رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی:
دانش فنی تولید محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی انتقال پیدا کرد
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از انتقال دانش فنی تکثیر، فرمولاسیون و استفاده از سویه های اکتینومیستی برای تهیه محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی خبر داد.
به گزارش ایلنا از البرز، صابر گلکاری با تاکید بر رویکرد راهبردی پژوهشگاه در اجرای طرحهای کاربردی و قابل تجاریسازی در راستای رفع مشکلات بخش کشاورزی، اظهار داشت : دانش فنی تولید محرک رشد اختصاصی گوجه فرنگی انتقال پیدا کرد و امیدواریم در قالب قراردادهای انتقال دانش فنی و همکاری پژوهشی امکان بهرهمندی بخش کشاورزی از دستاوردهای محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی فراهم شود.
اکرم صادقی مجری طرح مذکور نیز درباره دانش فنی تکثیر و فرمولاسیون سویه های اکتینومیستی برای تهیه محرک های رشد اختصاصی گوجه فرنگی بیان داشت: استفاده از کودها و سموم زیستی علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک موجب کاهش هزینههای تولید و آلودگیهای زیست محیطی ناشی از مواد شیمیایی میشود که به رغم بازار رو به رشد این محصولات در دنیا و مطالعاتی که منجر به تولید انواع کودها و سموم زیستی شده، انواع محصولات توسعه یافته تنوع زیادی ندارند و کشاورزان ایرانی آشنایی مناسبی از محصولات زیستی داخلی و وارداتی ندارند.
وی در خصوص دلایل استقبال کم کشاورزان ایرانی از مصرف کودها و سموم زیستی خاطرنشان کرد: عدم ترویج مناسب و آشنا نبودن کشاورزان با این محصولات و همچنین در دسترس نبودن اطلاعات فنی کافی، دشواری و هزینهبر بودن کاربرد این محصولات و کمبود گلخانه یا مزرعه نمونه برای بازدید کشاورزان و مشاهده کارآیی سموم و کودهای زیستی بر عملکرد و کیفیت محصول باعث شده که کشاورزان ما رغبت چندانی به استفاده از این محصولات نداشته باشند. با توجه به این مسائل، محققان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در قالب طرح پژوهشی به تولید کودهای زیستی ویژه صیفی جات جهت افزایش کمی و کیفی عملکرد و کاهش هزینه تولید در سه سطح بررسیهای آزمایشگاهی، گلخانه پژوهشی و گلخانه تجاری اقدام کردهاند.
مجری طرح درباره مزیت این محصول نسبت به محصولات زیستی موجود در بازار گفت: محصول تولیدی نخستین محصول زیستی ویژه گوجه فرنگی بر پایه اکتینومیست در بازار داخلی بوده و نمونه مشابهی بر پایه جنس و گونه معرفی شده در بازار خارجی هم وجود ندارد.
صادقی اضافه کرد: این محصول ضمن تحریک رشد و افزایش عملکرد باعث ارتقای کیفیت گوجه فرنگی، کاهش تجمع نیترات و فلزات سنگین و کمک به بهبود سلامت مردم و صادرات محصول، تحریک سیستم ایمنی گیاه و افزایش مقاومت گیاه در برابر بیماری های خاکزاد و کاهش مصرف سموم شیمیایی میشود.