خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه تهران:

سهم تولید علم کشور از سقف ۵ / ۲ درصد در دنیا گذشته است

سهم تولید علم کشور از سقف ۵ / ۲ درصد در دنیا گذشته است
کد خبر : ۱۱۲۸۴۴

۵۵ کشور دنیا که پردرآمدترین‌های آن هستند ۸۰ درصد سهم تولید را دارند و از سوی دیگر ۴۵ کشور فقیر دنیا دارای سهم تولید ۶۸ صدم درصد هستند.

ایلنا: رئیس دانشگاه تهران گفت: سهم تولید علم کشورمان از سقف ۵ / ۲ درصد در دنیا گذشته است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فرهاد رهبر، رئیس دانشگاه تهران با حضور در تالار علامه امینی این دانشگاه به مناسبت مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری ضمن خیرمقدم به رئیس جمهور، وزیر بهداشت و سرپرست وزارت علوم اظهار داشت: پس از سال‌ها توقف در سرعت بازگشایی دانشگاه‌ها دولت یازدهم بار دیگر این سنت حسنه را احیا کرد.

وی افزود: جامعه دانشگاهی ایران توانسته با توکل به خدا و با تأکید بر تمدن اسلامی و ایرانی و بهره‌گیری از انسان‌های فرهیخته و تربیت شده در مکتب اسلام در رقابت‌های جهانی پیشتاز بوده و مرجعیت علمی دنیا را از آن خود کند.

رئیس دانشگاه تهران جهانی شدن و فراملی اندیشیدن را هدف دانشگاهیان دانسته و گفت: امروز دانشگاه تهران با بیش از ۳۲۰ دانشگاه معتبر دنیا تفاهم‌نامه همکاری امضا کرده و از ۴۹ کشور دنیا در این دانشگاه دانشجو داریم که برخی نیز امروز در جمع ما حضور دارند.

وی با اعلام اینکه در اردیبهشت ماه سال ۹۳، گردهمایی بین‌المللی به منظور بررسی پیشرفت علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران با حضور اندیشمندان جهان اسلام و برخی دارندگان نوبل در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد گفت: آقای رئیس جمهور از شما به عنوان حامی علم و فناوری تقاضا داریم که با حضور خود در این جلسه مراسم ما را منور کنید چراکه این حضور نشان از عزم جدی جمهوری اسلامی در پیشرفت علم و دانش خواهد داشت.

رهبر همچنین خاطر نشان کرد: امروز با همت متخصصین و دانشمندان و اساتید جمهوری اسلامی ایران سهم تولید علم کشورمان از سقف ۵ / ۲ درصد در دنیا گذشته همچنین در غرب آسیا ۲۹ درصد تولید علم و در میان کشورهای اسلامی ۲۳ درصد و میان کشورهای عضو اپک ۶۰ درصد تولید علم را به خود اختصاص داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب همواره دو مؤلفه قدرت را پیشرفت اقتصادی و علم عنوان کرده‌اند گفت: قطعاً رابطه علم و اقتصاد با یکدیگر انکارناپذیر است. برای اثبات این مسئله باید بگویم که ۵۵ کشور دنیا که پردرآمدترین‌های آن هستند ۸۰ درصد سهم تولید را دارند و از سوی دیگر ۴۵ کشور فقیر دنیا دارای سهم تولید ۶۸ صدم درصد هستند. در این میان جمهوری اسلامی با ۲/۲ درصد زمینه لازم برای پیشرفت اقتصادی را برای خود فراهم کرده است.

رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه رابطه علم و اقتصاد از رابطه دانشگاه و بازار ایجاد می‌شود گفت: قطعاً این رابطه با حمایت دولت محقق خواهد شد. انتظار دانشگاهیان از دولت تدبیر و امید اتخاذ سیاست‌هایی است که بتواند این رابطه را سامان دهد.

وی با بیان اینکه تاکنون آموزش عالی کشور گسترش کمی بسیاری داشته است گفت: اکنون باید برنامه‌ریزی‌های ما مبتنی بر گسترش کیفی علم متناسب با آمایش سرزمینی باشد.

رهبر در پایان خطاب به رئیس‌جمهور یادآور شد: آقای رئیس‌جمهور، طی این هفته دانشجویان تقاضاهای زیادی داشتند که به من گفتند آن را با شما مطرح کنم اما به دلیل اینکه این مراسم مخصوص بازگشایی دانشگاه‌هاست و شاید بسیاری از افراد در آن جایگاهی نداشته باشد تقاضا دارم در فرصت مناسب دیگری قول جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان این دانشگاه را بدهید.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز