سرپرست وزارت علوم:
" مدیریت سیاسی دانشگاه " شکست خورده است
تصمیمات پشت درهای بسته ضمانت اجرایی ندارد در نتیجه منتهی به مقصود نمیشود و همچنین دستاوردی هم ندارد / به نظرم جایگاه اول تحول در علوم انسانی همین دانشگاه علامه طباطبایی است بنابراین باید این دانشگاه تقویت شود.
ایلنا: سرپرست وزارت علوم با تأکید بر مدیریت دانشگاه براساس اخلاق و عقلانیت گفت: مدیریت سیاسی شکست خورده است و باید آن را کنار بگذاریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر توفیقی در مراسم تودیع رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و معارفه سرپرست این دانشگاه که عصر امروز برگزار شد گفت: به سهم خود از خدمات آقای شریعتی تشکر میکنم و همچنین از آقای سلیمی که قبول زحمت کردهاند.
وی تصریح کرد: خدا را شاکریم که ما را به سمت این تصمیم هدایت کرد زیرا همانطور که واقف هستید در شرایط پیچیدهای تصمیمات را میگیرم.
توفیقی با ابراز خرسندی از اینکه " تصمیم گرفته شده " مورد حمایت و استقبال دانشجویان قرار گرفت افزود: آقای سلیمی باید قدر این نعمت را بداند چرا که رضایت شما بزرگترین سرمایه است. از همین رو به باور من بزرگترین وظیفه ایشان حفظ این پشتیبانی و افزایش روز به روز این رضایتمندی است.
وی به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روز ۲۴ خرداد اشاره کرد و افزود: باید در این فضای جدید مدیریت کنیم و پیام این انتخابات را که تدبیر امید و اعتدال بود درک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: موافق نبودن مردم با برخی از شیوههای ۸ سال گذشته از پیامهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم بود و چنانچه رهبری فرمودند نقاط ضعف دولت قبل را شناسایی و برطرف کنیم انجام این کار بر ما وظیفه و تکلیف است.
توفیقی با تأکید براینکه باید با پیام انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مدیریت کنید افزود: باید این پیامها را عملیاتی و در مدیریت دانشگاهها در دستور کار قرار گیرد.
سرپرست وزارت علوم اخلاق و عقلانیت را از دیگر پیامهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برشمرد و افزود: مدیریت دانشگاه نیاز به اخلاق و عقلانیت دارد زیرا مدیریت سیاسی شکست خورده است و باید کنار بگذاریم.
توفیقی مدیریت سیاسی را آفت توسعه علمی دانست و افزود: در نظام تصمیم سازی در دانشگاهها مشارکت اساتید، دانشجویان و کارمندان باید برقرار شود چرا که وجود این مشارکت کیفیت تصمیمات را بالا میبرد و هم مسئولیت پذیری دانشگاهیان را ارتقا میدهد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تصمیمات پشت درهای بسته ضمانت اجرایی ندارد در نتیجه منتهی به مقصود نمیشود و همچنین دستاوردی هم ندارد.
سرپرست وزارت علوم وی تأکید کرد: هر برنامه توسعه در وهله اول نیاز به نظریه بنیادین و اساسی دارد و طراحی این نظریههای بنیادی کار علوم انسانی است و دانشگاه علامه طباطبایی بعنوان برترین دانشگاه در حوزه علوم انسانی در این زمینه وظیفه دارد و باید از همین رو باید پیش از پیش این دانشگاه را حمایت کنیم.
توفیقی در ادامه به تحول در علوم انسانی اشاره کرد و افزود: به نظرم جایگاه اول تحول در علوم انسانی همین دانشگاه علامه طباطبایی است بنابراین باید این دانشگاه تقویت شود.
سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: باید شرایطی را ایجاد کنیم که بهترین استعدادهای کشور به سمت رشته علوم انسانی بیایند و همچنین اهمیت رشتههای علوم انسانی برای مردم بیشتر شکافته شود.
توفیقی همچنین به فضای آزاداندیشی در دانشگاهها اشاره کرد و افزود: دانشگاه باید مملو از نو اندیشی، تولید فکر و ایده باشد وخلاقیت و نوآوری از دل فضای پرنشاط بیرون میآید.
وی آرامش در دانشگاهها را بسیار مطلوب توصیف کرد و افزود: البته آرامشی مناسب لسیکه ناشی از نشاط تحرک و پویایی باشد و نه آرامشی که در رکود سکوت و حاشیه نشینی باشد.