خبرگزاری کار ایران

باید میزان آسیب پذیری شبکه‌های برق بررسی شود/ آمریکایی‌ها بدنبال جنگ علیه زیرساخت‌های حیاتی کشور هستند

باید میزان آسیب پذیری شبکه‌های برق بررسی شود/ آمریکایی‌ها بدنبال جنگ علیه زیرساخت‌های حیاتی کشور هستند
کد خبر : ۹۸۹۱۵۹

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور در رزمایش سراسری تست آماده بکاری مولدهای اضطراری برق با بیان این که برق صنعتی زیرساختی است و مادر صنایع دیگر است و به همین دلیل پایداری و استمرار خدمات آن باید حفظ شود.

به گزارش ایلنا از توانیر؛ سردار «غلام رضا جلالی» روز شنبه در حاشیه نهمین همایش سراسری تست آماده بکاری مولدهای اضطراری برق در محل مرکز پایش صنعت برق در شرکت توانیر  گفت: دشمن در تقابل با ایران اسلامی به دلیل توان بالای دفاعی و بازدارندگی و اراده قاطع که مشاهده کرد از حوزه نظامی مایوس شده است که نقطه عطف این مسئله، انهدام پهباد جاسوسی فوق پیشرفته آمریکا در خلیج فارس بود.

سردار جلالی با بیان اینکه آمریکایی ها پس از ناامیدی از جبهه نظامی به دنبال جنگ علیه زیرساخت های حیاتی کشور رفتند تصریح کرد: در این جنگ نوین به دلیل آنکه فاعل جنگ در حوزه سایبری گمنام است این حملات بیشتر در این حوزه صورت می گیرد.

به گفته سردار جلالی زیرساخت های حیاتی ایران به دلیل رشد و توسعه سریع، گرایش به سایبری شدن پیدا کرده است. لذا حفظ این کارکردها که پیوندی حیاتی با کیفیت زیست مردم دارد منوط به پدافند سایبری و رعایت الزامات جامع پدافند غیرعامل است.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در این زمینه رویکرد ما عملیات پیشگیرانه برای رصد آسیب پذیری ها و کنترل آمادگی هاست متذکر شد: صنعت برق صنعتی مادر است و همه کارکردهای حیاتی به برق مربوط است. عدم اختلالات در زیرساختهای برق کشور نشان از تاب آوری و قوت صنعت برق کشور دارد و قابل تقدیر است.

وی خاطرنشان کرد: ظرفیت کنونی مولدهای اضطراری برق می تواند رشد بیشتری داشته باشد تا تامین کننده برق اضطراری کشور باشد.

سردار دکتر جلالی متذکر شد: رزمایش های سایبری در حوزه برق باید به صورت منظم برگزار شود تا ضمن بررسی آسیب پذیری ها میزان پایداری شبکه ارتقا یابد.

و همچنین  در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به اینکه سند راهبردی پدافند شهری به کمک متخصصان تدوین شده و برای اجرا به همه شهرداری ها با اولویت 52شهرداری شهرهای بالای 200هزار جمعیت ابلاغ شده است، ادامه داد: فردا یکشنبه یازدهم آبان ماه نیز یک همایش در این باره در محل وزارت کشور با حضور شهرداران برگزار خواهد شد تا نحو اجرا و نواقص احتمالی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.

جلالی سند پدافند شهری مصوب شده را یک الگوی نوین و پیشرفته از توسعه امنیت افزا توصیف کرد که خواهد توانست توسعه ها و برنامه های شهری را همراه با موضوع امنیت و قابلیت های ایمنی ارتقا دهد.

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور ابراز امیدواری کرد، ایران بتواند در یک بازه زمانی سه ساله این سند به نتیجه لازم دست یابد.

وی با بیان اینکه استراتژی دشمن به سمت جنگ زیر ساخت ها تغییر یافته است به حادثه ای که در بندرشهیدرجایی و در بخش حمل و نقل رخ داد اشاره کرد و گفت: براین اساس لازم بود برای ارتقای آمادگی ها در همه بخش ها به صورت هماهنگ اقدام شود.

جلالی ادامه داد: براین اساس دستوالعملی در کمیته دائمی پدافند غیر عامل به تصویب رسید که آن شاخصه ها، چرخه ها، الزام ها و روش های ایجاد آمادگی در همه دستگاه ها را در خود دارد.

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: دستورالعمل مذکور به طرحی عملیاتی پیشگیرانه تبدیل شد تا بتوان قبل از وقوع هرحادثه پیشگیری های را لازم داد.

وی گفت: درقالب این دستورالعمل  برنامه ها اجرای شده و در بخش سایبری که با سطح بیشتری از تهدید روبه رو است طرح ریزی ها و آموزش های لازم ارائه شد و به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

جلالی افزود: براین اساس یک عملیات پیشگیرانه از 10 مهر تا 10 آذرماه صورت خواهد گرفت تا بتوان سطح آمادگی 150دستگاه و مرکز حساس کشور را ارزیابی و برای ارتقای آن اقدام کرد.

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه این آمادگی ها هم در حوزه سایبری و هم زیرساختی است ادامه داد: یکی از خوبی های کرونا  و مقابله با آن این بود که درصد آمادگی زیرساخت های حیاتی کشور را نشان داد.

وی گفت: آمادگی دستگاه هایی مانند آب، برق، گاز و ارتباطات در پیک کرونا و حتی بخش نفت نشان داد از سطح بالایی برخوردار است به گونه ای که اجازه قطع خدمات برای لحظه ای داده نشد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز