خبرگزاری کار ایران

معاون پژوهشی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور:

ایران مبتکر برگزاری نشست نخبگان پناهنده در دنیاست

ایران مبتکر برگزاری نشست نخبگان پناهنده در دنیاست
کد خبر : ۱۱۰۵۸۰

جمهوری اسلامی ایران دارای بیشترین تعداد پناهندگان و در طولانی مدت میزبانی حجم بلای پناهندگان در جهان است. / افغانستان برای سازندگی و بقاء نیاز به نخبگان و جوانان تحصیلکرده دارد.

ایلنا: معاون پژوهشی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: به جهان اعلام کنیم که باید به نخبگان پناهنده اهمیت بیشتری داده و کرامت آنان را حفظ کنند.

به گزارش ایلنا در کرج، محمد صالحی با بیان این مطلب در اولین نشست نخبگان پناهنده تحت عنوان «نخبه، نخبه پروری و رسالت ایشان در بازسازی افغانستان» افزود: رسالت نخبگان پناهنده در بازسازی افغانستان یکی از ابتکارات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران برای پناهندگان افغان به‌شمار می‌رود.

وی افزود: ما هر چه مطالعه کردیم برنامه‌ای به این شکل برای پناهندگان در دنیا مشاهده نکردیم و به نظر می‌رسد این نخستین ابتکاری است برای آشنا شدن نخبگان نسل دوم و سوم پناهنده و نقش آن‌ها در بازسازی کشورشان که در ایران صورت گرفته است. به جرات می‌توان گفت که این اولین نشست نخبگان پناهنده است که در دنیا برگزار می‌شود.

وی در ادامه اظهار خرسندی داشت که گردهمایی نخبه پروری و فرهنگ نخبگی بین پناهندگان رایج شده است.

صالحی با طرح این سوال از نخبگان پناهنده که وظیفه و نقش شما در جامعه جهانی و در مقابل کشورتان چیست؟ اظهار امیدواری کرد که همه نخبگان پناهنده که از کشور ایران مهاجرت کرده و به دیار خود برگشتند همه تلاششان حاصل سازندگی بوده است و جمهوری اسلامی ایران نیز این افتخار را دارد که نیروهای ارزشی را برای سازندگی و بازسازی کشور تربیت می‌کند.

معاون پژوهشی اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اشاره کرد: جمهوری اسلامی ایران دارای بیشترین تعداد پناهندگان و در طولانی مدت میزبانی حجم بلای پناهندگان در جهان است.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بیش از سی سال میزبانی خدمات آموزشی، بهداشتی و… را به جمعیت پناهندگان افغانی داشته است و افتخار دارد که توانسته در شکوفا شدن استعدادهای پناهندگان و نخبه پروری توسط آموزش و پرورش، وزارت علوم و حوزهای علمیه در شکوفایی استعداد‌ها و نخبگی پناهندگان ساکن در ایران نقش عمده‌ای را ایفا کند.

صالحی همچنین افزود: پناهندگان در زندگی سختی ۴ مرحله را تحت عنوان فوریت و اضطرار پناهندگی، اسکان موقت و دریافت خدمات حمایت موقت، اسکان بلند مدت و دریافت خدمات معیشتی، نخبه پناهنده بازگشت و بازگشت به وطن طی می‌کنند و در هر یک از این مراحل نیز با برنامه ریزی‌های مدون آمادگی کامل برای پناهندگی پیدا خواهند کرد.

معاون پژوهشی اداره کل امور اتباع خارجی وزارت کشور با بیان اینکه آینده افغانستان به دست جوانان امروز بهتر از دیروز ساخته می‌شود، یاد آور شد: ما به افغانستان آباد و سرفراز در کنار خود افتخار می‌کنیم، زیرا سرزمین افغانستان جزئی از امت اسلام است.

صالحی گفت: افغانستان برای سازندگی و بقاء نیاز به نخبگان و جوانان تحصیلکرده دارد، هدف ما این است که این کشور برای سازندگی و بقا نیاز به سرمایه‌های تحصیلکرده و جوان دارد و تا زمانی که آنان در ایران حضور دارند باید به خوبی علم فرا گیرند و برای برگشت آماده شوند تا افغانستان را از گذشته بهتر بسازند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز