱۹ درصد در سال ۱۳۷۸ بوده است.

وی با بیان این که به دنبال آن هستیم که مراحل ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا دو ماه آینده فعال شود، گفت: از نظر من این پروژه موردی است که می شود به عنوان تجربه تلخ مدیریت پروژه صنعت نفت در دانشگاه‌ها از آن یاد کرد، چون در این پروژه همه چیز ساخته شده جز واحدهای فرآیندی؛ اگر همه شرایط هم فراهم باشد امکان ساخت فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت پالایش ۱۲۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی در مدت ۱۲ تا ۱۴ ماه وجود ندارد

. زنگنه گفت: سیاست وزارت نفت برای توسعه ظرفیت پالایش نفت کشور ایجاد فضای مناسب برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و حتی خارجی با در نظر گرفتن یک حاشیه سود منطقی است، از این رو اگر شرایط لازم فراهم شود هیچ گونه نگرانی بابت تامین منابع مالی ساخت پالایشگاه‌های جدید وجود ندارد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز